הוא באמצע שנות השבעים לחייו, יליד הארץ, בעברו קריירה עסקית מפוארת ופורצת דרך. איש עתיר מעשים וזכויות. מתנדב פעיל, איש משפחה נהדר, סבא מצטיין והוא חבר טוב שלי.
כול מוצאי שבת, מאז שהחלה המהפכה המשפטית, הוא לוקח את דגל המדינה הגדול, שבמשך כול ימות השבוע מתנוסס בגאון במרפסת ביתו, לובש את החולצה של ההפגנה ויוצא יחד עם רעייתו להפגין בכיכר החטופים/קפלן.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
מרקחה, הלא היא ערבוביה רותחת, הגיעה אלינו מספר איוב (מ"א, כ"ג):
"יַרְתִּ֣יחַ כַּסִּ֣יר מְצוּלָ֑ה, יָ֗֝ם יָשִׂ֥ים כַּמֶּרְקָחָֽה".
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
שלטון בית עפרה
לא מזמן (ב-5 במאי 2025) קיימה ועדת החוקה של הכנסת דיון ראשון בהצעת חוק העמותות (תיקון – תרומה מיישות מדינית זרה), התשפ"ה – 2024.
ההצעה מבקשת לקבוע שני צעדים דרמטיים: הטלת מס בגובה 80% על כל תרומה לעמותה מיישות מדינית זרה, ושלילת הזכות לפנות לבית משפט מכל עמותה שעיקר מימונה מגיע ממקורות כאלה ואינה נתמכת על ידי המדינה. שר האוצר יהיה רשאי לקבוע פטור ממס זה, באישור ועדת הכספים, בנסיבות מיוחדות.
רו"ח נמרוד שלבי מלווה ומייעץ להתנהלות ארגוני המגזר השלישי והשלטון המקומי, מייסד ובעלים של משרד ראיית חשבון וייעוץ ייעודי בתחום.
"מִישֶׁהוּ נִסָּה לְגָרֵד אֶת הַכֶּתֶם מֵעַל הַקִּיר.
אֲבָל הַכֶּתֶם הָיָה כֵּהֶה מִדיּ (אוֹ לְהֵפֶךְ – בָּהִיר מִדַּי).
אִם כָּך וְאִם כָּך – הַכֶּתֶם נִשְׁאַר עַל הַקִּיר".
כתב דוד אבידן כבר ב-1954.
איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
כמה שאני מתעב את ממשלת ארגוני המחבלים של הדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח החטופים ביבים שקרניהו, אין בי נאנוגרם של רחמים על סבלם של העזתים הפלשטנאצים מכל הגילאים. הפלשטנאצים בעזה בחרו בחמאס בבחירות חופשיות ב-2006 ברוב של 80 אחוז והעלו אותו לשלטון במו ידיהם. החמאס מכר להם שהאיסלאם הוא הפתרון והג'יהאד הוא הדרך להשמיד את ישראל. יש פתגם – מה שבישלת תאכל, ואם אתה רעב, תוכל לשתות מהים של עזה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
שמעתי שחברים בכירים בארגון המחבלים של הדיקטטור, הצורר, הבוגד (פרשות קטאר והצוללות) ורוצח החטופים ביבים שקרניהו מתחילים למתוח ביקורת על הנשיא טראמפ. המטריד המיני השיכור ינון מגעיל קורא לו "ליצן", חבית השומן ערסלם קורא לו "לא צפוי" ומכתיר את התנהגותו בתואר "דבר חמור". בוושינגטון שומעים ורושמים: מגעיל וערסלם יזכו לראות את ארה"ב בשנות נשיאותו של טראמפ רק דרך מסך הטלויזיה. הם יהיו מנועי כניסה.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
אולי אני זה החבר הטוב… הדילמה לגבי המחאה בהיבט האישי תלווה אותנו עוד זמן רב.. מה עשינו .. איך עשינו והאם עשינו מספיק. אני למשל בנקודת הזמן הזו מתקשה לענות.
אבל חשוב להגיד שאת המחאה המוצלחת יותר ניהלו אנשים צעירים יותר שהשתלטו עליה לשמחת כולם
אתחיל מזה דפנה, שאת כותבת מאד יפה.
אני מאמין שהאפקט של מחאה מתמשכת היא כמו טיפת מים, שמכה בסלע שניה אחרי שניה, יום אחרי יום, חודש אחרי חודש, עד שבסוף, הסלע מתבקע. המחאה גורמת לממשלה הלא מתפקדת הזאת, לפעול בלחץ ובהיסטריה, כי אולי, כך אני מקווה, הם מרגישים שהחבל מתהדק לצווארם.
ההתמדה תביא בסופו של דבר לעוד ועוד אנשים, שיצאו לרחובות להפגין. עוצמה מביאה עוצמה נוספת.
אפשר להיות ציניים, לצקצק בלשון ולהגיד שלהפגין הפך להיות "בילוי". לי אין את הפריבילגיה לשבת ולצקצק. אני מעדיף לעשות למרות שהתרומה שלי מינימלית כביכול. ברגע שהמפקפקים, המצקצקים, ומרימי הידיים, יעשו מעשה ויצאו להפגין, הם יפגשו שם עשרות אלפי אנשים, כמוני וכמוהם, שהמדינה חשובה להם יותר מהנוחות האישית. רק כך, נוכל לבנות מסה קריטית, שתצליח להפוך את הכיוון אליה הספינה הזאת שטה.