החלטת בית הדין הבינלאומי – בגידה בעם היהודי

פעילים פרו-פלסטינים מניפים דגלים במהלך ישיבת בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג. 26 בינואר, 2024 (צילום: AP Photo/Patrick Post)
AP Photo/Patrick Post
פעילים פרו-פלסטינים מניפים דגלים במהלך ישיבת בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג. 26 בינואר, 2024

עשרות מיליוני נוצרים ברחבי העולם שותפים לתחושות הקשות של הציבור הישראלי מההחלטות של בית הדין הבינלאומי בהאג. בית הדין לא דחה על הסף לאחרונה את הטענות של דרום אפריקה, לפיהן ישראל מבצעת לכאורה רצח עם בעזה.

כמו הציבור הישראלי הרחב, כך גם אנחנו, כנוצרים, היינו המומים ומזועזעים מהזוועות הבלתי נתפסות שביצע חמאס נגד אזרחים חפים מפשע ב-7 באוקטובר. החלטת בית הדין בהאג רק מחזקת את ההלם והכאב שלנו מאותו יום אפל.

כמו הציבור הישראלי, גם אנחנו, כנוצרים, היינו המומים ומזועזעים מהזוועות הבלתי נתפסות שביצע חמאס נגד חפים מפשע ב-7 באוקטובר. החלטת ביה"ד בהאג רק מחזקת את ההלם והכאב שלנו מאותו יום האפל

העובדה שרוב השופטים בבית המשפט ישבו בשלווה בזמן הקראת ההחלטה, שאירעה ערב 27 בינואר, שהוא יום השואה הבינלאומי, רק מעמיקה את אכזבתנו מהבגידה של העולם הרחב בעם היהודי ובמדינתו.

החלטת בית המשפט יכולה הייתה, אמנם, להיות גרועה יותר, כמו הוראה להפסקת אש או יציאה של כוחות ישראליים מעזה, אבל למרות זאת הפסיקה שהתקבלה מטרידה ביותר. ההחלטה שלהם באמת הופכת את הצדק על ראשו, והיא מתבססת על עשרות שנים שבהן הפכו האו"ם וכל המוסדות שלו לספקי האנטישמיות הנבזיים ביותר בעולם.

מוסדות גלובליים אלו נוסדו מתוך כוונות מכובדות, בעיקר כדי למנוע חזרה על רצח העם שביצעו הנאצים ביהודים. עם זאת, כעת הם מציבים את ישראל בסכנה חמורה, מכיוון שהם נותנים אמון בטענות המקוממות הללו של רצח עם המופנות כלפי ישראל.

דבר זה רק יחזק את כל המפגינים נגד ישראל, שעורכים הפגנות פרועות ואלימות ברחובות הערים ברחבי העולם, ואת כל העוסקים בחקיקה או בקריאה לחרמות ואמברגו נשק נגד ישראל.

והגרוע מכל, זה רק יתדלק את המאמצים הבלתי פוסקים של אלה שמתמרנים כעת את מערכת האו"ם כדי לשלול מישראל את זכותה להגנה עצמית ובסופו של דבר לחסל את מדינת היהודים.

הפסיקה שהתקבלה, גם אם יכולה הייתה להיות גרועה יותר, מטרידה מאוד והופכת את הצדק על ראשו. היא מתבססת על עשרות שנים שבהן הפכו האו"ם ומוסדותיו לספקי האנטישמיות הנבזיים ביותר בעולם

לבית הדין הבינלאומי היו סיבות תקפות רבות לדחות את התביעה של דרום אפריקה על הסף. לחילופין, הם יכלו להנחות את ישראל ודרום אפריקה לקיים שיחות גישור על חילוקי הדעות לכאורה סביב אמנת רצח העם. במקום זאת, בית הדין עשה פוליטיזציה של ההליך המשפטי כדי לקבל סמכות שיפוט על הסכסוך הנוכחי בעזה – ואין ספק שרבים מהשופטים הללו נראים די להוטים לשפוט את ישראל.

כדי לקבוע סמכות שיפוט, בית המשפט הסתמך על אמירות ודיווחים מוטים, לא מדויקים ולא הגונים של פקידים רבים באו"ם בנוגע לפעולות הצבאיות של ישראל ועל התנאים בעזה.

רבים מנציגי האו"ם הללו גילו נטייה לדעות אנטישמיות באופן שבו הם מפלים לרעה את ישראל בדרך שבה הם מגנים אותה, ואני חושד שחלקם אפילו הטיחו האשמות מקוממות נגד ישראל בתקווה לטשטש את העובדה שרבים בסוכנויות האו"ם הללו עזרו או הסתכלו לכיוון השני בזמן שחמאס הפך את עזה למצודת טרור.

נראה שפקידים ועובדים רבים של האו"ם, במיוחד באונר"א, היו שותפים לאופן שבו חמאס שטף את המוח של צעירי עזה בשנאה לישראל, בניהול ג'יהאד וברצון למות קדושים תוך כדי הלחימה ביהודים. עם זאת, הם טוענים לחפותם ועדיין מתעקשים שלא ידעו דבר על כל הרקטות וכלי הנשק שהוחבאו בבתי ספר ובמרפאות של אונר"א, ועל מאות הקילומטרים של מנהרות טרור ממש מתחת לרגליהם.

כמה אירוני אם כך, ששעה אחת בלבד לאחר הכרזת פסק הדין של בית המשפט, התפרסמה ידיעה כי ארה"ב משעה את המימון שלה לאונר"א בשל הוכחה שסיפקה ישראל – לפיה לפחות 12 מעובדי הארגון השתתפו באופן אישי במעשי הטבח ב-7 באוקטובר.

לביה"ד הבינל' היו סיבות תקפות לדחות את התביעה על הסף, אך הוא עשה פוליטיזציה של ההליך המשפטי כדי לקבל סמכות שיפוט על הסכסוך הנוכחי בעזה. רבים מהשופטים נראו להוטים לשפוט את ישראל

הנביא ישעיהו הזהיר מזמן:

"הוי האומרים לרע טוב ולטוב רע, שמים חושך לאור ואור לחושך" (ישעיהו ה', 20).

ישראל מגינה בצדק על אזרחיה מפני מעשי טבח, אונס, הטלת מום ועינויים, ובכל זאת היא זוכה כעת לנזיפה מבית המשפט העליון בעולם, וזאת בזמן שחמאס מצליח להימלט מאימת הדין.

דיוויד פרסונס הוא עורך דין, סופר, עיתונאי, פסטור מוסמך ומומחה למזרח התיכון, המשמש כסגן נשיא ודובר בכיר של השגרירות הנוצרית הבינלאומית בירושלים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 609 מילים
סגירה