מאיפה מגיעה השנאה היוקדת של המתנחלים לבג"ץ והרצון הבלתי מתפשר להרוס את הרשות השופטת? ההתנתקות היא כנראה התשובה הנראית על פני השטח לפי רבים וטובים מקרב אנשי הימין המתנחלי.
מאיפה מגיעה השנאה היוקדת של המתנחלים לבג"ץ והרצון הבלתי מתפשר להרוס את הרשות השופטת? ההתנתקות היא כנראה התשובה לפי רבים וטובים מאנשי הימין המתנחלי
הרשמו עכשיו לניוזלטר היומי
זו היתה החלטה קשה, החלטה שפגעה בציבור הלאומי דתי ושברה לו את חלום ביאת המשיח (זה לא היה תקדים כי כבר היה פינוי מחבל ימית בשנת 1982). אבל חשוב לזכור, זו הייתה החלטה חוקית, זו הייתה החלטה של הכנסת. זו הייתה החלטה של ממשלת ימין. זו הייתה החלטה במסגרת חוקי המשחק של הדמוקרטיה הישראלית. בג"ץ לא היה אמור לפסול כזו החלטה כי לא נשבר שום חוק של המשחק הדמוקרטי הישראלי.
נכון, היה פה צעד קשה שפגע באנשים אבל הוא נעשה במסגרת החוקים עם הצבעה בכנסת (שביבי הצביע בעדה). כמה שהצעד היה קשה, הוא לא היה רדיקלי מבחינת פגיעה במוסדות המדינה ורשויות השלטון. למעשה, לא הייתה שום פגיעה בשום רשות שלטונית אלא רק בציבור ספציפי וקטן יחסית בחברה הישראלית.
הראייה לכך שלא נשברו חוקי המשחק היא שעברו 18 שנה, ואותו ציבור שהרגיש שהמדינה בגדה בו הגיע לשלטון מלא מלא. זאת אומרת שאף אחד לא עצר אותו והוא השתמש בכל הכלים של הדמוקרטיה על מנת להגיע לשלטון. זאת בניגוד לרצח ראש הממשלה יצחק רבין, שהיה פגיעה אדירה בחוקי המשחק הדמוקרטי ובעקבותיו בנימין נתניהו עלה לראשונה לשלטון, כשהוא נישא על גלי ההסתה והשנאה מרצח רבין.
מה שראשי ציבור המתנחלים והחרדים רוצים הוא לשנות את חוקי המשחק, על מנת שהצד השני לעולם לא יוכל לחזור לשלטון ולא יוכל להילחם כנגד החלטות הממשלה בשום צורה.
מה שראשי ציבור המתנחלים והחרדים רוצים הוא לשנות את חוקי המשחק, על מנת שהצד השני לעולם לא יוכל לחזור לשלטון ולא יוכל להילחם כנגד החלטות הממשלה בשום צורה
ראשי ציבור זה רוצים לקחת את כל משאבי המדינה ולרתום אותם לטובת מפעל ההתנחלויות ומפעל כיבוש ארץ ישראל עד שהמשיח יגיע והגאולה תגיע, ובמקביל, השתלטות של המגזר החרדי על משאבי משרד החינוך ומשאבי השלטון המקומי לטובת הציבור החרדי.
הדרך לעשות זאת עוברת דרך הריסת בית המשפט העליון ובלימה טוטלית של ביקורת שיפוטית על צעדי הממשלה והחקיקה בכנסת.
פה לא מדובר על "מי הזיז את הגבינה שלי" אלא על "מי אכל את הגבינה שלי". אין גבינה יותר, מצדם שהעכבר ימות.
המתנחלים והחרדים יודעים שהרחם החרדי והדתי ינצחו במלחמה על הכרעת הרוב בקרב הציבור היהודי, הם גם יודעים שכל עוד הערבים לא יהיו חלק מהמשחק באופן אמיתי, תמיד ההכרעה תהיה בין היהודים לבין עצמם.
כור ההיתוך הישראלי שהיה בחזונו השטחי של דוד בן גוריון נהפך לקדירה מבעבעת של מרק גופרית מצחין שעולה על גדותיו. במקום ליצור לאום ישראלי חדש, עם חינוך ציבורי חילוני וציוני, זהה לכל האוכלוסייה, נוצרו מערכות חינוך נפרדות שלמעשה שימרו את השונות וההתבדלות והובילו אותנו עד הלום.
פה לא מדובר על "מי הזיז את הגבינה שלי" אלא על "מי אכל את הגבינה שלי". אין גבינה יותר, מצדם שהעכבר ימות. כור ההיתוך הישראלי מחזון בן גוריון הפך לקדירה מבעבעת של מרק גופרית
השחיתות של נתניהו ושל אריה דרעי היא הנפץ שהביאנו למצב המטורף שאנו נמצאים בו בימים אלו. לא נראה סביר שמישהו מהם יפרוש לביתו, ועצוב מכך, לא נראה שעזיבתם תצליח לעצור את כדור השלג של השנאה וההתבדלות בין השבטים.
זכינו לראות בימינו נביא אמיתי כמו בימי בית ראשון. ישעיהו ליבוביץ הוא נביא האמת של העת החדשה בישראל, הנביא של בית שלישי, שניבא את החורבן (שנקווה שלא נגיע אליו).
צדק ליבוביץ שראה עד כמה משחית הכיבוש, שראה עד כמה משחיתה הדת את המדינה וקרא להפרדת הדת מהמדינה.
צדק ליבוביץ' שראה בבן גוריון את אבי הטומאה של השחיתות הפוליטית, שהיה מוכן ללכת עם החרדים והדתיים ולתת להם חינוך נפרד כנגד מפ"ם וחרות.
צדק ליבוביץ' שהזהיר כי יקומו יודונאצים במדינת היהודים. רצה לומר כי הגזענות הטמונה בכל עם חזק כנגד החלש תשתלט גם על העם היהודי היושב בישראל, במיוחד לאחר מלחמת ששת הימים וכיבוש השטחים. השטחים שהביאו על מדינת ישראל את המשיחיות הקנאית ואיתה את השמחה רוטמנים ואת האיתמר בן גבירים של ימינו.
זכינו לראות בימינו נביא אמיתי כמו בימי בית ראשון. ישעיהו ליבוביץ הוא נביא האמת של העת החדשה בישראל, הנביא של בית שלישי, שניבא את החורבן (שנקווה שלא נגיע אליו).
הפתרון היחידי שיציל אותנו מעצמנו לטווח הארוך הוא הפרדת הדת מהמדינה. קיבוע בחוקי יסוד את חוזקה של הרשות השופטת. כינון חוקה על בסיס מגילת העצמאות וחקיקת חוק הגבלת שתי קדנציות לראש ממשלה.
יונתן אורון הוא יליד 1977, גר בגליל, מורה להיסטוריה בדימוס, חושב שאין לנו מדינה אחרת ואין לנו ברירה אלא להילחם עליה ועל עקרונות מגילת העצמאות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
חחחחח יהודונצים זה אבותיכם שבאו מגרמניה הנאצית
ותפסו את טענת המן משושלת עמלק
וכך אמר "ואת דתי המלך אינם עושים" פירש רש"י אינם מעלים מס למלך
"ולמלך אין שווה להניחם" -אין בהם שום תועלת
ולא נישכח "ודתם שונה מכל הדתות"
ואצלכם אתם מבקשים להיות כמו אומות העולם
בקיצור עמלק , המן ,נאצים אותו הדבר
וכעת גם אתם בשיטתם .
על זה נאמר "כל הפוסל במומו פוסל"
לכו אל ה"בטלנים" תלמדו קצת על עבר עמכם
ותפסיקו להיות יהודונצים טיפשים