המרד של כוח וגנר: מפקד "קבוצת וגנר" יבגני פריגוז'ין טען אמש (שישי) כי מאות חיילים מהכוח נהרגו במתקפת טילים של צבא רוסיה. בעקבות כך, פריגוז'ין איים לנקום בדרג הפיקוד הבכיר של צבא רוסיה והחל במה שיכונה שעות לאחר מכן כ"מרד".
הלילה הודיע שירות הביטחון הפדרלי הרוסי על פתיחת חקירה פלילית נגד פריגוז'ין בחשד להמרדה. במקביל, הרשויות במוסקבה הודיעו על הגברת הכוננות בבירה.
לפי סוכנות הידיעות רויטרס, הבוקר (שבת) פריגוז'ין הודיע כי הקבוצה השתלטה על כל המתקנים הצבאיים בעיר רוסטוב – כולל על שדה התעופה. חילופי יריות בין חיילי כוח וגנר לצבא הרוסי נשמעו באזור הכביש המהיר מרוסטוב לעיר וורונז' שבדרום־מערב רוסיה.
פריגוז'ין הודיע כי ימשיך עד למוסקבה ו"ישמיד כל איש העומד בדרכו", אלא אם כן שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו ורמטכ"ל צבא רוסיה ולרי גרסימוב יגיע לשוחח איתו.
כחלק מהפלישה הרוסית לאוקראינה ובשל המחסור בחיילים, פריגוז'ין גייס מתנדבים לכוח שבראשותו, בין השאר, גם אלפי אסירים, שקיבלו הבטחה לחנינה תמורת שירות של כחצי שנה, בהסכמת הקרמלין.
פריגוז'ין הודיע כי ימשיך עד למוסקבה ו"ישמיד כל איש העומד בדרכו", אלא אם כן שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו ורמטכ"ל צבא רוסיה ולרי גרסימוב יגיע לשוחח איתו
⚡️Russian independent TV station Dozhd (Rain) publishes videos of armed men on streets of Rostov
Dozhd published two videos of unidentified armed men lying on the ground outside of the Southern Military District headquarters in the Russian city of Rostov on June 24. (1/2) pic.twitter.com/cqJOGtgKtf
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) June 24, 2023
לפי סוכנות הידיעות רויטרס, המועצה ללוחמה בטרור של רוסיה פתחה במבצע נרחב באזור מוסקבה וסביבתה בעקבות האיום של מפקד כוח וגנר לנקום באנשי הצבא הבכירים.
בתוך כך, משרד ההגנה הרוסי קרא לאנשי כוח וגנר בהודעה מיוחדת שפרסם לציית לחוק ולסרב למרד. בהודעה צוין, בין היתר, כי אנשי המיליציה שיפנו לנציגי החוק ורשויות האכיפה יזכו להגנה.
לפי סוכנות הידיעות רויטרס, מקור ביטחוני ברוסיה אמר כי כוח וגנר השתלט על כל אתרי הצבא בעיר וורונז', כ־500 קילומטרים בלבד מדרום למוסקבה. מוקדם יותר אמר מפקד הכוח יבגני פריגוז'ין כי אנשיו השתלטו על כל אתרי הצבא בעיר רוסטוב על הדון.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין פנה הבוקר לאומה והצהיר כי המדינה מתמודדת עם מרד ש"כל השותפים בו הם בוגדים". הוא השווה את המרד למהפכת אוקטובר והודה כי המצב בעיר רוסטוב "מורכב".
"האינטריגות ב־1917 הסתיימו בטלטלה ענקית – הרס הצבא ופירוק המדינה, אובדן של טריטוריות ענקיות, ובטרגדיה של מלחמת אזרחים". עוד הוסיף פוטין: "לא ניתן יד למלחמת אזרחים, נגן על עמנו מבגידה. כל השותפים למרד ייענשו בחומרה. מדובר בדקירה בגב – והתגובה תהיה חריפה".
המרד של כוח וגנר: במשרד ההגנה הבריטי העריכו כי השעות הקרובות יהיו קריטיות עבור המשבר ברוסיה. "בשעות הקרובות, נאמנותם של הכוחות הרוסיים – ובמיוחד של המשמר הלאומי – תקבע את מהלך המשבר. המשבר הנוכחי הוא גם הגדול ביותר ברוסיה של ימינו".
Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 24 June 2023.
Find out more about Defence Intelligence's use of language: https://t.co/K6An5jd2B8
???????? #StandWithUkraine ???????? pic.twitter.com/M3E5L0EHLB
— Ministry of Defence ???????? (@DefenceHQ) June 24, 2023
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם