מראות כאלה טרם נראו. אתר הבית של הוותיקן מדווח על הדלקת נרות באוניברסיטה הקתולית של לובלין, הקרויה על שמו של האפיפיור יוחנן פאולוס השני.
האם מדובר בנס חנוכה בן זמננו?
מראות כאלה טרם נראו. אתר הבית של הוותיקן מדווח על הדלקת נרות באוניברסיטה הקתולית של לובלין, הקרויה על שמו של האפיפיור יוחנן פאולוס השני
בימי חנוכה האחרונים התקיימה הדלקת נרות חנוכה המסורתית ברחבי העולם, אלא שהפעם, לראשונה בפולין וייתכן שגם בעולם הנוצרי כולו – הודלקה החנוכייה בחסות הכנסייה ושליחיה בפולין.
The Catholic University of Lublin hosts a joint Hanukkah and Advent celebration, with Bishop Mieczysław Cisło praising the initiative as an opportunity to join together as Catholics and Jews.https://t.co/k1FSwvmiNb
— Vatican News (@VaticanNews) December 21, 2022
חנוכה השנה מספק לרשתות החברתיות תמונות של הדלקת נרות מכל מיני מקומות בעולם. החל מהבית הלבן, או משכנו של נשיא גרמניה פרנק-ואלטר שטיינמאייר, שם הדליקו נרות חנוכה בחנוכיית פוזנר, או בקייב הנמצאת תחת מתקפת רוסיה, שם הודלקה החנוכייה הגדולה בעולם גם במהלך הקרבות ובתוך האפלה מסביב, אחרי שהושבתו תשתיות החשמל והאנרגיה ברוב חלקי המדינה.
אלא שאחד האירועים המרגשים והמיוחדים יותר היה הדלקת הנרות באוניברסיטת KUL הפולנית שבלובלין.
אוניברסיטת KUL היא מהאוניברסיטאות הגדולות של פולין. חודשים האחרונים הוקם שם מכון מחקר חדש בשם "מרכז השל" על שמו של הרב אברהם יהושע השל, מראשי רבני ארצות הברית וצאצא של אחד האדמורים החשובים של פולין
אלא שאחד האירועים המיוחדים היה הדלקת הנרות באוניברסיטת KUL, שם הוקם לאחרונה מכון מחקר "מרכז השל" על שם הרב אברהם השל, מראשי רבני ארה"ב וצאצא אחד האדמורים החשובים של פולין
הרב אברהם השל נולד בוורשה בתחילת המאה הקודמת והוא היה נצר לגדולי רבני פולין, וביניהם האדמו"ר "האוהב ישראל" מאפטא (אופטוב) ו"הבעל שם טוב" מייסד תנועת החסידות.
הרב השל היה פרופסור לאתיקה ומיסטיקה, פילוסוף וחוקר מחשבת ישראל בעל שם. הוא היה מקובל על פילוסופים, מחברים ומשוררים רבים כיוון ששילב בין המסורת היהודית ללימודי הגות שונים.
בטרם פרצה השואה הצליח הרב השל לחמוק ללונדון ואחר כך היגר לארצות הברית, שם קבע את מושבו והיה פעיל נלהב לזכויות האזרח (היה ממקורבי מרטין לותר קינג) והמאבק נגד מלחמת וייטנאם. הרב השל בלט בהקמת גשר בין היהדות לנצרות.
ההחלטה של אוניברסיטת KUL להקים מרכז מחקר ללימודי התנ"ך (הברית הישנה) על שמו של הרב השל ובחסות הוותיקן, הייתה ללא ספק צעד סמלי המעיד על רצונה של הכנסייה לתחזק את הגשר בין הדת היהודית לנצרות. אבן נוספת בבניית הגשר הייתה הדלקת נרות החנוכה בטקס מרשים ומרגש.
החנוכייה הוצבה בחזית הבניין הראשי של האוניברסיטה וטקס הדלקת הנרות נעשה במשותף עם נציגים יהודיים ובישופים מראשי האוניברסיטה וחברי המועצה העליונה של הקתדרלה בלובלין.
בין המשתתפים בלטו הכומר פרופסור מירוסלב ורובל, חוקר ידוע של שפת הארמית ומי שתרגם את תרגום אונקלוס משפת המקור לפולנית, והבישוף מירוסלב סיסלו, המכהן כיו"ר הוועדה לדיאלוג עם היהדות מטעם ועידת הבישופים הפולנית. הם הדגישו בפני האורחים את חשיבות הדיאלוג בין הדתות.
החלטת אוניברסיטת KUL להקים מרכז מחקר ללימודי התנ"ך (הברית הישנה) על שם הרב השל ובחסות הוותיקן, הייתה ללא ספק צעד סמלי המעיד על רצון הכנסייה לתחזק את הגשר בין הדת היהודית לנצרות
לאחר הדלקת הנרות, שרו כולם ביחד שירי חנוכה שתורגמו לפולנית וחולקו סופגניות לקהל שהגיע לחגוג את חג האורות היהודי בלב ליבה של האוניברסיטה הקתולית.
למחרת, פורסם באתר האינטרנט של הוותיקן סיקור של האירוע ובין היתר סופר בתמצית אודות חג החנוכה, המסמל את חידושו של בית המקדש היהודי לפני שנחרב סופית.
מאיר בולקה חוקר ומגלה בשנים האחרונות את מזרח אירופה ובמיוחד את פולין. כבר 10 שנים על הקו בין פולין לישראל ועדיין לא גילה אפילו 10% מהסיפורים של יהדות אירופה לפני השואה ולאחריה. הופך כל אבן, מאתר כל פיסת מידע ומנסה להוציא את האמת לאור, גם אם היא כואבת. במסגרת עיסוקו פועל לשימור המורשת היהודית ועוסק בשימור אתרי מורשת יהודיים. לעיתים גם נאבק באנטישמיות, בעיקר זו הדיגיטלית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
תודה רבה על הבאת הדברים, אכן נס חנוכה. לחשוב שלפני מאתיים שנה בשבוע הזה , הכריסמס וחנוכה היו החסידים מקיימים את ערב ה"ניטל" שלא היו לומדים בו תורה בגלל הפרעות , ואילו היום חוגגים יחדיו. אכן ימות המשיח.