דגלי ישראל במרפסות בבית מלון בים המלח, 9 בנובמבר 2023 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
דגלי ישראל במרפסות בבית מלון בים המלח, 9 בנובמבר 2023

ראש המועצה האזורית אשכול מתעקש שתושביו ישלמו את עלות הפינויים

רגע לפני הבחירות, בניגוד לכאורה להוראות החוק, ראש המועצה האזורית אשכול מנסה להעביר סכום של יותר מתשעה מיליון שקלים מהקרנות המיועדות לרווחת התושבים לטובת תשלום עלויות הפינוי למלונות אחרי הטבח באוקטובר ● "הסכם דמה" מיוחד נחתם, במקום סכומים פורטו שמות של עובדים – והמדינה קיבלה פטור תמוה מאחריות לתשלום ● המועצה האזורית אשכול: "משרדי הממשלה מסרבים לתקצב עלויות אלה"

במלאת שנה לטבח שבעה באוקטובר מכינים במועצה האזורית אשכול "הפתעה" לתושבים: הם נדרשים לשלם, מכספי התקציב של המועצה מוכת היגון, כמעט 10 מיליון שקלים עבור הפינוי הכפוי שלהם מבתיהם אחרי מתקפת הטרור.

את הכסף הזה תשלשל המועצה ישירות לקופתם של גורמים פרטיים: חברת התיירות "אורטל" ושורה של מלונות שאירחו את התושבים במהלך החודשים הרבים בהם נעקרו מבתיהם.

התוכנית הצינית של הנהלת המועצה לשפות את חברת התיירות הפרטית "אורטל" בעלויות של כשבעה מיליון שקלים עבור עמלות הטיפול בפינוי התושבים, שנחשפה לפני שלושה שבועות בזמן ישראל, נדחתה אז בהצבעה סוערת במליאת המועצה.

ראש המועצה היוצא גדי ירקוני (שמסיים את תפקידו בעוד חודש), מנכ"ל המועצה ניר ים והיועצת המשפטית עו"ד אולגה גונן לא מוותרים, ומביאים כעת בפני המליאה הצעה משודרגת לאישור חוזר של התשלומים

אבל ראש המועצה היוצא גדי ירקוני (שמסיים את תפקידו בעוד חודש), מנכ"ל המועצה ניר ים והיועצת המשפטית עו"ד אולגה גונן לא מוותרים, ומביאים כעת בפני המליאה הצעה משודרגת לאישור חוזר של התשלומים. מייד אחרי יום הכיפורים תתבקש המליאה, בהליך שתקינותו מחוררת כגבינה שוויצרית ושקיפותו פגומה, לאשר מחדש את התשלומים שנדחו לפני פחות מחודש.

מהחומרים שנשלחו לחברי מליאת המועצה בימים האחרונים עולה תמונה עגומה: הנהלת המועצה נעתרה לבקשה לשפות את מוסדות המדינה, שהחליטה על פינוי התושבים בשורה של החלטות לאומיות, לכאורה ללא קרב משמעותי. בכך קבעה גם תקדים מסוכן לפיו את החשבונות מגישים למועצה (ובאמצעותה לתושבים) במקום למשרד האוצר, לרשות החירום הלאומית או למנהלת תקומה.

ראש מועצה אזורית אשכול גדי ירקוני בוועדת הכספים בכנסת, 5 ביוני 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ראש מועצה אזורית אשכול גדי ירקוני בוועדת הכספים בכנסת, 5 ביוני 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

נוסף על כך, המליאה נדרשת לאשר את התשלומים בהליך שחוקיותו מוטלת בספק. זאת בשל הנחיות משרד הפנים על הצורך להימנע מהעברת תוכניות תקציביות ארוכות טווח סמוך לבחירות. הבחירות במועצה האזורית אשכול יתקיימו ב־19 בנובמבר, כחודש אחרי ישיבת המליאה.

במקום לחכות למליאה חדשה ולשלטון חדש, מבקש ראש המועצה היוצא "לנקות שולחן" ולהעמיד את ראש המועצה שיבחר בפני עובדה מוגמרת, במה שנראה על ידי חלק מנציגי התושבים כמחטף.

באפריל האחרון אישרה מליאת המועצה, אחרי דיון סוער, לקיחת הלוואה בגובה של 15 מיליון שקלים כדי לכסות על ההוצאות, ובתוכם ארבעה מיליון שקלים לחברת התיירות "אורטל"

זוהי אינה הפעם הראשונה שתושבי המועצה האזורית אשכול נדרשים לשלם את הצ'קים בעבור המדינה. באפריל האחרון אישרה מליאת המועצה, אחרי דיון סוער, לקיחת הלוואה בגובה של 15 מיליון שקלים כדי לכסות על ההוצאות, ובתוכם ארבעה מיליון שקלים לחברת התיירות "אורטל". כאמור, לפני שלושה שבועות דחתה המליאה בקשה לכסות את ההוצאות הללו ב־12 מיליון שקל נוספים.

כעת מבקשים בהנהלת המועצה לשוב ולאשר 9.3 מיליון שקלים מתוך אותם 12. מקורות המימון: כספי ארנונה של משרד הביטחון בעבור שימוש בבסיסי צה"ל באזור, שנכנסו רק לאחרונה לקופתה הדלה של המועצה, ויכלו לשמש בעתיד לשיפור המיגון בגופי החינוך, להיסעים עבור מורים ותלמידים, לשיקום תשתיות או לצרכי פנאי ותרבות.

מבנה בקיבוץ בארי שנחרב במתקפה של חמאס על היישוב בשבעה באוקטובר. 22 באוקטובר 2023 (צילום: Jack GUEZ / AFP)
מבנה בקיבוץ בארי שנחרב במתקפה של חמאס על היישוב בשבעה באוקטובר. 22 באוקטובר 2023 (צילום: Jack GUEZ / AFP)

חברי מליאה זועמים מצביעים מזה תקופה על מדיניות של הסתרה והטעיה מכוונות סביב האופן שבו מבקשת המועצה אישורים להוצאות בגובה עשרות מיליוני שקלים, וטוענים כי ראש המועצה וההנהלה סביבו מתייחסים אל המליאה כמו לפרת מזומנים שצריכה לאשר אוטומטית כל הוצאה, ללא הסבר או פירוט.

הסכם "דמה" מפוקפק

בדיקת "החשבון" שהגישה הנהלת המועצה למליאה חושפת תהליך אבסורדי ממש של אישור תשלומים לגורמים פרטיים, שתקינותו מוטלת בספק גדול. שלושה מיליון שקלים מהסכום מבקשת הנהלת המועצה להקצות לחברת "אורטל", חברת התיירות שנבחרה להפיק גם את הטקס השנוי במחלוקת לציון שבעה באוקטובר, וספגה ביקורת על גובה העלויות גם כאן.

אלא שה"הסכם" בין ראש המועצה ירקוני ומנכ"לה לבין "אורטל" נחתם באופן חפוז ובדיעבד – אחרי שכבר ניתנה התחייבות מוקדמת שככל הידוע לא תועדה

אחד מראשי החברה הוא איציק קורנפיין, שנבחר להפיק את הטקס של רגב, ומעורב על פי התכתובות גם בהסכם מול המועצה האזורית אשכול. אלא שה"הסכם" בין ראש המועצה ירקוני ומנכ"לה לבין "אורטל" נחתם באופן חפוז ובדיעבד – אחרי שכבר ניתנה התחייבות מוקדמת שככל הידוע לא תועדה.

רק בעקבות שאלה של חברת מליאה נחתם בחופזה ונחשף מעין "הסכם דמה", בו אין כל פירוט ותנאים חוזיים. ההסכם החדש "נסמך" לכאורה על הסכם התקשרות עקרוני קודם שנחתם ב־2022.

הלוגו של חברת "אורטל תיירות" (צילום: מתוך ערוץ היוטיוב של "אורטל תיירות", צילום מסך)
הלוגו של חברת "אורטל תיירות" (צילום: מתוך ערוץ היוטיוב של "אורטל תיירות", צילום מסך)

אלא שגם בהסכם המקורי לא מצוינים סכומים, ועולה בבירור שהתשלום ל"אורטל" יתבצע "בהתאם לתוכנית ממשלה" – ואף מצוין בהסכם שבמקרה חירום שבו הממשלה מייצרת תוכנית חליפית, התוכנית שלה גוברת – והמועצה פטורה מתשלום.

ההסכם המקורי כלל לא מתייחס לפינוי כל יישובי המועצה, אלא רק לפינוי 11 היישובים הסמוכים לגדר. כעת מתבקשת המועצה לשלם ל"אורטל" עבור פינוי 32 יישובים, מבלי שההתקשרות – מספר היישובים, אופן הפעולה או הסכומים – הובאה בזמן אמת לאישור או ידיעת המליאה, לאישור ועדת מכרזים או כל גורם רשמי אחר.

לחומרים שנשלחו לחברי המליאה לא צורפה התחשבנות מפורטת של התשלומים בעבור העמלות ל"אורטל" – לא כמה עלתה העמלה, ולא אופן החישוב של החשבון הסופי

מתוך הסברי היועצת המשפטית של המועצה עו"ד גונן, שמכשירה את המהלך המפוקפק הזה באופן משפטי, עולה כי היא נסמכת על הוראה חוקית לפיה אין מקום להבאת אישור הרחבת המכרז אם מדובר בהגדלה של פחות מ־25% מהמכרז המקורי.

איך בדיוק שבעה מיליון שקלים שגדלו מאפס שקלים הפכו ל"פחות מ־25%"? לעו"ד גונן יש הסבר מתמטי מעניין: "נספח השלושה מיליון לא היה אמור להגיע למליאה, בדיוק כמו כל נספח אחר שאנחנו עושים… יש הגדלות שמותרות במסגרת החוק. במקרה הזה סך ההתקשרות מגיעה למאות מיליונים, אנחנו אפילו לא מגרדים את ה־5% בסעיף ההגדלה".

פינה לזכרם של חברי קיבוץ כיסופים שנרצחו בשבעה באוקטובר בבית המלון של מפוני הקיבוץ בים המלח (צילום: דפנה טלמון)
פינה לזכרם של חברי קיבוץ כיסופים שנרצחו בשבעה באוקטובר בבית המלון של מפוני הקיבוץ בים המלח (צילום: דפנה טלמון)

זוהי כמובן הטעיה מוחלטת והיתממות. ההתקשרות מול "אורטל" מעולם לא עמדה על "מאות מיליונים" – "אורטל" היא בסך הכול הגורם המתווך שמקבל עמלה. אין במכרז המקורי מול "אורטל" שום אזכור של "מאות מיליונים", ובשום שלב לא נחתמה התקשרות כזאת מול "אורטל".

גם ההגדרה "נספח" מטעה. מרגע שתנאי המכרז המקורי (מספר היישובים המפונים, הגורם האחראי, אופן הביצוע ועוד) השתנו ללא הכר.

לחומרים שנשלחו לחברי המליאה לא צורפה התחשבנות מפורטת של התשלומים בעבור העמלות ל"אורטל" – לא כמה עלתה העמלה, ולא אופן החישוב של החשבון הסופי. במקום זאת, במהלך מעורר השתאות, צורפה רשימת החמ"לים שהקימה "אורטל", והיא כוללת רשימה שמית של שמות העובדים שאיישו את החמ"לים – מהמנכ"ל של החברה ועד אחרון הפקידים והפקידות.

מדוע המדינה לא נדרשת לשלם בעבור הסכומים הללו? האם בכלל הוגש החשבון לרח"ל (רשות החירום הלאומית) או למנהלת תקומה? להנהלת "אשכול" אין הסברים

לא ברור מה הערך של הרשימה הזאת וכיצד היא תורמת לשקיפות. ממתי חברה פרטית מפרסמת שמות של עובדים בחשבון שהיא מגישה למדינה, מבלי לפרט את העלויות?

כמו כן, יותר משישה מיליון שקלים ישולמו ישירות למלונות שאירחו את התושבים. גם כאן התהליך מעורר תמיהות. לטענת הנהלת המועצה נעשה "סיכום" מול המלונות על תשלום של 4.9 מיליון שקלים בעבור פינוי תושבי בארי, ועוד 1.4 מיליון שקלים בעבור תושבי היישובים שמעבר לטווח שבעת הקילומטרים מהגבול.

מפונים מבארי במלון בים המלח. 20 באוקטובר 2023 (צילום: Yossi Zamir/Flash90)
מפונים מבארי במלון בים המלח. 20 באוקטובר 2023 (צילום: יוסי זמיר/פלאש90)

גם כאן לא ניתן פירוט כיצד הם הגיעו לסכומים האלה. 4.9 מיליון שקלים לפינוי בארי מצטברים בחישוב גס לכ־2,000 לילות בחדרי מלון בים המלח. יש לשער שברובם – אם לא בכולם – שובצו בני משפחה של מפונים, תושבי הקיבוץ וגורמים שהיו זקוקים למקלט. מדוע המדינה לא נדרשת לשלם בעבור הסכומים הללו? האם בכלל הוגש החשבון לרח"ל (רשות החירום הלאומית) או למנהלת תקומה? להנהלת "אשכול" אין הסברים.

ובאשר לתשלום עבור פינוי של שלושה יישובים מעבר לקו שבעת הקילומטרים – אין ויכוח שהיה צריך לפנותם לנוכח התרחבות הסיכון. גם אם הפינוי לא אושר בזמן אמת, יהיה קל להוכיח שמדובר בפינוי מוצדק. אבל במקרה זה ההתנהלות הפרטיזנית נראית אפילו יותר מופרכת.

אין פירוט של מי אישר לחברה לקחת את ההתחייבות עבור הפינוי, מדוע לא הובא הדבר בפני המליאה או ועדת המכרזים, ולמה המדינה פטורה מכיסוי החוב הזה, שצמח לפתע יש מאין?

על פי הודעת הנהלת המועצה, מי שחתמה על הצ'קים עבור המלונות הללו – תשלום מלא!  – היא חברת "אורטל", ש"שילמה לבתי המלון כנגד חשבוניות ללא כל תמורה על עבודה זו, תוך נטילת סיכון כלכלי גדול על עצמה", כפי שנכתב במסמך של הנהלה – ועכשיו מגישה את החשבון לתושבים.

גם כאן אין פירוט של מי אישר לחברה לקחת את ההתחייבות עבור הפינוי, מדוע לא הובא הדבר בפני המליאה או ועדת המכרזים, ולמה המדינה פטורה מכיסוי החוב הזה, שצמח לפתע יש מאין?

.ראש מועצה אזורית אשכול גדי ירקוני, 2019 (צילום: פלאש90)
.ראש מועצה אזורית אשכול גדי ירקוני, 2019 (צילום: פלאש90)

מכל התכתובות, הדיונים הפנימיים וההצבעות, קשה לאתר תשובה לשאלה פשוטה: מדוע לא מתעקש ראש המועצה, רגע לפני שהוא מסיים קדנציה ארוכה, לדרוש את הכסף הזה מהמדינה, ומעדיף לגייס אותו – בחיפזון וללא שקיפות – מכספי העתודה של תושביו.

"משרדי הממשלה מסרבים לתקצב עלויות אלה"

מהמועצה האזורית אשכול נמסר בתגובה: "בימים אלה מבקשת המועצה לאשר עדכון תקציב לשנת 2024, לתשלום יתרות התחייבויות המועצה למלונות עבור פינוי התושבים ועלויות נוספות אשר נדרשו בגין ניהול וריכוז הפינוי, על סך 9.3 מיליון שקל.

"הסכום מורכב מ־4.9 מיליון שקל עבור פינוי תושבי קיבוץ בארי בעבור תוספת חדרי לינה והארחת משפחות שכולות, משפחות חטופים, מטפלים ואנשי חינוך. לצערנו התקציב מגיע לפתח מליאת המועצה לאחר שמשרדי הממשלה מסרבים עד לרגע זה לתקצב עלויות אלה למרות אינספור דיונים ופגישות בנושא, כולל עם שרי האוצר והתיירות, מנכ"לי המשרדים ומנהלת תקומה.

"למרות המאמצים הרבים, בסד הזמנים שנוצר כשלא קיבלנו תשובה, קיבל ראש המועצה החלטה לאפשר הארכת השהות במלונות לכלל היישובים שנכללו בפינוי המדיני"

"כמו כן מורכב עדכון התקציב מסכום של 1.5 מיליון שקל עבור הארכת הפינוי במלונות לתושבי היישובים אוהד, צוחר, שדה ניצן, תלמי אליהו, בני נצרים ונווה, שנדרשו על ידי המדינה להתפנות מהמלונות מהיום למחר תוך כדי המשך הלחימה העזה ולחזור לבתיהם אשר אינם ממוגנים.

"אומנם פינוי יישובים אלה נכלל בהחלטת הממשלה אך הפעלת הארכת הפינוי החל מ־7 ביולי 2024 עברה למנהלת תקומה ומאחר שיישובים אלו אינם כלולים ביישובי תקומה, סירבה המנהלת לשלם עבורם. למרות המאמצים הרבים, בסד הזמנים שנוצר כשלא קיבלנו תשובה, קיבל ראש המועצה החלטה לאפשר הארכת השהות במלונות לכלל היישובים שנכללו בפינוי המדיני.

שלט הכניסה ליישוב צוחר (צילום: ניר ודל, ויקיפדיה)
שלט הכניסה ליישוב צוחר (צילום: ניר ודל, ויקיפדיה)

"יתרת הסכום, בגובה שלושה מיליון שקל, הינו עבור חברת 'אורטל'. מ־7 באוקטובר 2023 ועד 31 באוגוסט 2024 הועבר לחברת 'אורטל' סכום כולל של 114,587,772 שקל בעבור פינוי תושבי אשכול. סכומים אלה הועברו בעבור לינת תושבי 32 יישובי המועצה מ־7 באוקטובר ועד 2 בנובמבר 2023, ועבור לינת תושבי היישובים אורים, צאלים וגבולות מ־3 בנובמבר ועד 29 בפברואר 2024.

"בנוסף, כולל הסכום תשלום עבור מקרים חריגים, כגון הלנת משפחות חטופים ואנשי טיפול לתמיכה במשפחות אשר לא אושרה על ידי משרד התיירות. כל הכספים שהועברו לחברת 'אורטל' עבור לינת תושבי אשכול התקבלו מהמדינה, למעט עבור היישובים צאלים, גבולות ואורים.

"מתוך הסכום הכולל, חמישה מיליון שקל הינם עבור דמי עבודה על ניהול מערך הפינוי המורכב ורחב ההיקף. מתוכם שני מיליון שקל כבר שולמו כאשר על מחצית מסכום זה שופתה כבר המועצה על ידי המדינה"

"מתוך הסכום הכולל, חמישה מיליון שקל הינם עבור דמי עבודה על ניהול מערך הפינוי. מתוכם שני מיליון שקל כבר שולמו כאשר על מחצית מסכום זה שופתה כבר המועצה על ידי המדינה ונותרה יתרה של שלושה מיליון שקל.

"כל הפירוט החשבונאי הוצג לכל המעוניין ואף נמצא במערכת ה־EPR המועצתית, כולל פירוט שמי של התושבים הרבים בגינם שולמה הלינה. שמות העובדים הוצגו על מנת להציג את הסיפור המלא, ישנם תושבים שמכירים עובדים אלה בשמות ולכן זה הוצג. נחדד כי כל החשבוניות נמצאות.

הרס בקיבוץ בארי. 7 בינואר 2024 (צילום: Moshe Shai/FLASH90)
הרס בקיבוץ בארי. 7 בינואר 2024 (צילום: משה שי/פלאש90)

"עדכון התקציב מובא למליאה לאחר שהנסיבות השתנו, חשבוניות המלונות הגיעו במלואן והמקור התקציבי השתנה בעקבות השלמת הסכם עם משרד הביטחון לתשלום הפרשי שומות ארנונה למועצה בסך של 9.4 מיליון שקל.

"בין 7 באוקטובר ועד 2 בנובמבר 2023 הופעל מנגנון איכלוס על ידי משרד הפנים ועל ידי משרד הביטחון – תוכניות "מרחק בטוח" ו"משב רוח", כפי שהוסכם בחוזה עם חברת 'אורטל', רק בשוני אחד: מדובר על 32 יישובי המועצה ולא 11 כמו בהסכם המקורי.

"בעת ההיא לא היו כלים או כוח אדם לנהל הסכמים עם עשרות מלונות ובעשרות הסדרים שונים ולכן כל המנגנון הופעל על ידי חברת 'אורטל', שלשם זה יצא המכרז בו זכתה"

"במנגנון זה המדינה לא משלמת לבתי המלון אלא המדינה מעבירה תשלום לאחר הגשת דוחות ביצוע ישירות לרשות. בעת ההיא לא היו כלים או כוח אדם לנהל הסכמים עם עשרות מלונות ובעשרות הסדרים שונים ולכן כל המנגנון הופעל על ידי חברת 'אורטל', שלשם זה יצא המכרז בו החברה זכתה.

"מ־2 בנובמבר ואילך מנגנון התשלום למלונות עבר אך ורק דרך משרד התיירות. בידי חברת 'אורטל' נשארו השיבוצים של כלל תושבי אשכול על פי הצרכים והשינויים וההתאמות הרבות שנדרשו בשטח. התשלומים שנותרו בידי חברת 'אורטל' הינם על יישובי אורים, צאלים גבולות, אותם המדינה לא הסכימה לממן.

ילדה מקיבוץ ניר עוז במלון הרודס בתל אביב, 3 בינואר 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
ילדה מקיבוץ ניר עוז במלון הרודס בתל אביב, 3 בינואר 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

"לחברי המליאה הוצגו באופן מלא המכרז, החוזה וההסכם עם חברת 'אורטל' – וכל המעוניין מוזמן לעיין בו. מול המלונות לא נעשו הסכמים. מלונות המשיכו לאפשר את לינת התושבים ביישובים המוזכרים לעיל תחת הידיעה כי המועצה אחראית על תשלומים אלו. גם חשבוניות אלו מרוכזות במועצה.

"ריכוז שלהן נשלח בחומרים לחברי המליאה, כולל מספר התושבים מכל יישוב אשר לנו במלונות הנ"ל – וכל חבר מליאה שמעוניין לראות את החשבוניות עצמן מוזמן לפנות ויקבלן ברגע.

"בעת הזאת מדובר על חובות עבר לגופים עסקיים ולכן המועצה מעוניינת להסדיר חובות אלו במקביל להמשך המאמצים להביא סכומים אלו חזרה מהמדינה לקופת המועצה"

"אנו דורשים ונמשיך לדרוש מגופי הממשלה לשלם סכומים אלו. עד עתה התקיימו למעלה מארבע פגישות עם שר התיירות וצוותו, כולל היועץ משפטי וחשב המשרד. כמו כן התקיימו למעלה משש פגישות בנושא עם ראש מנהלת תקומה הקודם והנוכחי, פגישה עם ראש אג"ת, עם מנכ"ל משרד האוצר ועם שר האוצר.

"בעת הזאת מדובר על חובות עבר לגופים עסקיים ולכן המועצה מעוניינת להסדיר חובות אלו במקביל להמשך המאמצים להביא סכומים אלו חזרה מהמדינה לקופת המועצה, כפי שנעשה בעבר בהצלחה.

תושבי בארי בבית מלון בית המלח, 20 באוקטובר 2023 (צילום: יוסי זמיר/פלאש90)
תושבי בארי בבית מלון בית המלח, 20 באוקטובר 2023 (צילום: יוסי זמיר/פלאש90)

"המועצה פועלת בהתאם להוראות הדין. בהתאם לכך, לא קיימת כל הנחיה האוסרת או מגבילה התקשרויות בתקופת בחירות, בוודאי לא בנסיבות בהן מדובר על חיובים בגין שירותי עבר אשר כבר ניתנו והמועצה התחייבה עליהם ולא בהחלטות צופה פני עתיד.

"לא ניתן להתעלם מהנסיבות שנכפו על המועצה בעקבות המלחמה, אשר דורשות קבלת החלטות חריגות ויוצאות דופן אותן לא ניתן היה לצפות מראש. הימצאותה המועצה בתקופת בחירות לא יכולה לשתק אותה ומשכך על המועצה לקבל החלטות נדרשות גם בעת הזו. ולראייה החלטות הרות גורל עם משמעות רבה לשנים הבאות אשר נלקחו במליאת אשכול בחצי שנה האחרונה"..

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3
ממש פשוט! הצבא ממליץ על יישוב מפונה והממשלה מחליטה, חבל אשכול אינו עוטף עזה ומי שקבע פינויים למלונות שישלם.. ואכן מועצת לכיש תישא בהוצאות מלון, במקביל המדינה הזרימה כספים למועצת לכיש בג... המשך קריאה

ממש פשוט!
הצבא ממליץ על יישוב מפונה והממשלה מחליטה, חבל אשכול אינו עוטף עזה ומי שקבע פינויים למלונות שישלם.. ואכן מועצת לכיש תישא בהוצאות מלון, במקביל המדינה הזרימה כספים למועצת לכיש בגלל המלחמה, וזכותו שלמף ראש מועצת לכיש להשתמש בהם לכיסוי הוצאות מלון של מי שהחליט להתפנות!

הרי כתבת מכל התכתובות, הדיונים הפנימיים וההצבעות, קשה לאתר תשובה לשאלה פשוטה: מדוע לא מתעקש ראש המועצה, רגע לפני שהוא מסיים קדנציה ארוכה, לדרוש את הכסף הזה מהמדינה, ומעדיף לגייס אותו ... המשך קריאה

הרי כתבת

מכל התכתובות, הדיונים הפנימיים וההצבעות, קשה לאתר תשובה לשאלה פשוטה: מדוע לא מתעקש ראש המועצה, רגע לפני שהוא מסיים קדנציה ארוכה, לדרוש את הכסף הזה מהמדינה, ומעדיף לגייס אותו – בחיפזון וללא שקיפות – מכספי העתודה של תושביו.

"משרדי הממשלה מסרבים לתקצב עלויות אלה"

כתבת את התשובה .. הוא לא מתעקש. המשרדי הממשלה לא מוכנים לשלם..
אתה כתבת
אז איך הגעת למתעקש ? אולי אין לי ברירה? אולי יש מורכבות? לחצים?

תראה איזה כתבה מלאת נתונים יבשים, וזה מה שמצאת למצוא כותרת? ראש המועצה מתעקש?

תגיד לי הלב שלך קיים כותב התחקיר היבש, נתונים יבשים חסרי עומק, חסרי הבנה, הוצאת נתוני אקסל אבל את מתעלם מפן אנושי….

מה זה אומר עליך ככתב תחקיר?

אז המדינה לא שילמה את אשר ברור שעליה לשלם ומדוע להפיל אחרי אירוע כה טראגי על מועצה קטנה וחבולה? ראש המועצה עשה צעד מנהיגותי במשבר והוציא מיד לאחר היום השחור עשרות מיליונים למען התושבי... המשך קריאה

אז המדינה לא שילמה את אשר ברור שעליה לשלם ומדוע להפיל אחרי אירוע כה טראגי על מועצה קטנה וחבולה?

ראש המועצה עשה צעד מנהיגותי במשבר והוציא מיד לאחר היום השחור עשרות מיליונים למען התושבים למקומות להתגורר.

הוא התחייב למלונות ומקומות שונים. המדינה מתחמקת. הוא מסיים עוד רגע את הקדנציה. הוא כמנהיג לא רוצה להשאיר לראש המועצה החדש בלאגן. והמועצה תחתיו משלמת בתקווה שיום אחד הממשלה תשיב את הסכום. (כי הרי לחרדים וכספים קואליציוניים במאות מיליונים יש). מדינה מושחתת

אבל אתה בזמן ישראל. התחלקתם על כל השכל שלכם. ברגיל יש לכם כתבות אוביקטיביות שחותרות לצדק ואמת…

אבל הפעם … כותרות כזאת על ראש מועצה, אדם ישר והגון שאיבד את שני רגליו לפני שנים מספר בטרור. אדם כראש מועצה שחטפה מכה שאף מועצה לא חטפה בארץ ועוד מועצה כה קטנה ורחוקה שמי שם לב אליה.

להשחיר ככה את פני ראש המועצה… במקום כותרת על ממשלה בזויה וחסרת לב שמפילה את אנשים שאבדו את היקרים לליבם, עברו יום ברמה שואתי…

והכתב… והעורך שאישר כותרת כזאת, וחוסר הרגישות. זה רוע. רק אדם רע חסר רגישות יכול לכתוב ככה בכותרת על ראש המועצה…

תתביישו לכם
את האמינות שלי בכם מהיום אני שם בספק .

בושה

עוד 2,095 מילים ו-3 תגובות
סגירה