כמי שמייצג את אלוף משנה במילואים זאב רז, אני רוצה להביא כאן את התגובה שמסר להחלטת משטרת ישראל לפתוח נגדו בחקירה פלילית:
זאב רז לא קרא לפגוע באיש, לרבות בנימין נתניהו. הוא שיתף פוסט שהתמקד בתסריט שבו הופכת מדינת ישראל לדיקטטורה.
כך או אחרת, הוא חזר בו, מחק את הדברים והסתייג מהם מפורשות.
זאב רז לא קרא לפגוע באיש, לרבות נתניהו. הוא שיתף פוסט שהתמקד בתסריט שבו הופכת מדינת ישראל לדיקטטורה. כך או אחרת, הוא חזר בו, מחק את הדברים והסתייג מהם מפורשות
מדובר בסופר וקצין בכיר שפיקד על בית הספר לטיסה של צה"ל ועמד בראש להק מטוסי הפצצת הכור הגרעיני בעיראק. הוא קצין מעוטר ומוערך שהגן על אזרחי מדינת ישראל ועל הדמוקרטיה הישראלית תוך סיכון חייו.
הוא אכן חושש מאד מהפיכה משטרית שתהפוך את מדינתנו לדיקטטורה. מדובר בדאגה לה שותפים מרבית אזרחי מדינת ישראל לפי כל הסקרים.
אך מובן שההתנגדות להפיכה זו תבוצע אך ורק בדרך של התנגדות בלתי אלימה.
בהזדמנות זו נמתין לעדכון לגבי פתיחה בחקירה נגד יאיר נתניהו בגין קריאתו הפומבית ממנה לא חזר בו מעולם להעמיד לדין את אנשי הפרקליטות שהעמידו לדין את אביו – ולהענישם בעונש שקבוע בחוק העונשין בגין בגידה.
יאיר נתניהו דורש עונש מוות לשוטרים ופרקליטים, ושום חקירה. ינון מגל מציע לחסל עתונאים בתת מקלע, ושום חקירה. דוד חודק מתחייב להגן על החירות שלנו, וישר מאיימים שיהפוך לאסיר הפוליטי הראשון של הדיקטטורה. הגיע הרגע להפסיק עם הפגנות פיס אנד לאב ולעמוד מאחוריו. דיקטטורים נופלים רק בכח. pic.twitter.com/D6B039wAAE
— רונן צור – ???????? Ronen Tzur (@RonenRt) February 4, 2023
במילים פשוטות: נתניהו קרא להרוג את אנשי הפרקליטות שביצעו את מלאכתם באומץ.
בהזדמנות זו נמתין לעדכון לגבי פתיחה בחקירה נגד יאיר נתניהו בגין קריאתו הפומבית ממנה לא חזר בו מעולם להעמיד לדין את אנשי הפרקליטות שהעמידו לדין את אביו – ולהענישם בגין בגידה
עד היום לא נפתחה כל חקירה בעניינו אף שלא חזר בו מהדברים.
במהלך היום הודיעה דוברות אגף החקירות והמודיעין של משטרת ישראל כי עיכבה לחקירה את רז, וכי "לפני זמן קצר הסתיימה חקירתו של זאב רז ביחידת הסייבר בלהב 433 בחשד לעבירות של הסתה לאלימות ואיומים והוא שוחרר לביתו בערבויות מתאימות".
תגובתי על כך כעורך דינו: מצער מאד שמשטרת ישראל מיהרה להוציא הודעה לתקשורת בדבר סיום החקירה של זאב רז בטרם עדכנה אותי שאכן נגמרה החקירה ואף בטרם עדכנה את אשתו של זאב.
מצער לא פחות שהודעה זו מפרטת תנאי שחרור שטרם נמסרו לזאב עצמו ולי.
זהו המשך מקומם לכך שמשטרת ישראל מיהרה לעדכן אתמול שהיא פותחת בחקירה נגד זאב מבלי שאיש טרח לעדכנו אישית ומבלי שזומן בשעות הבוקר ללהב 433.
אדגיש שהקצין שמופקד על החקירה נהג ברגישות ובאנושיות, אך התנהלותה הכללית של משטרת ישראל בפרשה זו מטרידה מאד.
משטרת ישראל מחויבת לשמור על כבוד האדם ולא לראות בו כלי לצורך ניסוח הודעות לריצוי דעת קהל כזו או אחרת.
התנהלותה הכללית של משטרת ישראל בפרשה זו מטרידה מאד. משטרת ישראל מחויבת לשמור על כבוד האדם ולא לראות בו כלי לצורך ניסוח הודעות לריצוי דעת קהל כזו או אחרת
בכל מקרה, זאב ישוחרר הערב לביתו ואנו נפעל במהירות כדי שפרשה זו תיגמר ללא כתב אישום.
עדכון משעה זו, 17:30: בניגוד להודעת משטרת ישראל, זאב רז עדיין במתחם להב 433. צפוי לצאת לביתו בשעה-שעתיים הקרובות.
עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
רז טייס קרב בדימוס הוא איש ראוי אבל ההסתה נגד ראש ממשלה עברה קו אדום
נכון צריך להפגין ומדינת ישראל חשובה לכולם וכן צריך לאפשר לממשלות לתפקד ולא לשים צוקים בגלגלים תיקון צריך להעשות כזה שושופט לא מביא שופט וגם עילת הסבירות לא צריך לתת לזה תוקף מה זאת עילת הסבירות וגם הממשלה הזו קמה בכדי לשנות לא להפוך לדיקטטורה וצריך לשנות בהדברות ככל שאשר