יו"ר ועד עובדי רכבת ישראל, גילה אדרעי, ושני חברים נוספים בוועד העובדים של הרכבת, ליאב אליהו וגיל יצחק, הגישו אתמול (ג') לבית המשפט האזורי לעבודה בתל אביב תביעת לשון הרע, נגד מנכ"ל הרכבת, אורי שריר, וסמנכ"ל חטיבת נוסעים ברכבת, בועז הירש. את התביעה, בהיקף של על מיליון שקל, הגישה בשם העובדים עו"ד סיגל פעיל.
חברי הוועד מבקשים מבית הדין להורות להנהלת הרכבת לפרסם התנצלות פומבית, תיקון והכחשה, לטענות שהופצו נגד הוועד, לפיהן הוועד גרם, כביכול, להשבתה הפרועה של הרכבות ב-12 לאפריל, בכך שהורה לעובדים להתחזות לחולים.
לפני שלושה שבועות נעצרה תנועת הרכבות בישראל לשעתיים, במפתיע ובלא הודעה מוקדמת, מה שגרם לכאוס בתחנות ולסבל רב לציבור הנוסעים. האירוע התקיים בעיצומו של מאבק בין ההנהלה לוועד.
הוועד וההנהלה האשימו זה את זה בהשבתה ומחזיקים עד עכשיו בגרסאות סותרות לסיבה לקיומה: בהנהלה טוענים שהשביתה החלה בגלל פקידים שלטענת ההנהלה התחזו לחולים בהנחיית הוועד, ואילו בוועד טענו שההנהלה היא זאת שהשביתה את תנועת הרכבות.
"הנתבעים (מנהלי הרכבת) מפיצים דברי בלע ופרסומים שקריים מסיתים ופוגעניים במכוון וביודעין, כאילו ועד העובדים הוא האחראי לעצירת תנועת הרכבות, באצטלה שקרית וזדונית, שהוביל התחלות של שמונה פקידים, דבר שלא היה ולא נברא", נכתב בכתב התביעה שהוגש היום.
עוד נכתב כי ההנהלה הפיצה את טענותיה "במטרה ברורה ומוצהרת לפגוע בתדמיתם ובשמם הטוב של חברי ועד העובדים, במטרה להסיט את הדיון מכשליה של הנהלת הרכבת".
מהנהלת הרכבת נמסר בתגובה: "מדובר בתביעת סרק, שתכליתה לשרת את מאבקה של אדרעי, לנוכח התחקיר המתבצע כעת על אירועי אותו יום. צר לנו כי בשבוע בו מחודש המו"מ, בוחרת אדרעי להמשיך ולהתכחש לפגיעה החמורה שגרמה לציבור הנוסעים, באמצעות עצירת רכבות פראית ואלימה. ההתנצלות היחידה של הנהלת הרכבת היא כלפי הנוסעים שנפגעו ממעשי ראשי הוועד".
שבוע לאחר השבתת הרכבות הורה בית הדין להנהלה ולוועד העובדים להיכנס למשא ומתן ול"הידברות אמיתית ואינטנסיבית במטרה לקדם את יישוב המחלוקות שלהם" למשך חודשיים, שבמהלכם ייאסר על העובדים לשבות ולשבש את העבודה. שיחות המו"מ בין הוועד להנהלה אמורות להתחיל היום.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם