לאחרונה פרסם ד"ר תומר פרסיקו פוסט מטלטל בפייסבוק. הוא תיאר את ישראל כמדינה שנחשבת כעת בעולם כ"משוגעת", מונהגת בידי "פנאטים חסרי גבולות או הגיון".
פרסיקו טען שגל ההכרה במדינה פלסטינית לא בא רק כדי לממש את זכותם של הפלסטינים להגדרה עצמית, אלא גם להעניק להם הגנה עצמית – מפני ישראל. "פשוט רוצים להציל את העזתים מישראל", כתב פרסיקו. הוא המשיך עם דימויים של קריסה מוסרית טוטלית והוסיף כי "עבור רבים ריבונות ליהודים הוכחה כפוטנציאלית זוועה לאנושות". לא פחות מכך.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
במנהל התכנון שבמשרד הפנים ישנה תכנית בשם תכנית תמ"ל 1081 אלעד. כמי שלא בקי בקיצורים של מנהל התכנון הקלדתי תמ"ל בגוגל, והערך הראשון שקפץ זה תחליף מזון לתינוקות. כמה סימלי – בשבוע שכל העולם מאשים את ישראל בהרעבה. לענייננו – תמ"ל זה קיצור של ותמ"ל שזה קיצור של הוועדה למתחמים מועדפים לדיור – ועדה דורסנית שהוקמה בשנת 2014 ככלי לפתרון משבר הדיור.
אני משער שהוועדה הזו התכנסה מתישהו והחליטה שכדי לפתור את משבר הדיור באלעד, עיר חרדית שנמצאת במרחק אווירי של מעל ל-5 ק"מ מכפר סירקין, מקום מגוריי, צריך לחפור בשדה שמאחורי ביתי תעלה בעומק 8 מטרים, ולהטמין בה צינור ביוב אימתני בקוטר של גלגל טרקטור כדי שאלעד תוכל להתחבר ל"ביוב המרכזי" איפשהו.
ד"ר גיל בן-מנחם הוא יזם מנהל ומרצה בתחומי מדעי החיים, תרופות, ופיתוח עסקי. בהשתלמות הפוסט דוקטורט שלו במכוני המחקר הלאומיים בארה"ב עבד על פיתוח חיסון למחלת ליים. בשני העשורים האחרונים מכהן בתפקידי פיתוח עסקי וניהול בקרן הון סיכון, בחברות תרופות כגון טבע ודקסל, ובחברות ביוטק. נשוי, רוב הזמן באושר, ואב גאה לשני בנים ובת המעניקים לו רוב נחת. בשעות הפנאי מנגן בגיטרה בהרכב ג'אז ומחמיץ מלפפונים ופנים.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם






































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
פרסיקו הוא חתיכת חלאה. הדיעה המטורפת שלו מושמעת רק כדי למצוא חן בעיני האנטישמים באירופה ובארה"ב שיאמצו אותו כ"יהודי המחמד" שלהם. קיומה של מדינת ישראל כבית לעם היהודי הרדוף שואה, גירושים ופוגרומים לאורך ההסטוריה הוא בלתי מעורער – גם אם אני מתנגד במאת האחוזים לדיקטטורה שמכוננת כאן ממשלת ארגוני המחבלים בראשות הדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח החטופים ביבים שקרניהו.
פרסיקו הוא אידיוט תתרן שיושב על הגדר.
ברם, כפי שנאמר שגם תרנגולת עיוורת מוצאת גרגר מידי פעם כך גם במקרא דנן, וליהודים לא יכולה להיות שום סמכות ובטח שלא מדינה יען כי בני אדם שמונעים מאידאה שבסיסה הוא תיקון, תמיד יהרסו.
נמקד את הדיון —
האם יהודה סף דיקטטורית יכולה לשרוד? :
1. אוטוקרטית כוחנית,
מפעילה דיכוי, שיסוי, תרבות שקר, מכונת השפעה של שנאת חינם והינדוס נרטיב?
2. תיאוקרטית פירומנית של מפלגות עליונות ופוגרומים וטרנספר
ומלחמת עקדה נצחית
וכתישת המונים ילדים ונשים וקשישים,
והדתה והשתמטות ועידוד ילודה
בלי לימודי ליבה ועם אפליית נשים ומיעוטים?
3. קלפטוקרטית עושקת מושחתת כככ,
משעבדת ליוקר מחיה ושירות נצחי,
מוכרת משאבי ציבור לעשירים וזרים,
משמידה ערך במאות מיליארדים
ונמנעת מחקירות שחיתות ממסדית
וההיפך מטוהר מידות?
4. קקיסטוקרטית לא מתפקדת,
מתדרדרת בחינוך ונמנעת מלימודי ליבה,
מייבשת את המדע ורומסת את אנשי המקצוע הישרים עד כדי החרבת היתרון האיכותי,
ממנה מקורבים עבריינים מורשעים ונאשמים וכאלו שנמנעים לבוא לחקירות ורומסים את מערכת המשפט,
מתדרדרת במדדים הבינ"ל לתחתית,
באי תפקוד כל תחומי המשרדים
כולל תחבורה ובריאות וסביבה ושיוויון וביטחון?
5. פשיסטית מפרקת דמוקרטיה-
הפרדת רשויות, עצמאות משטרה וביטחון,
קדושת חיים, שיוויון זכויות וחובות,
חירויות מיעוטים, ערבות הדדית,
מנהל תקין, קבלת החלטות רציונלית,
שיח אמת ביקורתי ומעמד ביניים משכיל חזק
וחמלה, אנושיות, רדיפת שלום ואהבת חינם?
כמובן,
ישראל היא דמוקרטיה,
וכאן אין מלחמות ברירה כותשות עוקדות,
ואין מפלגות גזע, ואין פוגרומים וטרנספר זוחל, ואנחנו נגד פשיזם ועבריינות, ויש שיוויון בין דם לדם, ואהבת הגר, ופה יש רק שיח אמת ולא שרי תעמולה, ולא שטחי התפשטות והכפפת משטרה וגירוש שומרי הסף והינדוס החינוך והדת לגרסת המדינה, וכאן אין שליט עליון מעל לחוק, רק משרת ציבור שנבחר לתקופה מוגבלת ואחראי.
האמת היא האמת.
ומי שמדחיק מייצר קונספציה,
ממנה מזהירים הרמטכ"ל, ובכירי ממסד בהווה ובעבר, ושומרי סף, והקהילה הבינ"ל.
על העיוורון.