לראות את (כל) התמונה

מפגינים במיצג נגד המלחמה והרג אזרחים פלסטינים בעזה. 19 באפריל 2025 (צילום: תני גולדשטיין)
תני גולדשטיין
מפגינים במיצג נגד המלחמה והרג אזרחים פלסטינים בעזה. 19 באפריל 2025

מתקפת חמאס בשבעה באוקטובר, שכללה רצח של כאלף וארבע מאות בני אדם כולל ילדים, נשים וקשישים, פציעה של אלפים, תקיפות מיניות וחטיפה של מאתים חמישים ואחד מבוגרים וילדים לעזה, זעזעה באופן עמוק את כלל הציבור בישראל.

נוצר שבר הקשור גם בהיות המתקפה אירוע שלא עלה על הדעת קודם לכן. הזעזוע מהתקיפה המחרידה לווה בחוויית הפקרה ואף בגידה מצד מנהיגי המדינה והצבא, שסתרו רעיון מופנם – שלא מפקירים חיילים ובוודאי לא אזרחים, ושהצבא תמיד יתייצב להגנתנו. הניסיון לייצר סדר בתוך הכאוס החברתי והנפשי, ולהחזיר את ההיגיון שאבד, הוביל להתגייסות אזרחית יוצאת דופן שנתנה מענה למה שהמדינה לא סיפקה.

דורית גורני, מתמחה במכון הישראלי לפסיכואנליזה, עובדת בקליניקה ברמת גן, מטפלת ןמדריכה בתחום של טראומה מינית. חברה ב"פסיכואקטיב" ובקבוצה הפורנזית של "הוועד נגד עינויים". עובדת סוציאלית ופסיכותרפיסטית. הקימה יחידה לנפגעות טראומה מינית בביה"ח כפר שאול.

מיכל פרוכטמן היא פסיכולוגית חינוכית-מדריכה, מטפלת משפחתית וזוגית, פעילה בקבוצת אנשי בריאות הנפש בארגון "הורים נגד מעצרי ילדים".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5
אני לא מוכנה לשאת על מצפוני הרג של שום ילדים בשום מקום יש מה להגיד על מה שעשו הפלסטינים ה7באוקטובר אבל נקמהחא לא מובילה לשום מקום נצטרך להידבר איתם. אבל כנראה,'יצטרכו להתחלף השליטים בשת... המשך קריאה

אני לא מוכנה לשאת על מצפוני הרג של שום ילדים בשום מקום יש מה להגיד על מה שעשו הפלסטינים ה7באוקטובר אבל נקמהחא לא מובילה לשום מקום נצטרך להידבר איתם. אבל כנראה,'יצטרכו להתחלף השליטים בשתי החברות. אפשר להידבר.היט דברים מעולם דבריו מעולם

מדויק. תודה! כתבתי לפני כשבועיים ומתחבר למה שארע כחצי שעה לאחר צילום התמונה המצורפת למאמר: בעקבות מאמרו של פרופ' יגיל לוי (הארץ, 20 באפריל) "כך פועלת תעשיית ההשמדה המדויקת", ואירועים ... המשך קריאה

מדויק. תודה!

כתבתי לפני כשבועיים ומתחבר למה שארע כחצי שעה לאחר צילום התמונה המצורפת למאמר:

בעקבות מאמרו של פרופ' יגיל לוי (הארץ, 20 באפריל) "כך פועלת תעשיית ההשמדה המדויקת", ואירועים אחרים בשני הספ"שים האחרונים, אני מנסה להכיל את המציאות ולייצר פרשנות אישית.
חושב שהמשך הפעילות של טייסי המילואים, עד עכשיו, שנה וחצי לתוך האימה הזו, מאשש את הטענה שלי שאחאות הנשק היא הכוח המניע העיקרי של הג'נוסייד.
שהרי תמיד ימצא נתניהו/בנט/גנץ/לפיד תורן, שר בטחון או רמטכ"ל בקריה שיתנו את ההוראות ויאמדו נזק אגבי.
"יש לי מעט מאוד אמון בממשלה. אבל עוד נותר בי אמון במערכת הצבאית, ובמיוחד בחיל האוויר. אני מכיר את האנשים שבוחרים את המטרות, שמחשבים את הנזק האגבי ומחליטים מה מדרגת הנזק האגבי של המטרה. בלי האמון הזה לא הייתי עולה לאף גיחה."
[ר' טייס F-16 במילואים, אצל א.משיח ור.שמעוני / הארץ, 17 באפריל]

חש שהאמון של הטייסים במפעיליהם בקריה שיאמדו באופן סביר "נזק אגבי" הוא קצה הקרחון, שהרי אין לטייסים פה מחיר כלכלי לשלם אלא רק חברתי וזהותי.
וכשהחברתי הוא הזהותי – אז זה מובן.

זה לא רק שהצבא הוא העם וכך נגזר הסנטימנט להרג – "כל מי שפוגשים זה אויב" (סא"ל ד', מפקד סיירת גולני בתדריך) ומחליק היטב בגרון של מתכנסי מדורות השבט המבועתים כבר שנה וחצי מול המסכים – זה אולי שבלי הצבא אין כלל עם. כי הצבא הוא הדבק היחיד.
והפיצול הזה למשימות, לפרגמנטים, שיגיל לוי מציין כתנאי לתיעוש ההשמדה המדויקת, מרפרר לרעיון של וילפרד ביון בדבר רכיבי הביתא בנפש התינוק – תחושות ראשוניות חסרות פשר והקשר, שרק הכלה ומשוב אימהיים יכולים לסייע לתינוק לקיים פונקציית אלפא – שתארגן אותם לכדי תובנות ראשוניות.
"רכישת היכולת לקיום פונקציית אלפא מאפשרת לאדם לחוות את מה שביון כינה לינק: חיבור בין רעיונות או אנשים המייצר חוויה רגשית משמעותית." [אתר "בטיפולנט"]
שיחה מאד מעניינת בנושא, עם הפסיכולוג דוד בנאי אפשר לשמוע בוולוג של ד"ר נלי שטיין.
רוצה לומר שאנשים – אולי חלק גדול מהחברה הישראלית עוד לפני 7/10, ועוד יותר לאחר "ההתקפה על החיבורים", על פונקציית אלפא, של 7/10 -שהחיבורים הפנימיים אצלם מועטים, מנוונים, פגועים – אולי יטו יותר לייצר חיבורים חיצוניים, עד כדי תלות קיומית.
כלומר עד כי לא יוכלו לעמוד בפני עצמם, כי אין שם די פונקציה מארגנת, כמו מחשבה.
ואם להסתכל על החברה – הפאשיזם (כמו המונותאיזם), שיש בו משהו מאד אינפנטילי, מפצל בין טוב מוחלט לרע מוחלט. וככל שהוא מתקדם, הוא מעצים את ההרס הזה של החיבורים הפנימיים, של המחשבה, ובונה מפלצת גדולה עם רצון אחוד, שכמעט כולם סרים לכבודה, לשיגיונותיה, לנקמותיה, לצמאון הדם שלה.
מפלצת רב-אדם שבהרמת דגל כחל"ב, בהפעלת מתג אחד, מריצה עיסה רופסת ודכאונית של עצמות ושרירים אחאים – אל הנשק, הרק"מ והמטוסים – לכדי פלוגה, גדוד, חטיבה, אוגדה – לרדוף, להשיג, "מפעילים אש, משמידים, מתקדמים הלאה" (שוב סא"ל ד') לקבור פרמדיקים בחול… כי זה ההומיאוסטאזיס – היות ביחד אחים לנשק נפשותינו מעונות לעד באושוויץ וידינו על ההדקים בעזה.
נראה שריצת האמוק, ביחד, רחוק ככל האפשר מאושוויץ, מחזירה אותנו לשם, כסוהרים ובהמשך כנידונים למוות. כי אין אותנו בבודדת. כי אין מחשבה, רק קטעי ניבים סתומים – שהצבא מתרגם לשפה אחת של קצוות – בריחה (כמו רבים בגולני ב 7/10, בזיקים ובנחל-עוז) – או אש נקם ושילם חסרת אבחנה, כמתואר למשל בהספד על סרן אברהם בן-פנחס, מ"מ שריון בחט' 401 , וכפי שבוצע בשמריז, חיים, טלאלקה, וביוסי שרעבי.
אחיו של יוסי, שרון שרעבי, בציטוט מצמית בראיון בהארץ: "לא מזמן הרציתי בראיון בטייסת, מולי ישב זה שלחץ על ההדק שהביא לקריסת המבנה שבו שהה יוסי. אמרתי לו שמשפחת שרעבי מחבקת אותו, אוהבת אותו, ושמבחינתנו הוא גיבור לאומי".
ב 18 במרס הגבתי לציטוט הנורא בעיניי הזה:
תקראו את שרון שרעבי, עכשיו מובן מדוע אין טייסים שמסרבים? איך תסרב ואתה תא בגופה של מפלצת שקמה על החיים, על המשפחה והאחאות הראשונית? ועוד תא מהמובחרים אתה, מהנשגבים שבהם, על כנפי הכסף רכובים.
תא לא עוצר לחשוב. הוא רק תן לו קרום חצי חדיר להיצמד לאחיו לנשק כדי להשתייך, ליישר קו, להיכנס ליעף הפצצה.

כלומר יש כאן סיפור מארגן אחד אין שני לו, שנכפה, למרות כל העובדות שמצטברות, על אכזריות הצבא, על הרג חטופים, על ייצור עשרות אלפי יתומים שהם דור העתיד של חמאס.
יש ספליט לשרת של טובים ורעים, ונשק להתאחות אליו בערגה.
ומי שמעז לערער, להציע גם מיסגור אחר, מסתכן באלימות.
דוגמאות להלוך הרוחות הזה, מהספ"ש הקודם, שחוויתי מקרוב: קללות ויריקות בצומת תפוח כלפי מפגינים נגד הכיבוש – מצד יתום ניר-עוז ואחרים, ודחיפות אלימות ומשיכות בשיער מצד אנשים ב"כולנו חטופים", כלפי מפגינים בשקט נגד הרג ילדים בעזה, ליד הקריה.
הקונפליקט האחרון הורגש אצלי עוד לפני ההתפרצות האלימה של אנשי "כולנו חטופים" עוד בישיבה/עמידה עם תמונות הילדים משך כשעה פלוס, בשקט, בזמן שהרמקולים והתופים של "כולנו חטופים" רועמים בקריאות ונאומים. שם שאלתי את עצמי – מה יותר אפקטיבי? מה בסוף עובד?
עינב צנגאוקר, כשעה לאחר התקיפה במוצ"ש 19/4 העלתה פוסט, ומתוכו: "בגין הוא המוקד של משפחות חטופים שבסך הכל מבקשות לקבל בחזרה את היקרים שלהן. אנחנו לא נאבקים בשום דבר אחר. הילד שלי שבוי כבר 561 ימים, וזה הדבר היחיד שעומד לנגד עיני. הדבר הכי חשוב לנו הוא להציל את היקרים שלנו שעוד אפשר להציל ולהביא לקבורה ראויה את החללים. התחושה עבורי היא שיש אנשים שמנסים לנצל את ההפגנה למסרים אחרים, על הגב של האהובים שלנו. "
ובספ"ש האחרון: בהפגנה בצומת תפוח, רוב המתנחלות שראו אותי מרכבן עומד עם תמונת הילד ההרוג, אימרן אל סאפי, הסיטו את המבט אחרי שניה או שתיים.
אבל אחת לא שתקה ולא הסבה את מבטה אלא קראה אלי:
" תעמוד עם תמונה של הבן שלך הלואי! זבל! "

כותבת פרופ' רגינה שוורץ בספרה "קללת קין / המורשת האלימה של המונותאיזם":
" שפע הוא חיסון נוסף לארס שביצירת זהות על ידי שלילה. הרעיון שזהות נבנית "כנגד" מרמז על מחסור, כאילו הזהות עצמה היא משאב מוגבל, ויש לבתר עבורה מרחב ולשמור עליה בקנאות, כמו על טריטוריה מוגבלת. אם לא היה מחסור בזהויות, אם ישראלים יכלו להיות גם מצרים, למשל, לא היה צורך במחוות אגרסיביות או הגנתיות לצורך הגנה על המרחב שלהן… "

עוד 951 מילים ו-5 תגובות
כל הזמן // יום ראשון, 22 ביוני 2025
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־625 למלחמה ● 50 חטופים עדיין בעזה

הרמטכ"ל: "פגענו משמעותית בתוכנית הגרעין של איראן; הגענו לנקודת מפנה במערכה"

שירות הביטחון הכללי והצבא חילצו מהרצועה את גופותיהם של החטופים יונתן סמרנו, עפרה קידר ושי לוינסון ● הסוכנות לאנרגיה אטומית: אין ברשותנו מידע לגבי היקף הנזק שנגרם למתקן הגרעין בפורדו ● הטלוויזיה האיראנית: המועצה העליונה לביטחון לאומי תקבע האם טהרן תסגור את מצרי הורמוז ● המשטרה חילצה ממערב לחיפה ישראלים שנקלעו למצוקה כשהפליגו ארצה מקפריסין

עוד 71 עדכונים

שעתם הגדולה של חיל האוויר והמוסד, שעתה האיומה של התקשורת

מבצע "עם כלביא" (שם מלא פאתוס) ייזכר כאחד מרגעי השיא של חיל האוויר, המודיעין והמוסד, אך גם כרגע שפל של התקשורת הישראלית, שעם פרוץ המבצע נאלמה דום או גרוע מכך – החלה לתפקד כלהקת מעודדות.

איני מצפה מפרשנים ועיתונאים להתנגד לתקיפה בעומק השטח האיראני, שנראה כי הייתה הכרחית כדי למנוע ממדינה השואפת להשמיד את ישראל להגיע ליכולת גרעינית. מותר ורצוי לברך על המתקפה האמריקאית נגד אתרי הגרעין המרכזיים באיראן. עם זאת, בהחלט מצופה מעיתונאים ופרשנים להציף שאלות קשות, לתבוע תשובות ממי שאמורים לספק אותן, ולשים זרקור על שורת מחדלים וכשלים הנגלים לעינינו.

תומר פלג, עוסק בייעוץ תקשורת ויחסי ציבור. שירת בדובר צה"ל. בוגר ביה"ס לעיתונאות "כותרת" ובעל תואר ראשון בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב. עבד 7 שנים ב"ידיעות תל אביב". שימש כדובר של ח"כ לשעבר איל בן ראובן (המחנה הציוני) ושל חברת הכנסת אמילי מואטי (עבודה).

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 635 מילים
אמיר בן-דוד

פרק חדש בתולדות המזרח התיכון

שרשרת האירועים הדרמטיים במזרח התיכון מאז 7 באוקטובר 2023 אולי תירשם בדברי הימים כ"מלחמת המזרח התיכון הראשונה". הלילה, עם הצטרפות אקטיבית של ארצות הברית, נפתח במלחמה הזו פרק חדש ● וגם: מכת הנגד האיראנית ● תגובות בארץ ובעולם ● החמרה בהנחיות פיקוד העורף ● שלושה חללים חטופים הושבו לארץ ● ועוד...

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וצוותו בחדר המצב במהלך התקיפה האמריקאית באיראן, 22 ביוני 2025 (צילום: חשבון הטוויטר של הבית הלבן)
חשבון הטוויטר של הבית הלבן

נשק יום הדין של איראן

איראן לא זקוקה לפצצה גרעינית כדי לאיים על העולם: די באיום לסגור את מצר הורמוז – עורק האנרגיה של העולם – כדי לטלטל את הכלכלה הגלובלית, לשגר את מחירי הנפט לשמיים, ולגרור את השווקים למיתון עולמי ● מהלך כזה, שבעבר נשמע כמו תרחיש קיצון, נראה כעת ריאלי מתמיד ● פרשנות

עוד 1,212 מילים ו-2 תגובות

האטום – מקור לאנרגיה או לאסון?

המלחמה הנוכחית בין איראן לישראל מעוררת שוב את הסוגיה הגרעינית, לא רק בהקשר של איום ביטחוני, אלא גם כשאלה עקרונית: מהי בעצם אנרגיה גרעינית? כיצד נוצרת פצצת אטום? והאם מדינה כמו איראן מסוגלת לבנות אחת?

מהי אנרגיה, ומה מייחד את האנרגיה הגרעינית?

אנרגיה היא אחד הדברים הקשים להגדרה. נסתפק כאן בזה שהיא נשמרת ומתארת את היכולת לבצע פעולה – להזיז, לחמם, להאיר או ליצור שינוי. היא יכולה להגיע בצורות רבות: מכנית, תרמית, חשמלית, כימית, ואפילו בצורת אור. האנרגיה הגרעינית היא מהחזקות ביותר בטבע, והיא נובעת מהכוחות הפועלים בתוך גרעין האטום עצמו – הכוחות שמחזיקים את הפרוטונים והניוטרונים יחד.

פרופ׳ מוחמד עכאשה הוא ראש חטיבת פיזיקה בפקולטה להנדסה, המכללה האקדמית כנרת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
הפרופסור הנכבד כתב ש"האנרגיה הגרעינית היא אחת המתנות הגדולות שהמדע העניק לאנושות – היכולת להפיק כמויות עצומות של אנרגיה ללא פליטת גזי חממה". משום מה הוא שכח (או אולי בחר לשכוח) את תוצרי... המשך קריאה

הפרופסור הנכבד כתב ש"האנרגיה הגרעינית היא אחת המתנות הגדולות שהמדע העניק לאנושות – היכולת להפיק כמויות עצומות של אנרגיה ללא פליטת גזי חממה". משום מה הוא שכח (או אולי בחר לשכוח) את תוצרי הוואי, את האתגר הבלתי אפשרי של הטיפול בפסולת הגרעינית. או שאולי הוא חושב שהטמנתה מתחת לשטיח והטמנת הראש בחול הם פתרונות ראויים.

עוד 590 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

הסיבה להשבתת המקטע התת־קרקעי ברכבת הקלה: ההמונים החוסים בתחנות

בנת"ע מבהירים כי החברה אינה מפעילה את הרכבת בתל אביב וברמת גן בשל החלטת משרד התחבורה ופיקוד העורף ● מקור בחברה: ההחלטה נובעת מחשש שתנועת הרכבת תפגע בתושבים השוהים בתחנות – חלקם ישנים צמוד לדלתות ובסמוך לפסים

עוד 394 מילים

כאשר לממשלה לא אכפת מהפריפריה, הטילים מגיעים גם ל"מדינת תל אביב"

בשנת 1948 ברחוב ביאליק בתל אביב, הכריז ראש ממשלת ישראל דאז, דוד בן גוריון על הקמת מדינת ישראל כבית לאומי ובטוח ליהודי העולם, שוויון זכויות וכבוד לכל החיים בה. כעבור קצת יותר מיובל שנים מאז הכרזת המדינה, בנימין נתניהו, ראש הממשלה משנת 1996, עסוק מראשית דרכו בלסכסך, להסית ולהרוס את הרקמה החברתית בישראל, תוך הפיכת המדינה כולה מסוכנת לאזרחיה הנמלטים מבתיהם המופגזים כדי לשרוד.

מתחילת העשור הראשון של האלף הנוכחית נכנסו בהדרגה יישובי הדרום למעגל הטרור והאש המוכר בשם: "צבע אדום" – גוש קטיף דאז, קיבוצי ומושבי עוטף עזה, שדרות, אשקלון, באר שבע, אשדוד, גדרה, קריית גת ועוד. פעולות  טרור נקודתיות, עפיפוני תבערה, בלוני נפץ, הפגזות יומיומיות ומנהרות טרור אשר חדרו כמעט עד לב הישובים. תושבים וילדים נהרגו ונפצעו, החיים בדרום הפכו לרולטה רוסית.

גילה לבני זמיר היא חיפאית, יועצת תקשורת ופובליציסטית, מנכלי"ת המרכז הישראלי - דרוזי, מייסדת ושותפה בתכנית "האקווריום-הכשרה פוליטית דמוקרטית". הובילה מאבקים סביבתיים וחברתיים. בוגרת התכנית למנהיגות חברתית במרכז מנדל צפון. בעלת BA בתקשורת, רוח וחברה ועיצוב תקשורת חזותית. נשואה, אם ל-3 וסבתא ל-4.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 1,115 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הסיוט של החבלנים

המטח מאיראן ביום חמישי כלל לראשונה טיל עם ראש קרבי מתפזר – מה שמכונה חימוש מצרר ● במשטרה כבר נתקלו בנפילה כזו במתקפה האיראנית באפריל, והיא מהווה עבורם אתגר מיוחד ● במערכת הביטחון נערכים גם לאפשרות של תתי־חימוש כימיים או ביולוגיים, ומבקשים מהציבור: אל תיגעו, אל תצלמו – ותתרחקו

עוד 1,090 מילים

אחרי עשרה ימי לחימה, הציבור עדיין מחכה למטרות המבצע

עשרה ימים לאחר שישראל פתחה במבצע נגד מתקני הגרעין והטילים של איראן, הציבור בישראל נותר ללא מענה לשאלה הבסיסית: מהן מטרות המבצע? ● היעדר הצהרה רשמית מצד הממשלה, לצד שינויי גרסה בצה"ל, מותירים את הציבור באי־ודאות לגבי היקף הלחימה, יעדיה ומשך הזמן שהיא עוד תימשך ● פרשנות

עוד 684 מילים ו-2 תגובות

במתקפה האמריקאית הלילה על שלושת אתרי הגרעין – פורדו, נתנז ואספהאן – הנשיא טראמפ קיים למעשה הבטחה של שלושה נשיאים אמריקאים שהצהירו כי לאיראן לא יהיה נשק גרעיני ● השאלה עתה היא מה יהיו ההשלכות, ובמקרה זה האפשרויות רחבות מאוד ● האופציה החמורה ביותר היא שהאיראנים יבצעו עכשיו במהירות ניסוי גרעיני במטרה להרתיע את העולם - אם יש להם עדיין את היכולת ● פרשנות

עוד 604 מילים ו-1 תגובות
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

עיר מקלט

המערכה עם איראן החזירה את המקלטים הציבוריים למרכז העניינים, וחידדה עד כמה רוב העיריות מחמיצות את הפוטנציאל שלהם בימי שגרה ● שר האנרגיה חולם על היום שבו ישראל תחזור לקנות נפט מאיראן ● אחרי האירוע בבז"ן, דמיינו מה היה קורה אם מכל האמוניה במפרץ חיפה היה עדיין מלא ● וארטיק נהדר אחד שמצליח להמתיק ימים מרים של מלחמה

עוד 1,473 מילים
היום ה־624 למלחמה ● 53 חטופים עדיין בעזה

מקורות: ישראל עדכנה את ארה"ב כי תוכל לפעול נגד פורדו לפני תום הדדליין של טראמפ

דובר צה״ל: "יכולות שיגור הטילים של האיראנים היום רחוקות מהיכולות שהיו להם כשיצאנו למבצע" ● פיקוד העורף: אין שינוי בהנחיות, מערכת החינוך תישאר סגורה ● הערכה: יותר מ-200 משגרי טילי קרקע-קרקע איראנים הוצאו משימוש ● אל על נערכת להפעיל טיסות יוצאות לאירופה, ארה"ב והמזרח הרחוק ● בסיוע כוחות הביטחון בקפריסין: סוכל פיגוע איראני נגד ישראלים

עוד 24 עדכונים

המהפך השלטוני באיראן כבר החל לפני המלחמה

עם ההצלחה, בא התיאבון: בישראל כבר מדברים בגלוי על הפלת המשטר באיראן כמטרת המלחמה ● אלא שהמלחמה לכל היותר תאיץ תהליך שכבר היה בעיצומו ● אנשי הקו השמרני נדחקו לשוליים כמעט בכל רמות השלטון, וכאשר המחנה הפרגמטי יתעשת - הוא ינסה לקחת את המושכות ולהביא להפסקת אש ● בכל תצורה שתלבש, קווי המתאר של התרחיש ברורים: מהפכת 1979 תגיע לקיצה ואיראן תדמה לרוב שכנותיה בעולם הערבי

עוד 1,258 מילים ו-1 תגובות

האם ישראל באמת יכולה לשנות את איראן?

הישגי צה"ל באיראן עוררו אופוריה – אבל גם הרבה מאוד היבריס ופייק ● השחיתות אכלה את איראן מבפנים, ופתחה את הדלת למוסד ● מדינות ערב שגינו את ישראל חוששות מהסלמה אזורית, שתסכן את החזון הסעודי למזרח תיכון חדש ● והשבוע ב-2007: חמאס משתלט על רצועת עזה ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע סוער במיוחד במזרח התיכון

עוד 1,345 מילים

לא ברחנו

הארכיון של רוןזמן ישראל נובר בארכיון של רון מיברג ומפרסם מחדש מבחר מכתבותיו, שקריאה בהן היום מספקת פרספקטיבה איך הגענו עד הלום ● והשבוע: בחזרה לימי מלחמת המפרץ הראשונה, כשגיחת סוף שבוע שנועדה "לאוורר את הילדים בכפר" מהטילים שנפלו ברמת גן הפכה למנוסת פליטים עמוסת חפצים, כולל שמיכות הפוך של אשתי והילדים

עוד 1,317 מילים

סולברג לוחץ על הגז: מינוי זיני לראש שב"כ נכנס למסלול מהיר

המשנה לנשיא העליון הורה לדון במהירות בעתירה המבקשת לעקוף את עמדת היועצת המשפטית לממשלה ולמנות את דוד זיני לראש שב”כ ● ההחלטה מותירה את כל האופציות פתוחות – אך גם מאותתת על נכונות בג”ץ להכשיר את המהלך בניגוד לעמדת היועמ"שית ● פרשנות

עוד 795 מילים ו-1 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה