היום ה־572 למלחמה ● 59 חטופים עדיין בעזה

תשעה מוקדי שרפה בהרי ירושלים, מאמצי הכיבוי נמשכים

נציב כב"ה: האירוע יימשך לפחות עוד יממה ● צרפת, ספרד, איטליה, רומניה וקרואטיה ישלחו מטוסי כיבוי ● המשטרה הודיעה על פריסה נרחבת של כוחות וחברי כיתות כוננות ברחבי הארץ: "על מנת למנוע אירועי הצתה" ● טקס מצטייני הנשיא וחידון התנ"ך ייערכו מחר כמתוכנן ● אמילי דמארי בטקס המשואות: "גלי וזיוי, אני מבטיחה שעוד נראה שקיעות ורודות ביחד"

  • שרפת הענק סמוך ללטרון, 30 באפריל 2025 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
    אורן בן חקון/פלאש90
  • שרפת הענק סמוך ללטרון, 30 באפריל 2025 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
    אורן בן חקון/פלאש90
  • שרפת הענק סמוך ללטרון, 30 באפריל 2025 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
    אורן בן חקון/פלאש90
  • שרפת הענק סמוך ללטרון, 30 באפריל 2025 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
    אורן בן חקון/פלאש90
  • שרפת הענק סמוך ללטרון, 30 באפריל 2025 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
    אורן בן חקון/פלאש90
  • שרפת הענק סמוך ללטרון, 30 באפריל 2025 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
    אורן בן חקון/פלאש90
  • מאמצי כיבוי השרפה בהרי ירושלים, 30 באפריל 2025 (צילום: דוברות כבאות והצלה)
    דוברות כבאות והצלה
  • שרפת הענק סמוך ללטרון, 30 באפריל 2025 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
    אורן בן חקון/פלאש90
  • כבאיות בדרך לטיפול בשרפה בהרי ירושלים, 30 באפריל 2025 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
    אורן בן חקון/פלאש90

יו"ר סניף הליכוד ברעננה, רחלי בן ארי סקעת, פרסמה בפייסבוק תיעודים מהמהומות בהקרנת הטקס המשותף בבית כנסת בעיר, והיא כותבת: "לשמאל ברעננה אני מודיעה זו רק יריית הפתיחה אל תנסו אותנו".

היא מוסיפה: "כל מי שהגיע מחוץ לרעננה תתרחקו מכאן אל תטמאו את העיר המקסימה שלנו. ומי שברעננה ראו הוזהרתם. לא נשתוק יותר נצא בהמונינו ונמחה כנגד כל פעילות שאינה מקדשת את חללי מערכות ישראל ופעולות האיבה".

על פי הדיווח בהארץ, עשרות פעילי ימין התאספו מחוץ להקרנה של טקס הזיכרון המשותף בבית הכנסת בית סמואלי ברעננה.

חלקם פרצו לתוך בית הכנסת, ולפי עדויות זרקו חפצים ואבנים וירו זיקוקים במקום.

הפעילים רדפו אחר המשתתפים בהקרנה וקראו לעברם "שיישרף לכם הכפר" ו"יאללה לעזה". המשטרה החלה לפנות את משתתפי הטקס בקבוצות קטנות החוצה, בעוד עשרות מהפעילים ממשיכים לרדוף אחריהם.

המשטרה קיבלה התרעה מראש על כוונת פעילי הימין להתאסף מחוץ להקרנת הטקס, אך במקום היה רק כוח משטרתי קטן.

רויטרס
רויטרס, 07:10 עריכה

כוחות בריטיים ואמריקאיים השתתפו אתמול במבצע צבאי משותף בתימן, כך נמסר היום בהודעה של משרד ההגנה הבריטי.

בהודעה נמסר כי התקיפה בוצעה לאחר רדת החשכה, בשעה שבה הסיכוי להימצאות אזרחים באזור נמוך יותר, וכי מטוסי התקיפה שבו בשלום.

ערוץ טלוויזיה בשליטת החות'ים דיווח כי בתקיפה אמריקאית ביום שני נהרגו 68 בני אדם במחנה מעצר למהגרים אפריקאים בתימן.

בגל"צ מדווחים כי תינוק מגבעת זאב פונה אמש במצב אנוש לבית החולים, כשעה לאחר שהמשטרה ערכה חיפוש בבית התינוק. לטענת המשפחה, השוטרים השליכו חפצים לתוך הלול ואלו גרמו לחניקתו.

המשטרה בתגובה: "החיפוש בוצע על פי חוק, האירוע הובא בפני מח"ש – והשוטרים שוחררו ללא כל תנאים".

גורמים בהפקת טקס המשואות אמרו לחדשות 12 הבוקר כי הם ממתינים לעדכון נוסף מהחזאים כדי לקבל החלטה על קיום הטקס הערב. נכון לעכשיו, הכוונה היא לבטל את הטקס רק אם הרוחות בהר הרצל צפויות להתחזק לעוצמה של יותר מכ-70 קמ"ש, כדי למנוע סכנה בטיחותית.

שר הביטחון ישראל כ"ץ נאם בטקס הקראת שמות חללי מערכות ישראל בהיכל הזיכרון בהר הרצל. בין השאר התייחס השר למלחמה בדרום ואמר כי "היעד הוא ניצחון ברור – ללא פשרות".

כ"ץ ציין כי האיום האיראני נמצא בראש סדר העדיפויות של ישראל, והיא נחושה למנוע ממנה נשק גרעיני.

עוד אמר כ"ץ כי "הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר הוא שצה"ל חייב תמיד לחצוץ בין אויבים מסוג זה לבין יישובינו ותושבינו – כך ברצועת הביטחון בלבנון, כך בפסגת החרמון ובאזור הביטחון בסוריה, כך במחנות הפליטים בצפון השומרון וכך במרחבי הביטחון סביב עזה, שחוצצים בין האויב לבין יישובי הנגב המערבי".

"השנה וחצי האחרונה הייתה תקופה של אתגרים כבדים מנשוא", הוסיף כ"ץ. "עם ישראל ניצב מול אויבים אכזריים, קיצוניים וחסרי מעצורים, שמבקשים להשמידנו. אך מול האכזריות הזו, מול השנאה העיוורת, עומדת גבורתם של לוחמי ולוחמות צה"ל, כוחות הביטחון ואזרחינו הגיבורים במטרה להכריע את הרוע ולהכניע את אויבינו".

השר ציין בדבריו את רב-פקד ארנון זמורה, שנפל במבצע חילוץ החטופים ביוני 2024, ואת הנופלים האחרונים בעזה: רס"ר אסף כפרי, סרן עידו וולוך וסמ"ש נטע יצחק כהנא.

סגירה