נערכים לקרב הירושה בעידן שאחרי אבו מאזן

ארדואן והנייה באינסטנבול (צילום: Presidential Press Service via AP, Pool)
Presidential Press Service via AP, Pool
ארדואן והנייה באינסטנבול

הסכמי השלום בין ישראל למפרץ גררו מהלכים נגדיים של הפלסטינים, ועיקרם השיחות בין חמאס לפתח בתורכיה שנסתיימו בהסכמה על בחירות.

אבל האם באמת יהיו בחירות בגדה ובעזה? האם באמת פתח וחמאס דיברו על בחירות? האם מי שנפגש בתורכיה היו פתח וחמאס?

אלה שאלות מוזרות, אבל מחייבות בדיקה. ובכן, על פי מקורותינו ברמאללה, אלה שנועדו באיסטנבול לא התמקדו בבחירות, אלא – בדחלאן! הבחירות היו הכותרת, אבל התוכן היה: מה לעשות עם מי שנחשב האוייב המשותף לחמאס, לפתח ולתורכיה.

על פי מקורותינו ברמאללה, אלה שנועדו באיסטנבול לא התמקדו בבחירות, אלא – בדחלאן! הבחירות היו הכותרת, אבל התוכן היה: מה לעשות עם מי שנחשב האוייב המשותף לחמאס, לפתח ולתורכיה

ארדוואן כבר האשים את דחלאן כשנקב בשמו כמי שהיה מעורב בניסיון ההפיכה נגדו יחד עם האוייב הראשי של ארדוואן, פתחוללה גילן.

קטר היא בעלת ברית של תורכיה, ומבחינתה מי שמתייצב מול דחלאן בזירה הפלסטינית הוא חאלד משעל. מי שרוצה לראות בכך יריית פתיחה לקרב הירושה לעידן שאחרי אבו מאזן – לא נתווכח איתו. כלומר: קטר/תורכיה/אחים מוסלמים יציבו את משעל כיורש אבו מאזן בעוד המיפרץ/מצרים/סעודיה יציבו את דחלאן, או ליתר דיוק: מערך גדתי שדחלאן יתמוך בו מרחוק.

במקביל לשיחות באיסטנבול הרשות החלה במסע מעצרים אצל תומכי דחלאן בגדה,  אבל היא לא מעזה לגעת במחנות הפליטים שאותם חימש דחלאן מזה זמן רב, כהכנה למלחמת הירושה.

מכאן אנו למדים כי השיחות באיסטנבול היו חלק מן ההיערכות לקרב הירושה. לפיכך, מי שיצג את הגדה לא היה אירגון פתח כאירגון, אלא אותו אגף התומך בקטר, כלומר: גי'בריל רג'וב, שאת פרוייקט הכדורגל השאפתני שלו מימנה קטר. הדמות הרשמית של פתח מול חמאס, עזאם אל-אחמד, נעדר.

מי עוד נעדר? עזה נעדרה. בטאוני חמאס המייצגים את עזה המעיטו בחשיבות השיחות, וכמעט שלא דיווחו עליהם.

אמור מעתה: דיברו על בחירות אבל התכוונו לתיאום הפעולה נגד דחלאן, לא פתח וחמאס השתתפו בשיחות, אלא רג'וב ומשעל, והשיחות לא חרגו מן המעגל הקשור בקטר ותורכיה, כחלק מן העימות המתמשך של קטר עם שאר מדינות המיפרץ שהשלימו עם ישראל.

פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על בבעיה הפלסטינית. הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 302 מילים
סגירה