מועצת התאגיד תדון בהוצאת עובדים לחופשות וקיצוץ תכניות אקטואליה

בצל משבר הקורונה: מועצת תאגיד השידור הציבורי "כאן" תדון היום בשורת קיצוצים וצעדים שנויים במחלוקת ● גורם בתאגיד אומר: "ההנהלה מנצלת את הקורונה כדי להיפטר מאנשים ותכניות שאינם נוחים לה" ● מעקב זמן ישראל

חדר בקרה במשרדי תאגיד השידור הציבורי (צילום: Miriam Alster/FLASH90)
Miriam Alster/FLASH90
חדר בקרה במשרדי תאגיד השידור הציבורי

מועצת תאגיד השידור הציבורי "כאן" בראשות היו"ר גיל עומר, תתכנס היום (ג') כדי לדון בהחלטות השנויות במחלוקת שהתקבלו על ידי הנהלת התאגיד במסגרת ההיערכות למשבר הקורונה, הכוללות הוצאת עובדים (זוטרים ברובם) לחופשות, וביטול או צמצום של תכניות אקטואליה רדיופוניות. כך נודע לזמן ישראל.

בין תכניות האקטואליה שנפגעו בולטות "סדר יום" בהגשתה של קרן נויבך ו"יומן צהריים" בהגשתה של אסתי פרז, שנחתכו בחצי, וכן התכניות "שעה בינלאומית" ו"זה מגיע לכם", שירדו לחלוטין מלוח השידורים, עד להודעה חדשה.

כפי שנחשף בזמן ישראל, בקרב עובדים בתאגיד שוררים זעם ורב ותסכול לנוכח ההנחיות הללו, ונשמעות טענות על ניצול המשבר בעקבות הקורונה, כדי לפגוע בעובדים שההנהלה אינה חפצה ביקרם.

שינויים נרחבים בתכני לוחות שידור אמורים להיות מאושרים בוועדת התוכן של מועצת התאגיד, אך המועצה תתכנס רק היום, ותדון גם בהוצאת העובדים לחופשה וגם בפגיעה בתכניות. כך אישר עומר בתשובה לשאלת זמן ישראל.

ארבע התכניות שנפגעו ב"כאן רשת ב'" מצטיינות בכך שהן עוסקות במישרין או בעקיפין בהשלכות הקשות של משבר הקורונה על הכלכלה והחברה הישראלית.

ב"זה מגיע לכם" מצטברות פניות של עשרות מאזינים בכל יום המבקשים להבין כיצד להתמודד מול הביטוח הלאומי ורשויות רווחה נוספות. דווקא בימים כאלה של חוסר ודאות וריבוי מובטלים, אומרים גורמים בתאגיד, תכנית כזאת חשובה. קרן נויבך מנקזת לתכניתה מקרים רבים של פגיעה בחלשים, ועוקבת לאורך זמן אחר טיפול רשויות הבריאות והרווחה באלה הזקוקים לסיוע.

לדבריהם, גם השעה הבינלאומית רלוונטית בעת הזו יותר מתמיד, ומאפשרת התבוננות מעמיקה באופן הטיפול במשבר הקורונה ברחבי העולם.

"בעת הזאת, כאשר הבעיות החברתיות והבריאותיות נערמות כמגדל, כאשר קשישים מתקשים לקבל סיוע ומספר המובטלים מזנק, זו בושה שהתאגיד מקצץ דווקא את התכניות העוסקות בנושאים חברתיים ואזרחיים", אומר גורם בתאגיד.

קרן נויבך באולפני כאן ב' (צילום: צילום מסך, כאן)
קרן נויבך באולפני כאן ב' (צילום: צילום מסך, כאן)

70 עובדים הוצאו לחופשה

בתוך כך נודע כי הנהלת התאגיד הטעתה בחלק מהתשובות שמסרה לעובדים ולעיתונות על רקע הצעדים שנקטה. למשל, אף שנמסר לעובדים כי הקיצוצים בכוח האדם נעשים על פי הוראות משרד האוצר (הממונה על תקציב התאגיד) בירור העלה כי במשרד האוצר כלל לא הורו על קיצוץ כזה.

כמו כן, ההוראה לצמצם את כוח האדם במקומות העבודה אינה חלה על התאגיד, מכיוון שגופי תקשורת מוחרגים מהוראה זאת, ונחשבים "מקום עבודה חיוני".

מחלוקת נוספת בין העובדים להנהלה היא סביב ההגדרה של החופשות אליהם הוצאו כ-70 עובדים. בהנהלה מתעקשים שלא מדובר בחופשות ללא-תשלום, ומבהירים כי הן מתבצעות על חשבון ימי החופשה של העובדים.

"בעת הזאת, כאשר הבעיות החברתיות והבריאותיות נערמות כמגדל, כאשר קשישים מתקשים לקבל סיוע ומספר המובטלים עולה בקצב אדיר, זאת בושה שהתאגיד מקצץ תכניות העוסקות בנושאים חברתיים"

המשמעות של המהלך הזה בעייתית, כיוון שמרבית העובדים הזוטרים נהנים ממספר מוגבל של ימי חופשה מחד גיסא, ולא יוכלו לחתום על דמי אבטלה, מאידך גיסא. דמי אבטלה, כזכור, ניתנים רק תמורת חופשות ללא תשלום. בהנהלת התאגיד הבטיחו לפעול לרוטציה בחופשות.

גורם בתאגיד תקף בחריפות את המנכ"ל, אלדד קובלנץ: "נראה שהנהלת התאגיד מנצלת את הקורונה כדי להיפטר מאנשים ותכניות שאינם נוחים להם. בניגוד לכלי תקשורת אחרים מתקיים התאגיד מכסף ציבורי קבוע, ואינו נפגע מן הקורונה.

"מעבר לכך, התאגיד מוחרג מתקנות החירום החלות על המגזר הציבורי ולכן אין שום סיבה לאלץ עובדים לצאת לחופשה. ניצול המגפה כדי להיפטר מעובדים לא רצויים הוא נורא עוד יותר, כשמדובר בכסף ציבורי".

עוד 480 מילים ו-1 תגובות
סגירה