היום ה־585 למלחמה ● 58 חטופים עדיין בעזה

צה"ל ושב"כ ניסו להתנקש בחיי מוחמד סנוואר; טרם נמסר האם הניסיון הצליח

הצבא ושירות הביטחון הכללי תקפו אנשי חמאס במתחם תת־קרקעי מתחת לבית החולים האירופי בחאן יונס ● צה"ל יירט טיל ששוגר מתימן; התרעות הופעלו בעשרות יישובים ובהם תל אביב וירושלים ● טראמפ הודיע על הסרת הסנקציות שארצות הברית הטילה על סוריה ● שליחיו של נשיא ארצות הברית, ויטקוף ובוהלר, יצאו לשיחות המשא ומתן עם חמאס בקטאר

פלסטינים בבית החולים האירופי בחאן יונס באתר שהותקף על ידי ישראל בניסיון החיסול של מוחמד סנוואר, 13 במאי 2025 (צילום: AP Photo/Mariam Dagga)
AP Photo/Mariam Dagga
פלסטינים בבית החולים האירופי בחאן יונס באתר שהותקף על ידי ישראל בניסיון החיסול של מוחמד סנוואר, 13 במאי 2025
מתחם שהותקף בבית החולים נאסר בחאן יונס ב-13 במאי 2025 (צילום: דובר צה
מתחם שהותקף בבית החולים נאסר בחאן יונס ב-13 במאי 2025 (צילום: דובר צה"ל)

דובר צה"ל הודיע הלילה כי צה"ל תקף באופן ממוקד מחבלים מרכזיים בארגון הטרור חמאס, שפעלו במתחם פיקוד ושליטה שהוקם במרחב בית החולים נאסר במרחב חאן יונס, מתחם ששימש את המחבלים לתכנון ולהוצאה לפועל של מתווי טרור נגד כוחות ואזרחי מדינת ישראל.

על פי ההודעה, מבית החולים פעל מחליפו של ראש ממשלת חמאס ברצועת עזה ומחזיק תיק הכספים והמוסדות בלשכה המדינית של הארגון, אסמאעיל ברהום, אשר חוסל בתקיפה ממוקדת במרץ האחרון.

בכירי ארגון הטרור חמאס ממשיכים להשתמש בבית החולים עבור צורכי טרור, ניצול ציני ואכזרי של האוכלוסייה האזרחית בבית החולים וסביבתו, כך טוען צה"ל.

חסן אצליח מדווח על רקע הפלישה לישראל, 7 באוקטובר 2023 (צילום: צילום מסך)
חסן אצליח מדווח על רקע הפלישה לישראל, 7 באוקטובר 2023 (צילום: צילום מסך)

אמצעי תקשורת בעזה מדווחים כי צה"ל חיסל הלילה את העיתונאי חסן אצליח, המזוהה עם חמאס. אצליח תיעד את מתקפת הטרור של חמאס על יישובי עוטף עזה בשבעה באוקטובר. לפי הדיווחים, הוא נהרג בתקיפה שבוצעה בבית החולים נאסר שבחאן יונס.

לפני כחודש נפצע אצליח בתקיפה באזור בית החולים.

השליח האמריקאי סטיב ויטקוף היה הראשון שדיבר עם החייל עידן אלכסנדר, לאחר שהועבר לידי הצלב האדום – לפני השבתו לישראל. כך פורסם הבוקר בכאן.

מקור פלסטיני המעורה בפרטים סיפר על התהליך שהוביל לשחרורו של אלכסנדר: לפני מספר ימים פנתה קטאר להנהגת חמאס וביקשה ממנה לשחרר את עידן אלכסנדר ללא תמורה, כדי שדוחה תוכל להיות "מליצת יושר" של הארגון אל מול ממשל טראמפ ולהוסיף מנוף לחץ על ישראל לשוב לשולחן המשא ומתן.

עידן אלכסנדר מגיע לבית החולים איכילוב, 12 במאי 2025 (צילום: קובי גדעון/לע"מ)
עידן אלכסנדר מגיע לבית החולים איכילוב, 12 במאי 2025 (צילום: קובי גדעון/לע"מ)

בניו יורק טיימס מדווחים כי הסיבה שבגינה החליט נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לסיים את המבצע נגד החות'ים בתימן היא שלא הצליח לספק את התוצאות שרצה מבחינת פגיעה בארגון ועלותו.

שני מטוסי הקרב שנפלו לים מנושאת המטוסים הארי טרומן ומספר מקרים שבהם החות'ים כמעט הצליחו להפיל מטוסים השפיעו על ההחלטה.

תמונה זו, שנלקחה מתוך וידאו שסיפק הצי האמריקאי, מציגה מטוס ממריא מנושאת המטוסים הארי ס' טרומן בים האדום לפני תקיפות אוויריות בצנעא, 15 במרץ 2025 (צילום: U.S. Navy via AP)
תמונה זו, שנלקחה מתוך וידאו שסיפק הצי האמריקאי, מציגה מטוס ממריא מנושאת המטוסים הארי ס' טרומן בים האדום לפני תקיפות אוויריות בצנעא, 15 במרץ 2025 (צילום: U.S. Navy via AP)

שר החוץ גדעון סער הגיע לביקור רשמי ראשון של שר חוץ ישראלי ביפן מאז 2009, כך נמסר ממשרדו. במסגרת הביקור צפוי סער להיפגש עם מקבילו היפני טאקשי איוואיה, עם חברי קבוצת הידידות הפרלמנטרית יפן-ישראל ועם בכירים נוספים בממשל היפני.

במשרד החוץ ציינו כי במהלך ביקורו יעניק סער ראיונות לתקשורת המקומית ויקיים מסיבת עיתונאים שמטרתה "לחזק את הנרטיב הישראלי בתקשורת היפנית".

הביקור מתקיים על רקע עמדתה המאוזנת של יפן מאז תחילת המלחמה בעזה: באוקטובר גינה איוואיה בחריפות את מתקפת חמאס ב־7 באוקטובר 2023, אך הביע גם "דאגה עמוקה" לנוכח המצב ההומניטרי ברצועת עזה. סער צפוי לשוב לישראל ביום חמישי.

סגירה