JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן בחירות: יום רביעי, 4 בינואר 2023 | זמן ישראל

לוין הציג את הרפורמה במערכת המשפט: ביטול עילת הסבירות וחקיקת פסקת ההתגברות

בנוסף, הודיע שר המשפטים שיפעל לשנות את הרכב הוועדה לבחירת שופטים ולחייב את היועצים המשפטיים לייצג את הממשלה בכל עמדה שתאמץ ● לפיד: "זו לא רפורמה משפטית - זה מכתב איום" ● היועמ"שית: "מינוי דרעי לשר חורג באופן קיצוני ממתחם הסבירות" ● דרעי: "אני סומך על ביהמ"ש העליון שישמע את קולם של יותר משני מיליון אזרחים שרוצים לראות אותי שר בממשלה"

שר המשפטים יריב לוין מציג את הרפורמה שלו במערכת המשפט, 4 בינואר 2023 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש 90)
אוליבייה פיטוסי/פלאש 90
שר המשפטים יריב לוין מציג את הרפורמה שלו במערכת המשפט, 4 בינואר 2023

בעקבות עליית השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר להר הבית אמש, איחוד האמירויות וסין ביקשו ממועצת הביטחון של האו"ם להתכנס כדי לדון ב"התפתחויות האחרונות במסגד אל־אקצא". המועצה צפויה להתכנס מחר (חמישי). בכאן חדשות דווח כי גורמים באיחוד האמירויות עדכנו את ישראל על המהלך.

התקיפה הקטלנית במקייבקה: שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו אמר כי מספר החיילים הרוסים שנהרגו במתקפה שביצעה אוקראינה ביום שני על המחנה הצבאי הזמני בעיר מקייבקה שבמחוז דונצק הכבוש עלה ל־89. לדבריו, שימוש לא חוקי של החיילים בטלפונים הסלולריים סייע לאוקראינים לאתר את המקום.

פועלים מפנים את ההריסות אחרי התקיפה האוקראינית במקייבקה, שהובילה לעשרות חיילים רוסים הרוגים, דונצק, 3 בינואר 2022 (צילום: AP Photo)
פועלים מפנים את ההריסות אחרי התקיפה האוקראינית במקייבקה, שהובילה לעשרות חיילים רוסים הרוגים, דונצק, 3 בינואר 2023 (צילום: AP Photo)

מפלגת יש עתיד עתרה אמש (שלישי) לבג"ץ נגד החוק לתיקון פקודת המשטרה של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, כך פורסם באתר ynet. לטענת המפלגה, התיקון פוגע בחוקי יסוד, בזכויות אדם ובחירויות הפרט.

הקואליציה מתכוונת להעביר את "חוק חומש" בתוך 90 ימים, בהליך חקיקה מהיר, כך פורסם בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. לפי הפרסום, המהלך נעשה בעקבות דרישת בג"ץ להסביר מדוע היישוב לא יפונה.

בתוך כך, לזמן ישראל נודע כי אלף מתנחלים צפויים לעלות לאביתר ועוד 500 לישיבה בחומש בליל הסדר הקרוב כדי לממש בעצמם את קווי היסוד של הממשלה. אחד המארגנים של המבצע אמר: "זה יהיה המבחן האמיתי של הממשלה החדשה".

המחאז חומש בנובמבר 2022 (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)
המאחז חומש בנובמבר 2022 (צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90)

ח"כ לימור סון הר־מלך מעוצמה יהודית התייחסה בריאיון לגלי צה"ל לאיומי חמאס בעקבות עליית השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר להר הבית אמש: "מערכת הביטחון של מדינת ישראל ערוכה לכל התרחישים, אנחנו לא מפחדים. הדרך היחידה לשלום – שנדע מה אנחנו ומי אנחנו ממקום חזק ועוצמתי שלא מתנצל".

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
סגירה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.