דיווחים: נתניהו אמר להרצוג שאין בכוונתו לשוב לשיחות על המהפכה המשפטית

בג"ץ החליט לדון בעתירה שהוגשה נגד המשך כהונת נתניהו כראש הממשלה בטענה שהפר את הסדר ניגוד העניינים שבו הוא נתון ● ראשי הקואליציה מסרו שהם "מזועזעים" מההחלטה לדון בעתירה ● גורמים המובילים את ההתנגדות למהפכה המשפטית הודיעו שיקיימו יום מחאה ביום שני הקרוב ● חברת בית הנבחרים אילהאן עומאר הודיעה שתחרים את נאום הרצוג בקונגרס בשבוע הבא

בנימין נתניהו בבית הנשיא, ספטמבר 2019 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
בנימין נתניהו בבית הנשיא, ספטמבר 2019

ראש שב"כ, רונן בר, שוחח עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ', וניסה לשכנע אותו שלא לבטל את התקציב המיועד לעידוד ההשתלבות של סטודנטים פלסטינים תושבי ירושלים במוסדות אקדמיים ישראליים. בהארץ מדווחים כי בשב"כ סבורים כי עידוד השכלה גבוהה בקרב פלסטינים מפחית את המוטיבציה לבצע מעשה טרור .בעניין זה. גורמים המעורים בפרטי המו"מ אומרים כי טרם נפלה ההכרעה.

מפגינים ותומכים בביקורו של השר לביטחון לאומי בן גביר במסעדה.

היום תמשיך לדון ועדת החוקה בביטול עילת הסבירות. בנוסח החדש שנשלח אמש, נוספת אמירה מפורשת שהחוק יחול גם על מינויים והימנעות מפעולות שבסמכות השרים.

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד ציין כי הדבר נעשה לאחר ששלח מכתב לשר המשפטים בדרישה לכנס את הוועדה לבחירת שופטים ואיים שם לפנות לבג"ץ. לדבריו, ככה נראית הדרך לדיקטטורה. בכל פעם שהחוק לא נוח לשרים, משנים את החוק. בכל פעם שהדמוקרטיה מפריעה לשרים, הם דורסים אותה. לא ניתן לזה לקרות. ממשלת הקיצונים לא תנצח את מדינת ישראל.

השר איתמר בן גביר התייחס בראיון בגלי צה"ל למתיחות מול ארה"ב. לדבריו: "שלטון אחד לא יכול או צריך להתערב בשלטון אחר, וחוץ מזה מה נעשה? זה מה שעם ישראל בחר. מקווה ומאמין שהאמריקנים בסופו של דבר כן יכבדו את הבוחר הישראלי".

השר האשים את יואב סגלוביץ בפשיעה הגואה ואמר: "התוכנית שלו הייתה בעיקר לשלם פרוטקשן למשפחות פשע ולתת הרבה כסף לעבריינים כדי להשתיק אותם. זה לא עובד בצורה כזאת – מספיק עם האגדות על סגלוביץ".

ברשת ב' התייחס בן גביר לעילת הסבירות בדברים – "להגיד לך שזה הטופ של הטופ, זה לא. עם כל הכבוד, מה מכשיר אותם לקבוע מה סביר ומה לא? אני אומר לחבריי, זה רק הספתח – אם לא נעביר את חוק היועמ"שים, אם לא נשנה את הרכב הוועדה למינוי שופטים – לא עשינו בזה כלום".

שרת ההסברה גלית דיסטל-אטבריאן התייחסה לאיומים של אנשי מילואים ושל טייסים שלא להמשיך להתנדב במידה והצעת החוק לצמצום עילת הסבירות תעבור. בריאיון ל-ynet היא אמרה: "הושקעו בהם המון כספים, וכעת הם 'שוברים את הדיל' ולא מגינים על הילדים שלנו". השרה הוסיפה: "בהתנתקות לא הייתה סרבנות. הטייסים נמצאים באירוע נפשי לא רציונלי".

סגירה