קראו לה מעשיהו. בארץ ההיא כולם צדיקים וישרים כמו סרגל. לארץ היה מנהיג, או מלך שנבחר בבחירות דמוקרטיות. כמובן שהוא היה בראש הצדיקים. למלך היתה ממשלה, חבורה של צדיקים מלאי תבונה מבחירי ה... המשך קריאה

קראו לה מעשיהו.
בארץ ההיא כולם צדיקים וישרים כמו סרגל.
לארץ היה מנהיג, או מלך שנבחר בבחירות דמוקרטיות. כמובן שהוא היה בראש הצדיקים. למלך היתה ממשלה, חבורה של צדיקים מלאי תבונה מבחירי העם.
המלך צדקיהו שמו היה נוהג לעיתים לצאת מארמונו ולבקר את העם. הוא היה יוצא לשווקים לברך את החנוונים על יבולם, עוצר מדי פעם באיזה דוכן כדי לקנות איזו מנה פלפל עסיסית. כמובן שמכיוון שהוא היה צדיק, אינו היה משלם מיידית, אך היה מבטיח איזה אלף הבטחות לגמול אחרי הבחירות הקרובות. כמובן שיקירי השוק האמינו למוצא פיו וצעקו בקול גדול יחי המלך צדקיהו.
אחרי הביקורים בשווקים, צדקיהו היה מכנס את הממשלה של הצדיקים והיה טופח על חזהו בהנאה מול ההאדה הרבה שזכה לה ברחבי ממלכתו.
צדקיהו לא העיז להגיע לבקר בביקתות של הצפוניים, כי הוא ידע שהבורגנים האינטלקטואלים לא יציעו לו פלפל ופירות עסיסיים בחינם. הוא ידע שמהצפוניים הוא יוכל לבקש השתתפות תמידית בהגנה על ממלכת מעשיהו משלל האויבים המסוכנים המקיפים את הממלכה.
מדי פעם פרצה מערכה מכיוון האוייב מהצפון. לשם הצפוניים הנאמנים הצליחו לבלום את התקיפה. אחרי כמה שנות שקט האוייב מדרום החל להציק. גם לשם צדקיהו גייס את הצפוניים וביחד עם אנשי הדרום הוא השיג מספר שנות שקט.
צדקיהו ניסה בכל כוחו להראות שכל מהוייו הם להגן על ממלכת מעשיהו והעם הצדיק בתוכו, לכן הוא קנה עוד נשק מתקדם ועיצם את צבאו באמצאים רבים חדשניים.
עד שיום אחד הגיע אוייב חדש שאותו צדקיהו לא הכיר. אוייב מסוכן פי כמה מכל האויבים מסביב. הוא ניסה להלחם באוייב המסוכן בכל האמצעים החדשים העומדים לרשותו, אך האוייב החדש סרב להיכנע.
הוא כינס שוב את ממשלת הצדיקים כדי לטכס עצה איך לגבור על האוייב החדש והמסוכן.ממשלת הצדיקים החליטה בפה אחד לסגור את הממלכה בבתים ואם זה לא יעזור במרתפים. היחידים שקיבלו אישורים לצאת הם חברי ממשלת הצדיקים.
וכך יצאו חברי מרעיו של צדקיהו לדרכים, ללא פקקים אל מנת לבזוז את ממלכת הצדיקים.

כל הזכויות שמורות לצדקיהו..

כל הזמן // יום חמישי, 12 בדצמבר 2024
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־433 ללחימה ● 100 חטופים עדיין בעזה

אחרי שבג"ץ הורה למנות נשיא לעליון: בקואליציה דנים בחוק לשינוי הוועדה לבחירת שופטים

לוין בתגובה לצו בג"ץ: "בלתי חוקי ומביש" ● חיל האוויר השיג עליונות אווירית מוחלטת בסוריה; עקב ההתפתחויות האחרונות במזרח התיכון, בצה״ל סבורים כי יש הזדמנות לתקוף את מתקני הגרעין באיראן ● סאליבן: "הרגשתי שנתניהו מוכן לעסקה, מקווה לסגור אותה כבר החודש" ● היועמ"שית לנתניהו: "עליך למנות ממלא מקום לנציב שירות המדינה - רק בהתייעצות איתי"

עוד 56 עדכונים

אין זה דומיסייד אבל זה עלול להפוך לטיהור אתני כהלכתו

בדיון הנוכחי לגבי המלחמה בעזה קיימות שתי הגדרות שמושמעות תדיר, ויש ויכוח האם נכון להשתמש בהן בנוגע למעשי צה"ל ברצועה. הראשונה היא "רצח עם" והשנייה היא "טיהור אתני".

"טיהור אתני" פירושו פעולה של ניקוי שטח גאוגרפי מנוכחותה של אוכלוסייה מרקע מסוים על-ידי גירוש אנשיה, מתוך כוונה שלא לאפשר עוד חזרתם למקום. לעומת זאת, "רצח עם" הוא ניסיון לנקות אזור מאוכלוסייה לא רצויה באמצעות הרג בניה. ההבדל בין שתי הפעולות האלה הוא מהותי, על אף ששתיהן נחשבות פשעי מלחמה ומנוגדות לדין הבינלאומי.

חגי אולשניצקי הוא דוקטור בלימודים קלאסיים, העוסק בחקר של היסטוריה צבאית, כלכלית, חברתית ומדינית. כיום חוקר ומרצה באוניברסיטת ורשה, ובעבר חוקר באוניברסיטת בזל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 905 מילים
אמיר בן-דוד

תעשיית תווי הנכה משקפת את מחדלי משרד התחבורה

פרשת זיופי תווי הנכה מציירת תמונה עגומה של מצב השירות הממשלתי: מצד אחד, מערכת מצומקת עם רופאים המקבלים 10 שקלים לתיק, ומצד שני כנופיות של רמאים מקצועיים ● בהיעדר תחבורה ציבורית יעילה וכשהמדינה עולה על גדותיה במכוניות פרטיות, ישראלים רבים מוכנים לרדת לשפל מוסרי כדי להשיג מקום חניה

עוד 1,138 מילים ו-2 תגובות

מה חשוב לוודא לפני שמכניסים את הילד לטיפול נפשי או רגשי

כשההרגשה הכללית פה במדינה היא של לחץ וחרדה – בין אם כאלה שהילדים שלנו חווים או שאנחנו ההורים משרים עליהם שלא במתכוון – טיפול וייעוץ מקצועי הם עניין חשוב. אבל איך נדע שהילד שלנו בידיים המקצועיות הנכונות?

*  *  *

הנוער שלנו לא הספיק להתאושש מהקורונה והנה פרצה מלחמת חרבות ברזל, מלחמה אינטנסיבית שהפכה לשגרת החיים שלנו כבר מעל לשנה. כשמדובר בילדים ונוער, אפשר רק לדמיין את עוצמת הסערה שהם חווים. קל וחומר כשמדובר בהורים; מעבר לתסכול, לפחד מפני העתיד ולחרדות, אפשר להניח שקיימת בהם גם תחושה קשה של אשמה וחוסר אונים.

זוהר גורן אהרון הוא עו"ס קליני, פסיכותרפיסט, קב"ן במילואים ומומחה לטיפול בטראומה. מנהל ברשת "עוצמות – פסיכותרפיה רב תחומית". http://www.otsmot-psy.co.il/

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 475 מילים

למקרה שפיספסת

לאן הולכים כשהכול קורס? גל חדש של דרי רחוב

בעמותת "אכפת" מדווחים על עלייה חדה במספר דרי הרחוב, ביניהם אנשים שנקלעו למצוקה נפשית בעקבות המלחמה, תושבים מעוטי יכולת שנאלצו לעזוב את ביתם בדרום ובצפון, וכן אסירים ששוחררו בשחרורים מנהליים ● לעומת זאת, במשרד הרווחה ובעיריות ת"א וירושלים מדווחים על גידול מתון בלבד, אך ההערכה היא כי רוב דרי הרחוב החדשים אינם מוכרים לרשויות

עוד 1,741 מילים

איידס - הנגיף שהפך מגזר דין מוות למחלה כרונית שגרתית

עולם הרפואה הצליח לשנות את אופי מחלת האיידס, שנתפסה כגזר דין מוות, לכזו שניתן לנהל כמו כל מחלה כרונית אחרת. לא פחות משמעותי הוא השינוי התודעתי – הפחדים, הסטיגמות והבידוד החברתי פינו את מקומם למודעות, אמפתיה ויכולת לקבל את המחלה כחלק מהחיים המודרניים.

*  *  *

בימים אלו שבהם אנו מציינים את יום האיידס העולמי, שחל החודש, אני זוכרת היטב את תחושות הפחד המצמית שנגיף האיידס עורר במהלך שנות ה-80. כמחלה שנחשבה לבעלת יחסי הציבור הגרועים בעולם – אנשים חששו מהדבקה, השמועות והמיתוסים חגגו והסטיגמות כלפי אוכלוסיות ספציפיות עבדו שעות נוספות.

דר' מרינה צדקין תמיר היא פרמקולוגית קלינית ומומחית לזיהומים בחוג לסיעוד במכללה האקדמית רמת גן.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 589 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

עקורים

האופוריה על נפילת אסד נמהלת בצללים של עריצות חדשה

לאחר נפילתו של בשאר אל־אסד בידי היאת תחריר א־שאם, סוריה ניצבת בפני פרשת דרכים ● האם היא תחל בבניית מדינה דמוקרטית כפי שחלמו אזרחיה, או שמא תמצא את עצמה תחת שלטון קיצוני נוסף?

עוד 1,204 מילים ו-1 תגובות

בישראל ובעולם מקווים שטורקיה לא תשתלט על הוואקום בסוריה

ללא ספק, הנשיא ארדואן הוא המנצח הגדול של התהפוכות בסוריה, לפחות לעת עתה ● אולם לא ברור עדיין מה תהיה גישת המשטר החדש שיקום לגבי האוטונומיה שהקימה טורקיה בצפון מזרח המדינה ● השאלה היא האם ארדואן, לנוכח הצלחתו, יסתפק בהמלכת שלטון סוני או ימשיך לנסות לממש את החזון הנאו-עות'מאני שלו ● פרשנות

עוד 711 מילים ו-1 תגובות
מרוץ 2024
המרוץ לבית הלבן

כתום זה השחור הישן

חמישה שבועות מאז הבחירות לנשיאות ארצות הברית וחמישה שבועות לפני שטראמפ ייכנס רשמית לבית הלבן, התמונה מתחילה להתבהר: מינויים מושחתים, איום על מערכות הצבא והבריאות בארה"ב ומקורבים בלתי כשירים בתפקידי מפתח ● כל זה לא מנבא טובות לשנים הקרובות ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3
ואתה חושב שלאנשים החלולים האלה המתקראים אמריקנים כל זה אכפת? בדיוק כמו הביביסטים, רק הבטחות ריקות (make america great again), והכהניסטים (משילות) מעניין. הנה, תראו איזה יופי הצלחנו, ולא... המשך קריאה

ואתה חושב שלאנשים החלולים האלה המתקראים אמריקנים כל זה אכפת? בדיוק כמו הביביסטים, רק הבטחות ריקות (make america great again), והכהניסטים (משילות) מעניין. הנה, תראו איזה יופי הצלחנו, ולא הצלחנו בגלל ה deep state . יש כאן פרדוקס? רק סמולנים רואים פה פרדוקס ולא מבינים שזו האמת. אין על ביבי. וטראמפ. ובן גביר. הם הצילו ויצילו אותנו.

עוד 1,060 מילים ו-3 תגובות

חזבאללה הרג את בנו. כעת הוא תובע את איראן למענו

משפחת בלווה ועורך הדין האמריקאי ג'ונתן מיסנר הגישו תביעה נגד הרפובליקה האסלאמית בגין מימון ארגון הטרור שהרג את רס"ל עומר בלווה ● "חייבים אחריותיות לטרור", אומר בלווה, בעודו נחוש להנציח את זכרו של עומר ולדרוש צדק למען 133 קורבנות אמריקאים נוספים

עוד 1,289 מילים

בעקבות המלחמה בעזה ובצפון, לצד מתקפות של מאות טילים מאיראן, מתעורר מחדש הדיון סביב הצורך במערך טילים קרקעי בישראל ● בעוד שחיל האוויר מדגיש את היתרונות של העליונות האווירית, מומחים טוענים כי חימוש קרקעי עשוי לספק מענה מהיר וחסכוני יותר לאיומים אסטרטגיים ● "אפשר להמיר חלק ממשימות חיל האוויר לתקיפות טיליות לטווחים של מאות קילומטרים"

עוד 1,283 מילים ו-2 תגובות
היום ה־432 ללחימה ● 100 חטופים עדיין בעזה

פיגוע ירי ליד ירושלים: בן 12 מת מפצעיו, מרדף אחר המחבל

ארבעה פצועים נוספים בפיגוע שארע סמוך לחצות מזרחית לירושלים ● ביום העדות השני, נתניהו טען בבית המשפט שלא שוחח עם אלוביץ' על בזק אלא רק על הסיקור בוואלה! שאף המשיך להיות עוין כלפיו ● שר הביטחון כ"ץ למזכיר ההגנה אוסטין: "סיכוי לעסקה להשבת כל החטופים" ● הכנסת דנה בהדחת היועמ"שית ● נתניהו ולפיד נאמו בכנסת לכבוד ביקורו של נשיא פרגוואי ● 4 רקטות חצו ממרכז רצועת עזה לשטח ישראל

עוד 56 עדכונים

ביום פתיחת פרשת ההגנה במשפט האלפים, קרוב לחמש שנים מאז הוגש נגדו כתב האישום, נתניהו החל בעדותו כאילו מדובר בהזמנה לשאת נאום לבייס ● החקירה הראשית, שבמסגרתה נתניהו השיב לשאלות סנגורו עו"ד עמית חדד, הזכירה יותר את השאלות שהוא מקבל במסיבות עיתונאים מכתבי ערוץ 14 ● אבל אפילו בתנאים האלה, נתניהו מסר גרסה לא עקבית ועם סתירות מהותיות ● פרשנות

עוד 1,082 מילים ו-5 תגובות

למרות נפילת אסד, פוטין לא מתכוון לוותר על סוריה

אסד זוכה לתמיכת פוטין במוסקבה, בעוד המורדים מתחייבים לא לפגוע בבסיסים הרוסיים ושומרים על ריסון יחסי ● במקביל, ישראל פועלת בדרום סוריה, מגבירה את ההגנה בגולן ותוהה, לצד רוסיה, האם השלטון החדש יעמוד בהסכמים הקודמים או יבחר לשנות כיוון ● פרשנות

עוד 697 מילים

תיעוד, צדק ופיצויים

הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל מכשיר בעשור האחרון אנשי מקצוע לגביית עדויות מקורבנות עינויים לפי פרוטוקול איסטנבול – סטנדרט בינלאומי שיכול לשמש ככלי משפטי לאסירים פלסטינים, מבקשי מקלט ולהבדיל גם לחטופים שחזרו מעזה ● בכנס "היבטים של טראומה ועינויים" שייערך ביום שישי בתל אביב יושק המדריך המתורגם לעברית

עוד 1,552 מילים

עוד צעד לקראת אסון במפרץ אילת

רק לפני ארבעה חודשים נראה היה שהמאבק להצלת ים סוף מפני הזרמת נפט נחל ניצחון, אך בממשלה הנוכחית רעיונות גרועים לעולם אינם מתים ● התנועה הסביבתית גייסה את גיורא איילנד, שטוען כי קצא"א נושאת את שם הביטחון לשווא, אך השרים לא השתכנעו ● כרגע, החות'ים הם כיפת הברזל שמגינה על שונית האלמוגים הצפונית בעולם

עוד 1,079 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה