העתיד מביא עמו תקווה גדולה. המחקרים והפיתוחים החדשים מצביעים על כך שהסרטן עשוי להפוך למחלה כרונית שניתן לחיות עמה, ואולי אף למגרה לחלוטין.
* * *
המהפכה הרפואית שאנו חווים כיום משנה את כללי המשחק. רק בימים האחרונים דווח על מחקר פורץ דרך שמבוסס על בינה מלאכותית ומאפשר לזהות סוגים שונים של סרטן בדיוק חסר תקדים, ובשלבים מוקדמים הרבה יותר משהיה אפשרי עד כה. היכולת של מערכות חכמות לנתח כמויות אדירות של מידע גנטי ורפואי ולזהות דפוסים ייחודיים לכל מטופל, מסמנת עידן חדש ברפואה האונקולוגית.
דר' מרינה צדקין תמיר היא פרמקולוגית קלינית ומומחית לזיהומים בחוג לסיעוד במכללה האקדמית רמת גן.
לפני כמה שנים שאלו באיזה ראיון את אביגדור ליברמן אם הוא ישן טוב בלילה. "אני סופר עד אחת ונרדם", הוא השיב, והבהיר אגב כך שהוא ישן היטב. אני לעומתו דווקא ישן רע מאוד כבר איזו תקופה. אולי זו המלחמה. אולי זה הגיל. אולי זה הגוף שנלחם בכוחותיו האחרונים עם הגיל.
באחד הלילות בשבוע שעבר, בזמן ששנתי שוב נדדה, נתקלתי באיזה פרומו בחדשות 13. הנה תיאור קצר שלו – עצמו את העיניים ותנו לי לקחת אתכם איתי: על גבי המרקע תמונות מתחלפות בתזזיתיות ממה שנראה כמו שידור העברתה המטלטלת של החטופה השבה ארבל יהוד מידי החמאס לידי הצלב האדום.
ד"ר יונתן אילן, מרצה בכיר וחוקר בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת בר אילן. תחומי מחקר עיקריים: התרבות הויזואלית על שלל גווניה (ובמיוחד צילום, טלוויזיה); חדשות וייצורן (ובככל זה ארגוני חדשות בזירה המקומית והבינלאומית); ארגוני מדיה
ברמאללה הסתיימה בסוף השבוע ישיבה מיוחדת של מוסדות אש"ף כדי לבחור סגן לאבו מאזן, אבל היא לא נקבה בשם היורש, אלא יצרה מנגנון שבו אבו מאזן יבחר את יורשו מתוך חברי הוועד הפועל של אש"ף.
בסופו של דבר, רק אחרי התייעצויות מסדרון ומגעים בטלפון, נבחר חוסיין א-שיח', איש הקשר עם ישראל, לסגנו של אבו מאזן. כעת הוא יצטרך להוכיח שהוא גם היורש הראוי, ודרך ארוכה לפניו.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.
הכתובת הייתה על החול
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הפתרון כאן ועכשיו קראו את המאמר :
https://survivewithcancer.wordpress.com/wp-content/uploads/2024/10/d79ed793d795d7a2-d79bd79ed7a2d798-d790d7a3-d797d795d79cd794-d791d7a1d7a8d798d79f-d792d795d7a9d799-d79cd790-d7a6d7a8d799d79a-d79cd79ed795d7aa-d79ed794d79ed797d79cd794–1.pdf
דר' מהחוג לסיעוד במכללת רמת גן מביאה מסר של נצחון על הסרטן.
הכרזות בקנה מידה כזה יותר אמינות אם הן מגיעות מהניו אינגלד ג'ורנל או מינימום ראש האונקולוגיה באיכילוב
'עלייה בשרידות 5 שנים של 84% בסרטן ריאות' זה מרשים. מאיפה המספר הזה? מה המשפט הזה אומר בכלל? שרידות 84% אחרי 5 שנים? או שעלייה מ 20% ל 37% שרידות? מה אומר המשפט הזה?
מה לוח הזמנים לחיסון סרטן ואיפה זה נמצא בניסויים. אבל אמיתי, עם סטטיסטיקות של מעקב, מוסדות, אוכלוסיות
ודרך אגב הסטטיסטיקה של שרידות הסרטן ריאות ב 5 שנים לא קשורה ל AI, כי AI עוד לא בן 3. וכנראה שגם לא הוכנס למחקרי סרטן מהיום הראשון. יקח לפחות שנתיים–שלוש עד שיתחילו להגיע מספרים על מעורבות ברפואה. ומחקרים אמינים יגיעו רק מספר שנים מאוחר יותר (אחרי מחקרים השוואתיים על התקדמות וטיפול עם ובלי AI)
בבקשה… זה נושא רציני מידי בשביל שטחיות כזו