1300 נרצחים והרוגים לפחות בעטיו של פשע המלחמה עצום הממדים מטעם חמאס. 3300 פצועים. לא סופי.
פשע מלחמה? ההגדרה במשפט הבינלאומי למה שחוללו רוצחי ההמונים הוא פשע נגד האנושות.
כעת גם נטען שפושע מלחמה בכיר וברברי מאיים להוציא להורג חטופים ישראלים.
פשע מלחמה? ההגדרה במשפט הבינלאומי למה שחוללו רוצחי ההמונים הוא פשע נגד האנושות. כעת גם נטען שפושע מלחמה בכיר וברברי מאיים להוציא להורג חטופים ישראלים
בניגוד לחלאה הבזויה הזו, יש לומר מפורשות:
יש לפעול כדי שפלסטינים חפים לא ימותו, אף שלצערי נמסר מטעם גורם ישראלי בכיר לכתב חדשות 12 ש"שיקולי אוכלוסייה אזרחית" לא רלוונטיים".
צה"ל מסר שנהרגו מאות אנשי חמאס ברצועה. תושבים פלסטינים מדברים על עשרות הרוגים בשוק במחנה הפליטים ג'באליה שאינם אנשי חמאס.
צה"ל מעדכן גם על כך שלמעלה מאלף מחבלים חמושים נהרגו בתחום מדינת ישראל וכן שמאות נוספים נשבו והועברו לחקירה.
כנראה שישנם 200 חטופים ושבויים ישראלים בעזה. לא ידוע עדיין בדיוק כמה.
אני מתפלל שחטופינו ושבויינו ישובו הביתה בשלום. ומהר. כי כל יום שעובר פירושו נזק נפשי בלתי נסבל. לפעוטות המתוקים. לילדים הרכים. לאימהות חסרות האונים. לאבות שנחטפו. לקשישות שקורעות את הלב.
ואני מתפלל שעשרות החמושים הפלסטינים שעדיין מצויים בתחום מדינת ישראל הריבונית לא יפגעו עוד באזרחינו. שהצבא ילכוד אותם ובמידת הצורך ימית אותם אם יהיה סיכון חיים.
בניגוד לחלאה הבזויה הזו, יש לומר מפורשות: יש לפעול כדי שפלסטינים חפים לא ימותו, אף שלצערי נמסר מטעם גורם ישראלי בכיר לכתב חדשות 12 ש"שיקולי אוכלוסייה אזרחית" לא רלוונטיים"
3 הרוגים לצה"ל בעקבות חדירת חולייה פלסטינית חמושה לגליל המערבי. 2 פצועים קשה מפגיעת רקטה מעזה ליד ירושלים. פצועה קשה מפגיעת רקטה באשדוד. וגם 2 פצועים קשה מאד מפגיעת רקטה באשקלון.
וזה נמשך.
אני מתפלל ששום רקטה לא תפגע עוד באזרחינו.
בימים האחרונים היו גם חדירות מחבלים ליישוב קרוב לבאר שבע (אחד מהם חוסל ליד רהט), לשדרות, למתחם העוטף ולאשקלון.
ומתח עצום מול חזבאללה, לרבות ירי פגזים ולרבות הרג איש חזבאללה באמצעות מל"ט מטעמנו ובעקבות זאת – שיגור טיל נגד טנקים מטעם חיזבאללה לכיוון אביבים.
ועכשיו אני שואל ברצינות:
מהו היעד האסטרטגי של המלחמה בעזה?
מה היא המטרה?
כיצד ניתן להשיגה?
האם נבחנו מספר חלופות?
האם מדובר בתכנית סדורה שאינה בגדר שליפה מהמותן?
האם נבחנו שינויי תוכניות במקרה של הסתבכות?
ועכשיו אני שואל: מהו היעד האסטרטגי של המלחמה בעזה? מה היא המטרה? כיצד ניתן להשיגה? האם נבחנו חלופות? האם זו תכנית סדורה שאינה בגדר שליפה מהמותן? האם נבחנו שינויי תוכניות במקרה הסתבכות?
האם בכלל קיים מידע מודיעיני מספק לגבי מיקום היעדים שבהם מתמקדות ההפצצות?
האם יש לוח זמנים מוגדר?
האם עושים כל שניתן כדי שלא לפגוע ב-2 מיליון פלסטינים חפים?
האם עושים כל שניתן כדי להימנע מפגיעה בשבויינו ובחטופינו?
האם מוכנים לחלוטין להתלקחות מול חזבאללה?
האם יש יעד אסטרטגי פוטנציאלי מול חזבאללה?
האם מכינים חלופות למקרה של הסתבכות בלבנון אם חלילה תהיה מלחמה גם שם?
כמה זמן תזכה מדינת ישראל באשראי בינלאומי?
האם מוכנים מבחינה מודיעינית לכל תרחיש?
כיצד נוכל לסמוך על כך בעטיו של הכשל המודיעיני המוחלט של 7 באוקטובר 2023?
האם מוכנים גם למצב של התלקחות ישירה מול איראן ולא רק להתלקחות כפולה ואיומה כשלעצמה מול שתי שלוחותיה של איראן בעזה ובלבנון?
כמה זמן תזכה מדינת ישראל באשראי בינלאומי? האם מוכנים מבחינה מודיעינית לכל תרחיש? כיצד נוכל לסמוך על כך בעטיו של הכשל המודיעיני המוחלט של 7 באוקטובר 2023?
ואם אכן יושג היעד האסטרטגי (למשל: שלילת היכולת הצבאית מחמאס), האם מוכנים למה שיקרה ביום שאחרי?
ומה לגבי הגדה? מהי המדיניות לגבי הפלסטינים בכלל? האם יבינו שלא ניתן עוד להתעלם מהם ולהשפילם ולעצום עיניים מהסוגייה הפלסטינית עד להתפרצות המחרידה הבאה?
ומה לגבי היחס לפלסטינים אזרחי מדינת ישראל? האם מובנת בכלל מצוקתם האדירה מול ארגוני הפשע?
ומה באשר לנכונות לשחרר אסירות פלסטיניות, אסירים פלסטינים שהם קטינים ואולי אסירים שהם גברים פלסטינים מעל גיל 70 תמורת שחרור מהיר של התינוקות, הילדים, הנערים, הנערות, הצעירות והקשישות שנחטפו לעזה?
והאם נכון הדיווח המדהים שלפיו סיפר חבר בבית הנבחרים של ארצות הברית כי מצרים הזהירה את נתניהו או מי מטעמו לפני יום השחיטה ההמונית כי צפויה מתקפה אימתנית מרצועת עזה? אני מטיל בכך ספק אך אין לדעת.
ובהנחה שלא – עדיין מקננות בלב שאלות בלתי נתפסות:
מדוע התעלם נתניהו מאזהרות חוזרות ונשנות מטעם ראשי הדרג הצבאי בדבר העובדה שהוא פוגע דרמטית בכשירות הצבא בעטיה של ההפיכה המשטרית ובדבר העובדה שהאויבים מזהים הזדמנות היסטורית לפעול בשל החולשה הישראלית בעטיה של ההפיכה המשטרית?
מדוע התעלם נתניהו מאזהרות חוזרות ונשנות מטעם ראשי הדרג הצבאי בדבר העובדה שהוא פוגע דרמטית בכשירות הצבא בעטיה של ההפיכה המשטרית ובדבר העובדה שהאויבים מזהים הזדמנות היסטורית לפעול?
ומדוע לא העלה הצבא על דעתו את המובן מאליו גם ללא מידע מודיעיני בדבר ההפתעה האימתנית של 7 באוקטובר:
שאסור להפקיר את הגבול הכי חם, הכי טעון והכי נפיץ של מדינת ישראל?
אני מתמקד רק במצב הביטחוני הבלתי נתפס.
אני כלל לא מדבר על מכונת הרעל, מערך השיסוי, מערכת ההסתה, תרבות הכזב, פירוק מערכות המדינה, חיסול מערכי הבריאות והרווחה, החלשת המשטרה, האיום על שלטון החוק, וגם מינוי חנפנים, לקקנים ועבריינים לתפקידי מפתח תוך התעלמות ואפילו בוז לידע מקצועי, ניסיון ומומחיות.
אני גם לא מדבר על הכפפת כל החלטת ממשלה לאינטרס האישי של הנאשם תוך שמדובר בניגוד עניינים מוחלט בין אינטרס אישי זה לבין האינטרס הציבורי, כלומר לאינטרס של אזרחי מדינת ישראל.
אני אפילו לא מדבר על הרכב הקבינט ועל התעקשות נתניהו מול גנץ ולפיד להשאיר בקבינט את בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר מאותם טעמים מחרידים שהנחו אותו מאז ניצחונו הנורא בבחירות נובמבר 2022:
כיצד להישאר ראש ממשלה ולחולל הפיכה משטרית כדי לשלוט במערכת המשפט ולהימלט ממשפטו ומהכלא גם אם הדבר מנוגד טוטלית לטובת מדינת ישראל ואזרחיה.
שיקולים שעדיין מנחים אותו גם כעת בעיצומה של הקטסטרופה העצומה בתולדות מדינת ישראל, למרבה הזוועה.
אני לא מדבר על ההיבטים הללו.
אני מדבר אך ורק על דבר אחד:
על המלחמה הנוכחית. על הצורך להכריע הכרעות היסטוריות וקיומיות בעקבות האסון הקולוסלי והמחדל העצום והגדול והחמור והמבעית בתולדות מדינת ישראל.
ומדוע לא העלה הצבא על דעתו את המובן מאליו גם ללא מידע מודיעיני בדבר ההפתעה האימתנית של 7 באוקטובר: שאסור להפקיר את הגבול הכי חם, הכי טעון והכי נפיץ של מדינת ישראל?
אני מדבר על חיי אדם. חיי ישראלים וחיי פלסטינים. חיי חטופים וחיי שבויים. חיים שבהם צריך למנוע כל אפשרות לשחיטה ברברית במתכונת נאצית של ילדים והורים ותינוקות – וגם לאפשר לפלסטינים חיים של רווחה ולא חיי גיהינום.
עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם