דו-קרב חדש בין מערכות נשק מתוצרת ישראלית ואיראנית צפוי בקרוב, והפעם במקום מפתיע – מזרח אירופה.
זאת לאחר שארמניה החליטה לרכוש מערכות נשק מתוצרת איראן שישמשו בסכסוך הצבאי שלה עם אזרבייג'ן – לקוחה מרכזית של מערכות נשק מתוצרת ישראל.
לפי איראן אינטרנשיונל, האתר שמופעל מלונדון על ידי האופוזיציה למשטר בטהראן, איראן וארמניה חתמו על חוזה צבאי בהיקף של 500 מיליון דולר.
ארמניה החליטה לרכוש מערכות נשק מתוצרת איראן, שישמשו בסכסוכה הצבאי עם אזרבייג'ן – לקוחה מרכזית של מערכות נשק מתוצרת ישראל. כעת מדווח כי איראן וארמניה חתמו על חוזה צבאי בהיקף 500 מיליון דולר
מאז סיום השליטה הסובייטית בתחילת שנות ה-90, ארמניה ואזרבייג'ן נלחמות בשתי מלחמות משמעותיות, כאשר אזרבייג'ן החזירה לעצמה חלקים עצומים משטחה בשנת 2020. העימות המרכזי הוא על אזור המריבה נגורנו-קרבאך, אשר שתי המדינות טוענות שהוא חלק משטחן.
קשרי ההגנה בין אזרבייג'ן לישראל הדוקים מאוד. למדינה הזו יש גבול ארוך עם איראן. מקורות זרים טוענים בשנים האחרונות כי ישראל מפעילה "אמצעי מודיעין" מתחום אזרבייג'ן כדי לאסוף מידע על תכניות צבאיות איראניות.
אזרבייג'ן רכשה בשנים האחרונות מערכות נשק רבות בישראל, כולל מערכות נשק משוטטות, כדי לענות על דרישות מבצעיות ספציפיות. מערכות אלו היו בשימוש נרחב במהלך מלחמת נגורנו קרבאך בשנת 2020 בין אזרבייג'ן לארמניה.
קטעי וידאו מאזור המלחמה הראו שימוש רב במערכות נשק משוטטות ישראליות על ידי האזרים.
בשנת 2018 האזרים רכשו את מערכת הנשק המשוטטת SKYSTRIKER של אלביט. זאת, כחלק מהתוכנית של המדינה הזו לרכוש יכולות תקיפה אוטונומית. בעבר אזרבייג'ן רכשה מערכת נשק משוטטת נוספת, כמו ה-Harop מתוצרת התעשייה האווירית. היא גם רכשה את הרקטה המדויקת LORA של החברה. ה-Harop פותחה כדי להשמיד מטרות איכות. הרקטה LORA מיועדת לפגוע בדיוק רב במטרות בטווחים של עד 400 ק"מ.
קשרי ההגנה בין ישראל לאזרבייג'ן, שיש לה גבול ארוך עם איראן – הדוקים מאוד. מקורות זרים טוענים בשנים האחרונות כי ישראל מפעילה "אמצעי מודיעין" מתחום אזרבייג'ן לאיסוף מידע על תכניות צבאיות איראניות
עסקת הנשק של ארמניה עם איראן יוצרת מצב, בו מערכות נשק ישראליות ואיראניות יתמודדו בהגנה ובהתקפה לא רק בתימן ולבנון אלה גם במזרח אירופה.
אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם