איתמר בן גביר במסיבת עיתונאים בירושלים, 11 ביולי 2022 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90

בן-גביר פתח במרוץ החיזורים חזק מדי, מוגזם מדי ומוקדם מדי

המחזה הגרוטסקי ביותר ביום סגירת הרשימות לכנסת בארבע מערכות הבחירות האחרונות, היה הוויכוחים האינסופיים בין בן-גביר לאחרים בימין ● לפעמים זה נגמר באיחוד, לפעמים בריצה נפרדת ● אתמול - חודשיים לפני סגירת הרשימות וחודש וחצי לפני הפריימריז בציונות הדתית - בן-גביר כבר התחיל את מסע הנהי, כשהוא מבסס את כל טענותיו על עסקי הספקולציות, כלומר הסקרים ● פרשנות

הסקרים הפוליטיים בעייתיים. הציבור הישראלי הבין זאת מזמן ואף על פי כן, ערוצי הטלוויזיה ממשיכים בהתמכרות לתוכן השיווקי הזה, שמשפיע מאוד על קבלת ההחלטות של הפוליטיקאים ופחות על קבלת ההחלטות של הבוחרים.

ב-2022, לסקרים אמורה להיות משמעות פחותה בהרבה שכן בידי הציבור ארבעה סקרי אמת: תוצאות הבחירות בשלוש שנים וחצי החולפות. אלו מעידים באמת מה העם רוצה ומה העם בחר. לא צריך להאזין לסוקרים כאשר כולם יודעים כמה שווה כל נבחר ציבור בקלפי.

על כן, הטענה של איתמר בן-גביר במסיבת עיתונאים שערך אתמול (שני), כי הוא משיג לבדו עשרה מנדטים בסקרים ולפיכך צריך לקבל מעמד מוביל ברשימה שלו לכנסת ה-25 – מופרכת מיסודה.

בן-גביר אמר אתמול שהוא מציע לקיים משאל מקצועי בידי אנשי מקצוע חיצוניים שיבדקו מה חלקה של כל מפלגה שהייתה החברה ברשימת הציונות.

"אני מתחייב מראש לקבל את החלוקה שתיקבע במחקר המקיף הזה, ואין לי ספק שחברי סמוטריץ' יסכים למתווה הזה, שהוא הציע אותו במערכות הבחירות הקודמות, וזה המפתח לניצחון בימין", אמר בן-גביר.

איתמר בן גביר במסיבת עיתונאים בירושלים, 11 ביולי 2022 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
איתמר בן גביר במסיבת עיתונאים בירושלים, 11 ביולי 2022 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

בציונות הדתית, ממנה בן-גביר ועוצמה יהודית התפצלו בטרם פיזור הכנסת, יצאו למפקד ופריימריז על מבנה הרשימה ולפיכך, עד לתאריך 23 באוגוסט – אז ייוודעו התוצאות – אין לסמוטריץ' כל סיבה לנהל דיאלוג עם בן-גביר. אתמול בן-גביר התחיל במרוץ החיזורים, אבל עשה זאת חזק מדי, מוגזם מדי ומוקדם מדי.

בציונות הדתית בונים פריימריז עם זכות הצבעה דיגיטלית "מכל מקום בארץ ובעולם". כלומר, גם חברי המפלגה שיוצאים לנפוש בסוף חודש אוגוסט מחוץ למדינה יוכלו להצביע – מכרתים, סיני, טורקיה או ארה"ב. ההצבעה תעשה באמצעות הטלפון הסלולרי. המועד האחרון להגשת מועמדות ולהתפקדות למפלגה הוא יום שלישי,  2 באוגוסט.

השאיפה של בן-גביר היא לבנות רשימת ריץ'-רץ' של הציונות הדתית ועוצמה יהודית, לכל הפחות. לכאורה, לפי הטענה שלו, הוא מביא לחופה עשרה מנדטים, שהם נטו שלו. את המידע הוא מבסס על עסקי הספקולציות, כלומר הסקרים. בחינה של נתוני אמת מארבע מערכות בחירות מראה שבן-גביר מנפח את הנתונים.

השאיפה של בן-גביר היא לבנות רשימת ריץ'-רץ'. לכאורה, לפי הטענה שלו, הוא מביא לחופה עשרה מנדטים, שהם נטו שלו. את המידע הוא מבסס על עסקי הספקולציות, כלומר הסקרים

בבחירות לכנסת ה-21, רשימת איחוד מפלגות הימין התמודדה עם רפי פרץ ממפלגת הבית היהודי בראש ובצלאל סמוטריץ' ממפלגת האיחוד הלאומי במקום השני. בן-גביר מעוצמה יהודית היה ממוקם במקום השביעי, ולא נכנס לכנסת. הרשימה השיגה 159 אלף קולות, כלומר 5 מנדטים.

איתמר בן-גביר, מיכאל בן-ארי וברוך מרזל בארוע בחירות של עוצמה יהודית במרץ 2019 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
איתמר בן-גביר, מיכאל בן-ארי וברוך מרזל בארוע בחירות של עוצמה יהודית במרץ 2019 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

באותן הבחירות חברי הכנסת נפתלי בנט ואיילת שקד רצו בנפרד ברשימה ששמה היה הימין החדש והשיגו 138 אלף קולות, ולא עברו את אחוז החסימה. כלומר, באפריל 2019, בן גביר לא בחן את כוחו לבד.

בבחירות לכנסת ה-22, רשימת ימינה התמודדה עם שקד בראש, רפי פרץ (הבית היהודי) במקום השני, סמוטריץ (האיחוד הלאומי) שלישי ובנט (ימינה) במקום הרביעי. ימינה השיגה 260 אלף קולות – שבעה מנדטים.

עוצמה יהודית בראשות בן-גביר התמודדה בנפרד וקיבלה 88 אלף קולות – כלומר כ-2.3 מנדטים – שהלכו לאיבוד מתחת לאחוז החסימה. כלומר בספטמבר 2019, בן-גביר בחן את כוחו לבד ונכשל.

בבחירות לכנסת ה-23, ימינה בראשות נפתלי בנט, עם רפי פרץ שני, שקד שלישית וסמוטריץ' רביעי, השיגו 240 אלף קולות, 6 מנדטים. מפלגת עוצמה יהודית בראשות בן-גביר שוב התמודדה לבד ובפעם זו השיגה רק 19 אלף קולות ושוב לא נכנסה לכנסת. כלומר במרץ 2020, בן-גביר בחן את כוחו לבד ונחל כשלון מוחץ.

בבחירות לכנסת ה 24, הציונות הדתית התמודדה עם סמוטריץ' בראש, מיכל וולדיגר במקום השני ובן-גביר במקום השלישי. הרשימה השיגה 225 אלף קולות – שישה מנדטים – כאשר הח"כ השביעי היה באדיבות בנימין נתניהו, שהכניס לכנסת את אופיר סופר באמצעות שריון ברשימת הליכוד.

איתמר בן-גביר ובצלאל סמוטריץ' חוגגים את הישג הציונות הדתית בבחירות לכנסת, 23 במרץ 2021 (צילום: שריה דיאמנט/פלאש90)
איתמר בן-גביר ובצלאל סמוטריץ' חוגגים את הישג הציונות הדתית בבחירות לכנסת, 23 במרץ 2021 (צילום: שריה דיאמנט/פלאש90)

הליכוד ניהל קמפיין שלם לתמיכה בציונות הדתית בבחירות האחרונות. לעומת זאת, ימינה – שספגה עוינות רבה מראש הממשלה דאז, עם בנט בראש, שקד שנייה, אלון דוידי שלישי ומתן כהנא רביעי -השיגה 273 אלף קולות, שבעה מנדטים. במרץ2021  בן-גביר לא בחן את כוחו בנפרד, ויותר מכך, הוא וסמוטריץ' נבנו במידה רבה מהדחיפה של הליכוד.

בבחירות הקרובות, בהחלט ייתכן שבן-גביר כחבר כנסת יזכה לפופולריות גבוהה יותר ושהציונות הדתית תקבל יותר מנדטים, בעיקר בזכות הקריסה של ימינה. אולם זה לא ימנע את הדרמה הקבועה בליל סגירת הרשימות.

בקרב העיתונאים יש לא מעט שהם בוגרי יממת סגירת הרשימות בכנסת (כולל הח"מ). המחזה הגרוטסקי ביותר, שחזר על עצמו בכל ארבע מערכות הבחירות האחרונות, היה הוויכוחים האינסופיים בין בן-גביר לסמוטריץ' ולעיתים עם רפי פרץ, עידית סילמן, איילת שקד ונפתלי בנט.

המחזה הגרוטסקי ביותר ביום סגירת הרשימות, שחזר על עצמו בכל ארבע מערכות הבחירות האחרונות, היה הוויכוחים האינסופיים בין בן-גביר לסמוטריץ' ולעיתים עם רפי פרץ, סילמן, שקד ובנט

סמוטריץ' מתוחכם, מכיר את המספרים ומתורגל בלדחות טלפונים מאנשים שלוחצים עליו. לפי התנהלות בן-גביר אתמול, נראה שגם ב-15 בספטמבר 2022, דקה לפני סגירת הרשימות ונעילת האפשרות להתמודד, בן-גביר ימשיך להתקוטט עם סמוטריץ' על המיקומים – ובסוף יעשה מה שסמוטריץ' יגיד לו.

עוד 724 מילים ו-1 תגובות
סגירה