לפני כעשרה חודשים (ב-10 במרץ 2024) פרסמתי בזירת הדעות של זמן ישראל רשומה תחת הכותרת "חייבים להקים ועדת חקירה ממלכתית למחדל ה-7 באוקטובר". כבר אז ראיתי קושי רב בהקמת ועדה כזו.
כתבתי ש"בימים האחרונים מתרבים הסימנים המעידים על כך שראש הממשלה בנימין נתניהו איננו מתלהב, בלשון המעטה, מהרעיון להקים ועדת חקירה ממלכתית, שתחקור ביסודיות את הסיבות למחדל הנורא של ה-7 באוקטובר".
גדעון אלון הוא עיתונאי. הוא עבד 35 שנים כעתונאי ב״הארץ״, מתוכן 17 שנים ככתב פרלמנטרי של הארץ, ולאחר מכן 14 שנים ב״ישראל היום״. הוא הגיש תכניות בערוץ הכנסת, הפיק סרט תיעודי על תפקוד ועדת חוץ ובטחון ופירסם שלושה ספרים. האחרון שבהם הוא: ״מתחככים״, ובו סיכום 40 שנות עבודתו העיתונאית. בסוף אפריל 2021 יצא לגימלאות.
רגע אחרי שהוריו ובני משפחתו של גור קהתי ז"ל זעקו את כאבם על מותו של בנם באירוע שערכה המועצה האזורית שומרון לזכרו של זאב ז'אבו ארליך ז"ל, אמר מח"ט שומרון את הדברים הבאים:
"כשאנחנו מסתכלים מה בעצם הייתה המהות של ז'אבו, זה היה לעשות חיבורים, לחבר את התנ"ך לארץ ישראל באופן פיזי, להפוך את הפסוקים של התנ"ך מלפני אלפי שנים למציאות שאפשר לחוש אותה, לראות אותה להתחבר אליה. ז'אבו עסק ימים ולילות לחבר אותנו, חיילי צה"ל, לפסוקי התנ"ך ולאדמת ארץ ישראל".
אורי ארליך הוא עיתונאי לשעבר, פעיל שמאל ודובר ארגון הארכיאולוגים \"עמק שווה\".
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
הכי קל והכי פשוט לכל אדם זה להיות חלק מהעדר. זה מבטיח הגנה, חום, תמיכה חברתית ותחושת לכידות. אין צורך להתלבט, לחשוב, להתאמץ ולקבל החלטות. יש מנהיג אותו העדר מקבל בהכנעה, הולך אחריו כסומא באפלה ונותן גב לכל גחמה ושגעון שלו. לחברי העדר ברור כי בלעדי המנהיג הם אפסים ויכולת הקיום שלהם בעדר מוטלת בספק.
לצד המנהיג יש חבורה קטנה של חנפנים, אומרי הן אשר כל ישותם נתונה למנהיג. הם מוכנים לעשות הכל כדי לרצות אותו – לשקר, לרמות, לגנוב סוסים, להכפיש – ובקיצור להיות אסקופה נדרסת לכל גחמותיו. הם יודעים שכך הם יזכו באיזה פירור של טובת הנאה אישית – מינוי לשר, חברות בוועדות, שיתוף בהתייעצויות, ג'וב למקורב או לבן משפחה, תקציב מכספי הציבור, ולעתים גם איזה מילה טובה או טפיחה על השכם שמטעינה את המצברים שלהם.
חיים מנור הוא יליד 1947, תושב כפר סבא, גימלאי של מערכת הביטחון בתפקיד בכיר, תואר שני במנהל עסקים ותואר שני נוסף במדעי המדינה.
כשהייתי בת עשרים ומשהו התפתחה אצלי איזו ציסטה במקום לא סבבה ונכנסתי לניתוח תחת הרדמה מלאה. כשהתעוררתי, הרופאים אמרו לי שברגע שזה קרה, מה שקרה לי, זה יכול לקרות שוב. אז השבעה באוקטובר. עד שזה קרה, לא חשבנו שזה יכול לקרות והנה זה קרה. וזה יקרה שוב.
זאת לא ציסטה. זה גידול אכזרי שמתעקש לגמור אותנו. בכל שנייה, תוך כדי כתיבת שורות אלו, אני יודעת שהם כאן מעבר לגדר, מתכננים לשחזר את השבעה באוקטובר שוב.
נעמה כספי היא אמא, גרה בעוטף עזה, צלמת ומהגגת הגיגים, בעיקר על מה שמפריע. ובין לבין גם על הנאות, אבל מזעריות. כשהבינה שהמצלמה היא כלי טיפולי להרגעת הנפש הסוערת - החלה לשאת אותה כמו תיק גב שסוחבים בו את המסמכים החשובים, כמו תעודת הזהות שלה. היא נפש חופשיה, טוטאלית, שבודקת קצוות, וחייבת לצאת מהפריים כדי להיות שלמה עם התוצאה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
סיפור מעולה. בבצ'יק יהיה בודאי שר השיכון בקרוב, אבל ממש לא חבר כנסת בכנסת ה-25. משום ששמו איננו כלול ברשימת המועמדים של רשימת יהדות התורה והשבת לכנסת ה-25. כדי שבבצ'יק יהיה חבר כנסת, יצטרכו להתקיים בישראל הדיקטטורית בראשות ראש ארגון המחבלים, הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו, בחירות לכנסת ה-26. אלא שבחירות לכנסת ה-26 לא יתקיימו, כי הכנסת ה-25 היא הכנסת האחרונה שנבחרה בבחירות – והיא תכהן עד יומו האחרון של ביבים שקרניהו כראש ממשלה, שיהיה כנראה גם יומו האחרון בכלל.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
1. איך קוראים למשטר
שיש בו שליט מעל לחוק
ומעל לאחריות שקובעות וועדות חקירה?
ושיש בו מפלגות עליונות ופוגרומים ורצון בטרנספר?
והדתה ותקציבי עתק לדת והשתמטות ורבנים משיחיים?
ועבריינים במרכזי מפלגות ושחיתות שלא מובאת לדין?
ושליטה בכוח במיליוני בני אנוש ומלחמה נצחית?
2. מה עתיד מדינה
שאין בה למידה ביקורתית שיטתית
אבל במקום קבלת החלטות רציונלית עובדתית
יש פנטזיות משיחיות ואינטרסים צרים?
ואם רומסים בה את אנשי המקצוע
ומייבשים את ההשכלה והתרבות וההיטק
ומעלימים את היתרון האיכותי?
ואם גם עוקדים את הערבות ההדדית
ואת השיוויון בחובות וזכויות?
וגם משעבדים את העובדים ליוקר מחיה
ושנים של שירות ודיכוי בהינדוס נרטיב?
3. האם ניהול שאינו מיטבי
מול אתגרים קיומיים
יכול להימשך בלי קריסות?
כל הפרצות, ההזנחות, קריצות העין וההתעלמויות שנשארו מימי ממשלות השמאל שהקימו את המדינה הזו מנוצלות עכשיו בידי האמסלמים, הגוטליבים, הלווינים והאטרביינים (שנשלחו על ידי הנתיניהוז) כדי להשתלט על הדמוקרטיה השברירית שלנו. מי פילל ומי מילל שהחלאות האלה יעשו לנו בית ספר. איפה כל החכמים? המומחים, הפרופסורים, איפה הם שיחזירו מלחמה.
אני חושב שבני שוואנץ, חלאה טרופר (איש נחמד ומלא כוונות טובות, לא קונה את זה) וכמובן עורית פאקפאק הקוקהן הם כולם שתולים של ראש ארגון המחבלים הדיקטטור ורוצח החטופים בתוך המערכת הפוליטית. הם תמיד מסייעים לו כשהוא צריך את עזרתם. אני חושב שכחול לבן הוא מיזם מבית היוצר של הגאון הפוליטי המפלצתי ביבים שקרניהו, מיזם מתוכנן היטב, ובנוי לתלפיות למטרה אחת – להבטיח את המשך שלטון האימים של ביבים שקרניהו. תחשבו מי מינה את בני שוואנץ לרמטכ"ל, ולמי חייב בני שוונץ את עלייתו מרמה של סגן רמטכ"ל על סף פרישה לדמות לאומית. בדיוק כפי שאביחי מנדלבלוף למשרת היועץ המשפטי לממשלה היה עוד מינוי מתוכנן ומהונדס של ביבים שקרניהו ,ורשימת השגיאות שלו בניהול התיקים הפליליים נגד שקרניהו, שמשרתות את איש הביבים, ברורה ומובנת מאליה לכל מי ששכל בקודקוד.