השנתיים האחרונות פה היו קשות. ובמיוחד כך לאלה שבאופוזיציה לממשלה – הפעם זה רוב רובו של המיינסטרים הישראלי. אבל לכל דבר בחיים יש שני צדדים וכך גם לתקופות קשות. זה יכול להיות כרוך במחירים כבדים ממש, אך ברטרוספקטיבה מבינים שזה לא היה לשווא. אולי זה אף היה חייב לקרות כדי שעניינים מאוד חשובים יסתדרו.
כך לדוגמה, מפרק אחר בהיסטוריה, איש באירופה לא יסכים לברך על מלחמת העולם השנייה. היא הייתה איומה ונוראה, אך אחריה, וגם בגללה – מלחמות אין-קץ, שאירופה סבלה מהן כבר אלף שנה ונראה היה שאין כוח בעולם שיפסיקן, הגיעו לסיום.
מנחם ברג הוא פרופסור (אמריטוס) באוניברסיטת חיפה בחוג לסטטיסטיקה ושימש בעבר כראש החוג. תחום מחקרו: ניתוח סיכונים. שימש גם בעבר כראש התכנית ללימודי אקטואריה באוניברסיטת חיפה.
לאחרונה הכנסת הכירה בחשיבות של דמוקרטיה מקומית בישראל, והעבירה בקריאה טרומית הצעת חוק פרטית של יו"ר ועדת הפנים יעקב אשר, בתמיכת שר הפנים משה ארבל, שמתגמלת חברי מועצה על השתתפותם בישיבות ומעניק להם החזרי הוצאות. אכן מדובר בדברים בסיסיים לגמרי, שמרבית האנשים מצפים לקבל בתמורה לעבודתם, אך עד היום חברי מועצה היו מתנדבים לחלוטין.
יש לכך משמעויות דמוקרטיות אדירות, החל מכך שמגוון רחב יותר של אנשים מהקשת החברתית והסוציו-אקונומית יוכלו להרשות לעצמם לרוץ בבחירות המקומיות – הרי התנדבות היא פריווילגיה במידה רבה – וכלה בחיזוק האיזונים והבלמים ברשות.
הילה אביב ירושלמי היא חוקרת בארגון "תנועה מקומית", הפועל לחיזוק המעורבות המקומית בשלטון המקומי.
בישראל חיות כ-19,500 נשים פליטות. חלקן חיות כאן כבר 20 שנים, חלקן נולדו פה. הן חוסות כאן תחת הגנה קבוצתית, כלומר מדינת ישראל מאפשרת את שהייתן כאן באופן חוקי, ומונעת את גירושן בשל סכנת החיים שנשקפת להן במדינות מוצאן.
ועדיין – אותן פליטות חיות כשהן כמעט חסרות זכויות לחלוטין, עירומות מכל מעטפת בסיסית של הגנה וביטחון סוציאליים, חוות על בשרן יומיום מדיניות מתעמרת ומפלה מצד הרשויות.
הדר אביאל היא רכזת מדיניות ציבורית בא.ס.ף - ארגון סיוע לפליטים ומבקשי מקלט בישראל, ומחברת דוח המצב על נשים פליטות בישראל שפורסם לאחרונה.
הוא באמצע שנות השבעים לחייו, יליד הארץ, בעברו קריירה עסקית מפוארת ופורצת דרך. איש עתיר מעשים וזכויות. מתנדב פעיל, איש משפחה נהדר, סבא מצטיין והוא חבר טוב שלי.
כול מוצאי שבת, מאז שהחלה המהפכה המשפטית, הוא לוקח את דגל המדינה הגדול, שבמשך כול ימות השבוע מתנוסס בגאון במרפסת ביתו, לובש את החולצה של ההפגנה ויוצא יחד עם רעייתו להפגין בכיכר החטופים/קפלן.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
לא מִחזור ולא נעליים
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לצערי הרב, רן צודק.
קשה להבין דרך אילו משקפיים ורודים מביט ד"ר ברג על המציאות הישראלית. גם להערכתי המשיחיות, הפשיזם הלאומני, השנאה לאחר ובמיוחד למי שאינו יהודי, הסכנה לדמוקרטיה ובפרט למי שאינו תומך שלטון – כאן כדי להישאר.
פרופסור ברג, זה לא יקרה בחברה היהודית בישראל. כוחות הדיקטטורה בחברה היהודית בישראל לא איבדו דבר מהתמיכה הפוליטית בהם. מספיק לקרוא את הסקרים שפורסמו בשבועות האחרונים, בשלושת ערוצי הטלויזיה שאינם נשלטים בידי הדיקטטור הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו. התמיכה בזרוע הפוליטית שלו יציבה ועומדת על 22-24 מנדטים. התמיכה במפלגות החרדיות (האשכנזיות והספרדית) יציבה גם היא ועומדת על 17 מנדטים. התמיכה במפלגות החרד"ליות (בן גביר וסמוטריץ' כשתי מפלגות נפרדות) עומדת על בין 8 ל-13 מנדטים. 8 אם סמוטריץ' לא עובר את אחוז החסימה ו-13 אם סמוטריץ' עובר את אחוז החסימה. קיבלנו כ-50 מנדטים פלוס מינוס לקואליציה הנוכחית. 60 מנדטים למפלגות האופוזיציה ו-10 מנדטים למפלגות הערביות. כלומר אחרי השנתיים האיומות האלה יש כשני מליון ישראלים שישמחו להצביע שוב בעד מפלגות קואליצית השואה, הזדון, וההפקרה של ביבים שקרניהו.