הכי קל והכי פשוט לכל אדם זה להיות חלק מהעדר. זה מבטיח הגנה, חום, תמיכה חברתית ותחושת לכידות. אין צורך להתלבט, לחשוב, להתאמץ ולקבל החלטות. יש מנהיג אותו העדר מקבל בהכנעה, הולך אחריו כסומא באפלה ונותן גב לכל גחמה ושגעון שלו. לחברי העדר ברור כי בלעדי המנהיג הם אפסים ויכולת הקיום שלהם בעדר מוטלת בספק.
לצד המנהיג יש חבורה קטנה של חנפנים, אומרי הן אשר כל ישותם נתונה למנהיג. הם מוכנים לעשות הכל כדי לרצות אותו – לשקר, לרמות, לגנוב סוסים, להכפיש – ובקיצור להיות אסקופה נדרסת לכל גחמותיו. הם יודעים שכך הם יזכו באיזה פירור של טובת הנאה אישית – מינוי לשר, חברות בוועדות, שיתוף בהתייעצויות, ג'וב למקורב או לבן משפחה, תקציב מכספי הציבור, ולעתים גם איזה מילה טובה או טפיחה על השכם שמטעינה את המצברים שלהם.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה,
אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ומתי הצבא יתאים את עצמו אליהם על זה אף אחד לא מדבר.
מקואות שמירת שבת
הדרת נשים
החרדים דורשים שתי התחיבויות שכל בית משפט לחופש דת יצדיק אותם
א אין שליטה של היוהמשי"ת עליהם
ב אין שליטה של בג"ץ עליהם
שלא יהיה לכם ספק, החרדים ובמיוחד הממסד הדתי הרבני ושלוחותיו בפוליטיקה בכול הכיתות הוא אויב שבפנים. אתם חיילים בארגון עבריני בקנה מידה אפי שחבר לעבריינות פלילית וכלכלית פוליטית בהובלת הליכוד. למעשה בגידה של ממש, בעם, במדינה בחברה וביהדות. התשלום שתשלמו עליו הוא מעבר לתפיסתכם.
הפיתרון הטוב ביותר: הציבור החרדי יעזוב בהמוניו את הארץ. רק בצורה כזו הוא יוכל להישאר חרדי. המטרה של הצבא היא לחלן את הציבור החרדי ולהעביר אותו על דתו, ביחד עם המשתפי"ם מסוגו של דוד כהן שר"י שרואה בנושרים וחסידים בשר תותחים. יש איסור לגור במדינת ישראל.
שלילת אזרחות ושלילת זכויות. ככה הקיום המעוות הזה לא יהיה על חשבון הכיס הציבורי ונציגיו לא יהיו בעלי השפעה על החיים ברחוב הציוני במדינה. החרדים הם עיוות קיצוני של היהדות הם חברה לא דמוקרטית ולהבנתי גם לא ציונית. אין להם בצורת הקיום הנוכחית שלהם כל זכות כאן וזה ביזיון שהקבוצה הזו מקבלת החלטות על החיים והכספים של כולנו. רוצים גטו סבבה שיחיו בגטו על חשבונם. לא צריך לממן את הקיום התורני שלהם בכלא אלא פשוט להפסיק לממן אותם בכל דרך שהיא.