אני לא רופא, לא מדען וגם לא ביולוג.
אני בעל ידע בלוגיקה למדתי לוגיקה במסגרת לימוד פילוסופיה ודי הצטיינתי בתחום.
במסגרת לימודי וגם להנאתי פתרתי משוואות לוגיות די מורכבות.
יש לי נטייה לחשוב מחוץ לקופסא, לא להיות חלק מהעדר. סוג של נונקונפורמיסט לטוב ולרע. אל דאגה לעולם לקחתי אחריות על השגיאות שלי והיו לא מעטות בחיי.
מעבר לזה אני נזכר בסיפור 'בגדי המלך החדשים'.
אחרי שקראתי די הרבה מאמרים, גרפים וסטטיסטיקות בנושא החם 'קורונה' אני רוצה להציע פתרון אחר.
אני חושב שהסגר הוא לא הפתרון האידיאלי לדעתי הפתרון הנכון הגורם לנזק הקטן ביותר הוא אחר.
לדעתי צריך לבדוק את רמת החמצן בדמה של האוכלוסיה.
חושבני שמי שרמת החמצן הרווי שלו בדם נע בין 98% ל100% יכול להסתובב חופשי בתנאי שהוא לא יבוא במגע עם אנשים הנחשבים למדוכאי חיסון, מחלות רקע, או מי שרמת החמצן שלו בדם נמוכה מ92% בתנאי שהוא חי בגבהים הנמוכים מ1200 מטר מעל פני הים. שזה רוב המדינה למעט מי שחי בהר חרמון (מעניין כמה אנשים יחלו שם)
אני טוען שהסיבה שילדים לא נפגעים מהוירוס היא בעובדה שהחמצן הרווי בדמם מגיע לרמות של למעלה מ99%. (עישון וזיהום אוויר שעדיין לא נחשפו אליו). כך גם לגבי ספורטאים שחושבני ולא נמצא מי שיתפגר מהמחלה.
לדעתי אפשר לצייד את כל האוכלוסייה במכשיר פשוט למדידת חמצן רווי בדם. (אוקסימטר)העלות שלו אפסית (כמה עשרות ש"ח) בעלי אקספרס הוא עולה 40 ש"ח כולל משלוח. כך שבכמות גדולה מחירו יכול להגיע ללא יותר מ10 ש"ח. לאחר שכל אזרח יקבל מכשיר יש לבקש ממנו לבצע מדידות ולשלוח למרכז מידע שינתח את התוצאות.
אפשר לבדוק חולים מאומתים. אנשים עם מחלות רקע, חולים שהבריאו. נשאים ללא סימפטומים, ילדים.
והיה אם התוצאות יראו שהמשתנה היחיד והדומיננטי הגורם להחמרה עד כדי הנשמה הוא כמות החמצן הרווי בדם. פתרנו את הבעיה.
לפעמים באמת המלך ערום.
זה מזכיר לי את דבריו של מנכ"ל אינטל לשעבר דב פרומן שאמר שהוא רוצה אצלו את הפילוסופים לא המתכנתים המדהימים. כי רק הם יכולים לראות את המציאות מחוץ לקופסה. ואולי אני טועה לחלוטין. גם גדולים ומי שזה תחומם העיקרי טעו.
מי שלא מרוצה מהיחסים בתוך משפחתו הגרעינית מוזמן לפנות למקור ישן ובדוק ולהבין שהוא לא חריג. אתמול הסתיימה הקריאה השבועית בספר בראשית, והשבוע מתחילות הפרשיות של שמות.
במרכז הספר השני בחומש מככבים יציאת מצרים, קבלת התורה והנדודים במדבר, לקראת כניסה לארץ המובטחת ומימוש הזהות כעם. מה הוא עם בכלל ועם ישראל בפרט, האם יש לו קיום בלי אמונה באותה הבטחה, עד כמה הציוויים מחייבים את ישראל כיישות מדינית, אלו ועוד הם חלק מהשיח הציבורי בימינו.
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
ייאמר מיד, הגיע הזמן לערוך בדיקה יסודית ביותר של כל גופי הביטחון ושל הממשלה בכל הקשור לשבעה באוקטובר, הן לפני מועד זה והן אחריו במהלך מלחמת "חרבות ברזל". השאלה החשובה היא האם המבקר הנוכחי הוא האדם המתאים לערוך ביקורת כזו. ספוילר – הוא לא!
המבקר הודיע כבר מזמן שהוא מתכוון לערוך ביקורת, אך לפחות בשלב זה היא ממוקדת בצה"ל. אמנם, הוא הודיע שהוא מתכוון לערוך ביקורת גם על הממשלה, אך עד כה היא אינה מתקדמת, בעיקר בגין חוסר היענות של משרד ראש הממשלה לדרישותיו.
ד"ר מאיר גלבוע, לוחם במובן הלא מלחמתי של המלה. איש סייפא וספרא - נאבק בשחיתות ובמושחתים, הן בחקירותיו במשטרה וכיועץ למבקר המדינה, והן בכתיבה בתחום החקירות. ספרו על התשאול זכה בפרס שר המשטרה. זוכה אות אביר איכות השלטון ואות אומ"ץ. מלמד באוניברסיטת בר אילן ומתנדב בסיוע לחושפי שחיתות.
שמורת החולה היא עדות ליכולת ההשתקמות של הטבע
"אני לא מרגישה ששבעה באוקטובר ערער את ההומניזם שלי"
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לפני הכל, הבעיה בתוכנית סער-לוין היא חוסר אמון *מוחלט* בכנות הכוונות של שני האנשים המציעים אותה – מי באמת חושב שטובת המדינה, או הדמוקרטיה זה מה שעומד לנגד עיניהם של שני אלו? ירים את ידו.
אין לי את הכלים וההבנה המשפטית לרדת לעומק ההשלכות של ההצעה, ולא אמורים לבחון הצעה על פי האנשים שמציעים אותה. אבל במקרה זה מדובר באדם אחד שהביא עלינו את אסון ההפיכה המשטרית וקרע את המדינה, אדם שמשתק את מערכת המשפט כבר שנתיים, אדם שמסרב לכנס את הועדה לבחירת שופטים (שנבחרה בקדנציה שלו בצורה חוקית) כי אין לו רוב בה, ומנסה בכל כח לדחוף שני אנשים ספציפיים מקהלת שאין להם שום התאמה לשיפוט כסוסים טרויאנים לתוך בית המשפט העליון (לעיתים נראה כי זו מטרת העיקר של לוין). האדם השני הוא אופורטוניסט פוליטי שאין לו שום בעיה לשנות את דיעותיו ואת מחנהו הפוליטי לקידום האינטרסים האישיים שלו, והשרדותו הפוליטית. לכן קשה לי מאוד להאמין שטובת המדינה וחיזוק הדמוקרטיה מהווים איזשהו פקטור בשיקולים שלהם (אולי פקטור שלילי).
אתן לגדולים ממני לנתח את תוכן ההצעה. אשאר בינתיים סקפטי.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם