מה שהכי מעצבן את ראש הממשלה בנימין נתניהו היא ההאשמה שהוא ממשיך את המלחמה מסיבות פוליטיות ואישיות.
נתניהו יענה שאין הערכה מחוצפת מזו וכי הוא עושה את הכול כדי להציל את מדינת ישראל מ-7 באוקטובר נוסף, שכן אם חמאס לא יושמד עד היסוד, אנחנו צפויים לחליפות אסלאמית קיצונית בלבוש חדש על גבול עזה – מסוכנת פי כמה מחמאס הנוכחי.
מי ששומע את נתניהו מקרוב יכול להתרשם מרמת השכנוע הפנימי העמוק. אבל אפשר גם להניח כי המשך מצב המלחמה מתיישב היטב עם האינטרס האישי, המשפטי והפוליטי שלו, ומשום כך אנחנו מחריפים את המערכה היכן שרק אפשר, ונגררים מרצון או שלא לחזיתות חדשות שלא הכרנו ב-7 באוקטובר 2023.
מי ששומע את נתניהו מקרוב יכול להתרשם מרמת השכנוע הפנימי העמוק. אבל אפשר גם להניח כי המשך מצב המלחמה מתיישב היטב עם האינטרס האישי, המשפטי והפוליטי שלו, ומשום כך אנחנו מחריפים את המערכה
במקביל אנחנו עדים גם לכמה מהלכים משפטיים שמשתלבים עם האינטרס הזה, למשל הצעת החוק שאושרה אתמול (ראשון) בוועדת השרים לענייני חקיקה שתכליתה פיצול התפקיד של הייעוץ המשפטי לממשלה לשניים: יועץ לחוד ותובע כללי לחוד.
לפני חודש, במהלך הביקור שלו בבודפשט, פתח נתניהו חזית רשמית עם טורקיה. במהלך הביקור בהונגריה הזהיר "גורם מדיני בכיר" את טורקיה שלא תשתלט על בסיסים בסוריה, וגם הציב קו אדום לחדירה טורקית כזו מדרום לדמשק.
העניין התפתח כאשר הגיע נתניהו לביקור בארצות הברית וכתבת "הארץ" ליזה רוזובסקי ביקשה מהנשיא דונלד טראמפ להתייחס לחשש של ישראל מפני טורקיה. התשובה המפתיעה של טראמפ חשפה דווקא יחסי ידידות בינו ובין הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן.
בסוף השבוע כבר דווח על סוג של מפגש אווירי מעורר דאגה בין מטוסים ישראלים וטורקים מעל שמי סוריה. המתקפות הבלתי פוסקות של ישראל בתוך סוריה וההתייצבות לצד הדרוזים מסבכים את העסק.
בסוף השבוע כבר דווח על סוג של מפגש אווירי מעורר דאגה בין מטוסים ישראלים וטורקים מעל שמי סוריה. המתקפות הבלתי פוסקות של ישראל בתוך סוריה וההתייצבות לצד הדרוזים מסבכים את העסק
צריך לזכור כי טורקיה חברה בנאט"ו, יש לה את הגבול היבשתי הגדול ביותר עם רוסיה ומטוסי החמקן שמצלמים את הכוחות הרוסיים יוצאים מבסיסים אמריקאים בטורקיה.
טורקיה, מדינה עם 90 מיליון תושבים, שולטת על מיצרי הבוספורוס ומונעת מהצי הרוסי להיכנס לים התיכון. ההפצצות הישראליות ליד ארמון הנשיאות בדמשק – שעליהן דיווחו ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ בהודעה משותפת חריגה ומיותרת – לא נועדו להרגיע אלא לדרבן את הסכסוך בחזית הזו.
המדיניות של ישראל הייתה תמיד לשתוק או להכחיש התקפות בסוריה. לא ברור מה קורה עכשיו ולמה לפרסם איומים בראש חוצות ולפתח כאן מהלכים מסוכנים בעיקר מול אנקרה.
אתמול גם הודיע הרמטכ"ל אייל זמיר בביקור בשייטת 13 כי "השבוע אנחנו מוציאים עשרות אלפי צווים לאנשי המילואים כדי להעצים ולהרחיב את הפעולה בעזה. נפעל באזורים נוספים ונשמיד את כל התשתיות מעל ומתחת לקרקע".
היוזמה ההתקפית הזו, בהוראת ובאישור נתניהו והקבינט המדיני-ביטחוני, עלולה לעלות בהרוגים רבים מקרב החיילים ובחייהם של חטופים.
האינטרס של ישראל הוא להפסיק את המלחמה, להחזיר את 59 החטופים, לשמור על הגבולות בשבע עיניים ובעוצמה הגנתית ולהנחית מכות נדרשות על חמאס כמו שאנחנו עושים מול חזבאללה, לשמחתה של הממשלה הלבנונית.
ככה גם אפשר לעצור את הטילים החות'ים שנוחתים כאן, ואחד מהם, שנפל אתמול בנתב"ג, גרם לנו נזק בינלאומי, כלכלי ותדמיתי לא קל.
במהלך חידון התנ"ך העולמי ביום העצמאות הבהיר נתניהו בפני אולם מלא כי הוא רואה בהחזרת החטופים מטרת משנה, מול המטרה העליונה של חיסול חמאס. השאלה היא, ממתי הוא מחזיק בסדר העדיפות הזה?
במהלך חידון התנ"ך העולמי ביום העצמאות הבהיר נתניהו בפני אולם מלא כי הוא רואה בהחזרת החטופים מטרת משנה, מול המטרה העליונה של חיסול חמאס. השאלה היא, ממתי הוא מחזיק בסדר העדיפות הזה?
נתניהו על החטופים והמלחמה בחידון התנ"ך העולמי, 1 במאי 2025
האם מדצמבר 2023, כאשר טרפד את האפשרות להביא עוד חטופים, כפי שמעידים השרים לשעבר יואב גלנט ובני גנץ שישבו אתו בקבינט המלחמה? או אולי מאוגוסט האחרון, אז היה נתניהו בעצמו מי שטרפד את תוכנית ביידן והמציא את ציר פילדלפי?
אולי ממרץ האחרון, כאשר נתניהו סירב למלא את שלב ב' בעסקה שהממשלה אישרה? אולי כאשר החליט להעמיד את השר רון דרמר בראש הצוות לניהול המו"מ להחזרת החטופים, והנחית עליו הוראות בהתאם?
אגב, כפי שפורסם בזמן ישראל, גורמים בקרבתו של דרמר טוענים בתוקף שהוא דווקא הצליח לקדם עסקת חטופים בשיתוף פעולה עם השליח סטיב ויטקוף שאיים בקהיר לפני חודש וחצי בהפסקת הסיוע האמריקאי למצרים.
גורמים בקרבתו של דרמר טוענים בתוקף שהוא דווקא הצליח לקדם עסקת חטופים בשיתוף פעולה עם השליח סטיב ויטקוף שאיים בקהיר לפני חודש וחצי בהפסקת הסיוע האמריקאי למצרים
המצרים נכנסו ללחץ, הפעילו מכבש על חמאס ונרשמה כבר פריצת דרך – אך היא טורפדה בידי קטאר וגררה מתקפות קשות של ראש הממשלה על דוחה בסוף השבוע.
אתמול, כאשר נתניהו מרחיב את המלחמה ובאותה העת שבה נורה הטיל החותי על נתב"ג, התכנסה ועדת השרים לענייני חקיקה, כאילו בעולם מקביל. הצעת החוק שאושרה לקריאה טרומית לפצל את תפקיד הייעוץ המשפטי נועדה למטרה מיידית אחת: גלי בהרב-מיארה שנבחרה לשש שנים תישאר יועצת לממשלה ולא התובעת הכללית.
גיל לימון, המשנה לענייני חקיקה של היועצת המשפטית, ניסה להסביר לחברי הוועדה כי ראש הממשלה נתון בהליך פלילי והממשלה מנסה להדיח את היועצת ממילא ולכן אי אפשר עכשיו להעביר חוק כזה בכנסת.
גיל לימון, המשנה לענייני חקיקה של היועצת המשפטית, ניסה להסביר לחברי הוועדה כי ראש הממשלה נתון בהליך פלילי והממשלה מנסה להדיח את היועצת ממילא ולכן אי אפשר עכשיו להעביר חוק כזה בכנסת
שר המשפטים יריב לוין לגלג על הדברים והציע ליועצת להתפטר מייד. בחוות דעת שפרסם בהמשך, טען לימון כי ההצעה בוועדת השרים נועדה להשפיע על משפט נתניהו.
את אחת מהצעות החוק הפרטיות, שנועדו לפגוע במעמדה של היועצת המשפטית, הגיש ח"כ מישל בוסקילה, חבר הסיעה של גדעון סער, בן הברית החדש של נתניהו ולוין.
הכול שקוף כמו השאיפה של ראש הממשלה להמשיך את מצב המלחמה כדי להישאר בשלטון בזמן המשפט והחקירה הנגדית, שעוד לא החלה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לידיעת המערכת
יש לכם זכות מלאה להסיר תגובות של הכת הביביסטית אויבת ישראל, אויבת אזרחיה, אויבת מגילת העצמאות, אויבת הדמוקרטיה
אתם לא חייבים לתת במה לזבל של הילדז ושלוחיו
יש לזה שם: דמוקרטיה מתגוננת. אנחנו מאחרים 30 שנה בישום הרעיון של דמוקרטיה מתגוננת (מרצח רבין). אף פעם לא מאוחר
הופעת המגיבים הביביסטים המורעלים באתר החלה לאחרונה. האתר הזה קיים שנים, כמעוז דמוקרטי ופתאום מכונת הרעל מתקיפה אתכם
זה מאורגן. זה מכוון
ומי שנותן לזה יד, מי שנותן להם במה, פוגע בנסיונות הצלת המדינה מידי הפסיכופת
נתניהו עושה מאמץ על אנושי להציל את המדינה מהאסון שנפל עליה – כתב האישום נגד ראש ממשלתה האחד והיחיד, סלע קיומה, בנימין נתניהו.
שמונה חזיתות נפתחו נגד ראש הממשלה בניסיון להדיחו, וחמאס רצח 1300 אזרחים ישראלים רק כדי שיאשימו ראש ממשלה מכהן מהימין בהפקרה.
בוגדים מהשמאל מנסים להחליש את השלטון בישראל ע"י מניעת המימון הקטארי הכל כל נחוץ לבטחון הכלכלי של לשכת נתניהו, שלא לדבר על 59 בוגדים שמאלנים אשר עברו להתגורר בעזה ומונעים בגופם את הניצחון המוחלט.
נתניהו לא ייתן לאוייבינו לפגוע בנו פגיעה אנושה ע"י החלפתו בשלטון, מה שוודאי יביא לסופה של הציונות ומדינת ישראל. הוא ורעיתו ימשיכו לשים נפשו בכפו ולטוס בכנף ציון לסופי שבוע בכל מדינה שתסכים לקבל אותו, קטנה ולא חשובה ככל שתהייה. עד הניצחון על מערכת המשפט.
ראש ארגון המחבלים הדיקטטור הצורר ביבים שקרניהו הוא בראש וראשונה רוצח החטופים בהא הידיעה. רוצחים פסיכופתים כמו שקרניהו מכניסים לכלא עד יומם האחרון. מדינת ישראל לא תוכל להשתקם בלי שביבים שקרניהו ימות מוות טבעי למהדרין ממחלותיו בצינוק הכלא. ואת גופתו של השטן יש לקבור לאחר מכן באתר הפסולת הרדיואקטיבית בסביבות מפעל הטקסטיל בדימונה.
בניגוד לפרסומי חלאות השמאל , נתניהו לא מודאג מהמשפטים שתפרו לו .
כל טיפש מבין שהמשכות המלחמה בעזה , בקצב נמוך , זה במטרה לנסות לשחרר מירב חטופים . והגהינום יבוא על עזה כאשר לא ניתן יהיה יותר לשחררם .
כל הרעל סביב נתניהו , לא משפיע עליו אבל זה פוגע בביטחון המדינה .
לחלאות השמאל , חחשוב יותר להפיל את נתניהו ולא מעניין אותם ביטחון ישראל .