גם בזמנים הקשים אסור לשכוח את הקבוצות הפגיעות ביותר בחברה

נער בסיכון, אילוסטרציה (צילום: shadrin_andrey / iStock)
shadrin_andrey / iStock
iStock-1415309377

מאז ה-7 באוקטובר אנו עדים להתגייסות יוצאת דופן של החברה הישראלית – אזרחים, קהילות יהודיות בחו"ל, המגזר העסקי ועוד. כולם מסייעים ומעניקים תרומות רבות לצה"ל, למפונים ולנפגעים.

הפעולות האלו הן ללא ספק חשובות ונדרשות לאור האירועים הקשים שאנו חווים, ויש בהן גם רוממות רוח לנוכח הסולידריות. אך בתוך כל ההתגייסות הזו, אסור לנו לשכוח את הקבוצות הפגיעות ביותר בחברה שלנו – אלו שהיו פגיעות לפני ה-7 באוקטובר וקל וחומר כיום.

בתוך כל ההתגייסות האזרחית למען נפגעי האירועים הקשים שאנו חווים – אסור לנו לשכוח את הקבוצות הפגיעות ביותר בחברה שלנו – אלו שהיו פגיעות לפני ה-7 באוקטובר, וקל וחומר כיום

בישראל ישנם כ-6,500 ילדים חסרי עורף משפחתי, שנאלצים לעבור את האתגרים הגדולים בתולדות המדינה לבד, ללא תמיכה וללא שיתוף משפחתי. ילדים אלו הם אלו שננטשו או נפגעו על ידי משפחותיהם, או עברו טראומות וטרגדיות אישיות שלא ניתן לדמיין. הם זקוקים לתמיכה שלנו לא פחות מכל אחד אחר.

מה שנראה טבעי ומובן מאליו לילד שגדל במשפחה תומכת – מתנות יום הולדת, הגשמת חלומות, נעליים אופנתיות, חוגי קרטה – ואפילו סתם אוזן קשבת לנוכח הקשיים – חסר לילדים אלה, והם זקוקים לנו יותר מתמיד.

מאז ה-7 באוקטובר, כספי התמיכה מופנים באופן טבעי לגופים אחרים ולמטרות חשובות כמו סיוע לחיילי צה"ל ולמשפחות המפונים והנפגעים. אך עלינו לזכור שגם הילדים חסרי העורף המשפחתי זקוקים לעזרה ולתמיכה שלנו.

תמיכה בארגונים שפועלים להצלת ילדים אלו יכולה לשנות את חייהם ולהעניק להם את הכלים והמשאבים שהם כה זקוקים להם כדי לגדול ולהתפתח בצורה בריאה ויציבה.

תמיכה בארגונים אלו משמעותה היא השקעה בעתיד של הילדים הפגיעים ביותר בחברה שלנו. בעזרת התרומות ניתן להוסיף חוגים מגוונים, לשפר את מתקני הספורט, להקים חדרי מוזיקה ולספק להם את כל מה שילד במשפחה רגילה מקבל כמובן מאליו.

מה שנראה טבעי ומובן מאליו לילד שגדל במשפחה תומכת – מתנות יום הולדת, הגשמת חלומות, נעליים אופנתיות, חוגי קרטה – ואפילו סתם אוזן קשבת לנוכח הקשיים – חסר לילדים אלה, והם זקוקים לנו יותר מתמיד

תמיכה כארגונים להצלת ילדים לא רק מספקת להם תחושת ביטחון ושייכות, אלא גם מאפשרת להם להאמין בעצמם, לפתח את הכישורים שלהם ולהתמודד עם האתגרים של החיים בצורה טובה יותר.

הילדים האלה, שחיים ללא תמיכה משפחתית, זקוקים להדרכה ולמסגרת חינוכית תומכת שתעזור להם להתמודד עם העבר הקשה שלהם ולבנות עתיד טוב יותר. תמיכה כספית תאפשר לארגונים לשפר את השירותים הניתנים להם ולהציע להם סביבה בריאה ומפתחת. הסביבה הזאת תעניק להם כלים חשובים לחיים, מקום שבו יוכלו להרגיש בטוחים ושייכים.

החשיבות של תמיכה בארגונים אלו אינה מוגבלת רק לרמה האישית של כל ילד. כשאנחנו תורמים, אנחנו משקיעים בחברה כולה. ילדים שגדלים במסגרות תומכות ומתפתחות הופכים למבוגרים שמסוגלים לתרום חזרה לחברה. הם הופכים לאזרחים פעילים, בעלי כישורים ויכולת להתמודד עם האתגרים של החיים.

החברה שלנו נמדדת במידה רבה ביכולת שלנו לדאוג לחלשים ביותר. כאשר אנו מושיטים יד לילדים האלה, אנחנו לא רק עוזרים להם לגדול ולהתפתח, אלא גם מראים להם שהם לא לבד. אנחנו מראים להם שיש מי שדואג להם ואכפת לו מהם.

המדינה נלחמת בדיוק עבור הסיבות הללו – התמיכה במי שזקוק לנו. זו הסיבה לעמידתה של ישראל על עצמאותה וזכות קיומה: דאגה לחלש.

החברה שלנו נמדדת במידה רבה ביכולת שלנו לדאוג לחלשים ביותר. כאשר אנו מושיטים יד לילדים חסרי העורף המשפחתי, אנחנו לא רק עוזרים להם לגדול ולהתפתח, אלא גם מראים להם שהם לא לבד

על ידי תמיכה בחלשים, אנחנו מסייעים לצה"ל להשיג את מטרתו גם כן. כשהעורף חזק, החזית איתנה.

נלי גבע היא מנכ"לית האגודה הישראלית לכפרי ילדים S.O.S שפועלת בישראל למעלה מ-43 שנים ומספקת בית חם ואוהב למאות ילדים נעדרי עורף משפחתי. האגודה מפעילה מרכז חירום לילדים בסיכון, את פנימיות נרדים שבערד ומגדים שבמגדל העמק, עשרות דירות לצעירים חסרי עורף משפחתי ומועדוניות במגזר הבדואי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 525 מילים
סגירה