הבחירות לרשויות חשובות מאי פעם

בחירות לרשויות מקומיות (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
Yonatan Sindel/Flash90
בחירות לרשויות מקומיות

יש נטייה לחשוב שהבחירות הארציות הן החשובות ביותר אך בעוד פחות מחודש יתקיימו בחירות לא פחות גורליות.

הבחירות לרשויות המקומיות, שייערכו ב-27 בפברואר, יקבעו, הלכה למעשה, מי ינהלו את חיי התושבים ב-5 השנים הבאות – בחינוך, בדיור, בתשתיות, ברווחה, בתרבות, בשירותים קהילתיים ובכל תחומי החיים.

הפוליטיקה הארצית מסוקרת הרבה יותר בשעה שהפוליטיקה המקומית לא פחות קריטית לחיי היום-יום של כל אזרח ואזרחית במדינה. הרשות המקומית קובעת בין היתר כיצד ייראה הרחוב בו אנו חיים, מה תהיה איכות התשתיות באזורנו, איך ייראה בית הספר או הגן של ילדינו (וכפועל יוצא העתיד שלהם בארצנו), איך יעוצבו חיי התרבות בעיר, מה יהיה טיבם של השירותים הקהילתיים, עד כמה הצעירים ירגישו שיש להם עתיד במדינה ובאזור מגוריהם, כיצד תתוכנן הבנייה והאם היא תיקח בחשבון את ערכי הקיימות והטבע ועוד.

הפוליטיקה הארצית מסוקרת הרבה יותר, בשעה שהפוליטיקה המקומית לא פחות קריטית לחיי היום-יום של אזרחי המדינה. הבחירות לרשויות המקומיות יקבעו מי ינהלו את חיי התושבים ב-5 השנים הבאות

בשנים האחרונות נוכחנו, כי דווקא בעת משבר, כאשר השלטון המרכזי לא מצליח לתת את המענים הדרושים, השלטון המקומי יודע למלא את הווקום, למפות את הצרכים השונים, ולספק לתושביו את הפתרונות האידיאליים.

יש יתרון מובנה למנהיגות שבאה מהשטח ומבינה את מצוקות היום-יום של האזרחים. השלטון המקומי מכיר הכי טוב את צורכי התושבות והתושבים ויודע להתאים עבורם את המענים הספציפיים.

ראינו זאת היטב בקורונה, כאשר הרשויות המקומיות ידעו להתאים את השירותים השונים לשלל ההגבלות שנוצרו בעקבות המגפה – כמו, למשל, בהנגשת השירותים הדיגיטליים ומוקדי החיסונים – ולהתאים את מערכת החינוך העירונית למציאות החדשה והמורכבת.

היכולת של השלטון המקומי לחפות על השלטון המרכזי ניכרת היטב גם בימים אלו, וביתר שאת מאז ה-7 באוקטובר. זמן קצר מאוד אחרי השבת השחורה הרשויות המקומיות העמידו חמ"לים שונים שהעבירו מזון, ביגוד וציוד הכרחי ללוחמים בחזית ולמפונים הרבים – בכל רחבי הארץ – ועשו זאת בצורה יעילה, מקצועית ומסודרת. בזמן שמשרדי הממשלה הפגינו אזלת יד ולא ממש תפסו את גודל השעה, השלטון המקומי זיהה את צורכי התושבים וסיפק עבורם מענה, בתנאים מורכבים במיוחד.

דווקא אל מול המציאות הסבוכה והכאוטית שכולנו חיים בה – כשרבים מיקירינו נמצאים בשדה הקרב (ואלה שחוזרים מתקשים להמשיך ללמוד או לפרנס את משפחותיהם), רבים בתוכנו עדיין חיים בתחושה שהם פליטים בארצם, חטופינו מתייסרים בתוך המנהרות בעזה והראש של כולנו טרוד במלחמה (על כלל השלכותיה) הבחירות לרשויות המקומיות חשובות מאי פעם.

יש אולי מי שרוצים שכולנו נהיה שאננים, לא נלך אל הקלפי ב-27 בפברואר, וניתן לשלטון המרכזי להמשיך לנהל את חיינו בצורה רשלנית וכושלת, נגועה בשיקולים פוליטיים, ואטומה לצרכים היום-יומיים של כולנו.

יש אולי מי שרוצים שכולנו נהיה שאננים, לא נלך אל הקלפי ב-27 בפברואר, וניתן לשלטון המרכזי להמשיך לנהל את חיינו בצורה רשלנית וכושלת, נגועה בשיקולים פוליטיים, ואטומה לצרכים היום-יומיים של כולנו

אזרחיות ואזרחים יקרים, אל תתנו לאף אחד להרדים אתכם. לכו לקלפי ב-27 לחודש וקבעו איך ייראו החיים שלכם בחינוך, בבריאות, בדיור, בשירותים הקהילתיים ובכל הנושאים הכי מהותיים שעל הפרק. כי באמת אין לנו ארץ אחרת.

סיון גולדברג הוא סגן ראש עיריית גבעתיים ויו"ר רשימת "צעירים פלוס"

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 455 מילים
סגירה