JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דניאל חקלאי: אני עדיין משתאה על עוצמת שנאתם | זמן ישראל

אני עדיין משתאה על עוצמת שנאתם

ישיבת הממשלה, 19 בפברואר 2023 (צילום: קובי גדעון/ לע"מ)
קובי גדעון/ לע"מ
ישיבת הממשלה, 19 בפברואר 2023

אתם חושבים שכששמחה רוטמן, בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר יוצאים מהבית בו הם גרים מחוץ לתחום מדינת ישראל, בניגוד למשפט הבינ"ל, ונוסעים למדינת ישראל, ורואים כיצד שכניהם היהודים נוסעים לצדם בחופשיות בעוד שכניהם הפלסטינים יכולים רק לחלום על אזרחות, חופש תנועה, חופש הצבעה וזכויות אזרח תחת אותו משטר – הם מרגישים שהם חיים בדמוקרטיה?

כשרוטמן, סמוטריץ' ובן גביר יוצאים מביתם מחוץ לתחום המדינה, בניגוד למשפט הבינ"ל, ונוסעים למדינת ישראל, ובדרך שכניהם היהודים נוסעים בחופשיות והפלסטינים לא – הם מרגישים שהם חיים בדמוקרטיה?

אתם חושבים שכשהם מתנגדים לחוקה דמוקרטית שמשריינת זכויות אדם לרבות שוויון ומבטיחה הפרדת רשויות, תוך שהם בדרכם להצביע על השתלטות הנאשם על מערכת המשפט ובכך ירכזו את כל 3 הרשויות בידי הנאשם, רעייתו הלא נבחרת וחבורת האפרטהייד שהם מובילים – הם באמת מרגישים שהם מבטיחים לעצמם חיים בדמוקרטיה? שהם עומדים להבטיח לנו, תושבי מדינת ישראל שאינה בשטחים הכבושים, משטר דמוקרטי למופת?

אתם חושבים שגם אורית סטרוק, לימור סון הר-מלך, אלמוג כהן, עמיחי אליהו, צבי פוגל, משה גפני, שלמה קרעי, גלית דיסטל אטבריאן, יריב לוין ואריה דרעי חשים כך?

אני לא חושב כך. אני חושב שאחיה של שרה נתניהו, ד"ר חגי בן ארצי, אמר את האמת הפשוטה שמקננת בלבותיהם: מי שרוצה דמוקרטיה – שייסע לארצות הברית, הוא אמר. ובכך חשף בכנות את האמת בפשטות בהירה: כאן לא תהיה דמוקרטיה.

https://twitter.com/ChoenAmit/status/1626617361661845507

אתם חושבים שהם מהרהרים מעט על הדאגה העמוקה של ידידינו במדינות הדמוקרטיות למשטר הישראלי, לזכויות האדם של הישראלים ולזכויות האדם של, ישמור האל, התושבים הפלסטינים בבואם להצביע היום על תחילת ההפיכה המשטרית באמצעות השתלטות הרוב הקואליציוני על הרשות השופטת?

אני חושב שאחיה של שרה נתניהו אמר את האמת הפשוטה שמקננת בלבותיהם: מי שרוצה דמוקרטיה – שייסע לארה"ב, הוא אמר. ובכך חשף בכנות את האמת בפשטות בהירה: כאן לא תהיה דמוקרטיה

אתם חושבים שחברי רוב קואליציוני שמצעם הוא משטר אפרטהייד בראשות הנאשם המסית והשקרן הפתולוגי, מסוגלים בכלל לראות את הקטסטרופה שהם ממיטים עלינו ועל עצמם חרף אשלייתם הנוכחית שהם בעלי כוח וחזקים ויכולים לעשות הכל?

אני לא משתאה עוד מול עוצמת הגזענות המבעיתה שלהם כלפי הפלסטינים. אני גם לא משתאה עוד למראה עצימת העיניים שלהם מול הסבל הנורא של משוללי האזרחות תחת הדיקטטורה הצבאית בגדה. או מול הפשע המוסרי שטמון בהכפפתם של משוללי האזרחות למשטר משפטי בעל 2 מערכות חוק שונות לפי לאום שונה. או מול הכפפתם של משוללי האזרחות לנישול על בסיס לאום. או מול הפקרתם של משוללי האזרחות למוות בממדים מזוויעים מירי חיילינו שעצם שליחתם לאכיפת משטר הבלהות בגדה היא פשע מוסרי.

ברור לי שהם שונאים את הפלסטינים, רואים בהם נחותים מהם ומכתיבים ללא שום מעצור מדיניות נפשעת של התעללות קולקטיבית בהם.

אני מעט משתאה על הבחירה להתאבד כך מול אזהרות המדינות הדמוקרטיות, מול אזהרות השופטים ואנשי האקדמיה החופשיים מהונגריה ופולין, מול אזהרות המשפטנים, ההיסטוריונים, מומחי מדע המדינה, הכלכלנים, הדיפלומטים והמדינאים ממגוון מדינות דמוקרטיות ובעיקר ממדינות ישראל עצמה.

אני משתאה על הבחירה להתאבד מול אזהרות המדינות הדמוקרטיות, השופטים, המשפטנים, ההיסטוריונים, מומחי מדע המדינה, הכלכלנים, הדיפלומטים והמדינאים ממגוון מדינות דמוקרטיות ומישראל

אבל מול ההסתה הכוזבת נגד מיליוני ישראל שמתנגדים בבעתה להפיכה המשטרית שהם מחוללים לצורך כינון דיקטטורה;

ומול פקיעת תוקפו של חוק הדיור הציבורי והחלטת שר השיכון יצחק גולדקנופף שלא לחדשו ובכך להפקיר 50 אלף משפחות ישראליות (ובעצם: מאות אלפי משפחות ישראליות);

ומול ההחלטה שלא לחדש נקודות זיכוי למיליוני הורים ישראלים עובדים;

ומול הפקרת מיליוני ישראלים למחירי דיור בדיוניים, יוקר מחיה בלתי נסבל, מערך מיסוי מעוות לחובת מעמד הביניים שקרס, מערכת חינוך במצוקה, מערכת רווחה מרוסקת, משטרה מידרדרת, מערכת משפט דלת תקציב ושיח שנאה חסר עכבות;

ומול רטוריקת שיסוי זהה לזו שבקעה מפי מפיצי הפרוטוקולים של זקני ציון שיוצאת כל הזמן מפי גד"א ונרצעים נוספים מטעם הנאשם המסית והשקרן הפתולוגי –

מול כל אלו, אני עדיין משתאה על עוצמת שנאתם למיליוני ישראלים.

אני מודה שזה עדיין מצליח להפתיע אותי לפעמים.

עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2
ביבי מוכר את נשמתו, ובכך יצא המרצע מהשק. החרדים ועוצמה גזענית היו כאלה רק שהם שיחקו משחק. היום אין מבוגר אחראי והם פשוט הם, ככה הם, זו אמונתם. אנשים משיחיים שאינם מכירים בדבר מלבד מדינ... המשך קריאה

ביבי מוכר את נשמתו, ובכך יצא המרצע מהשק. החרדים ועוצמה גזענית היו כאלה רק שהם שיחקו משחק. היום אין מבוגר אחראי והם פשוט הם, ככה הם, זו אמונתם. אנשים משיחיים שאינם מכירים בדבר מלבד מדינת הלכה על כל ההשלכות, ומבחינתם כל מחיר שווה את הגשמת המטרה, הרי אלוהים איתם

חייבים להיפרד! החרדים והמשיחיים לא ישנו את דעתם. בינתיים אנחנו משלמים על מדינה שמתייחסת אלינו כאוייב, קוראת לנו בוגדים ולאחרונה מתחילה להפעיל את המשטרה נגדינו! למה אנחנו משלמים מיסים למ... המשך קריאה

חייבים להיפרד! החרדים והמשיחיים לא ישנו את דעתם. בינתיים אנחנו משלמים על מדינה שמתייחסת אלינו כאוייב, קוראת לנו בוגדים ולאחרונה מתחילה להפעיל את המשטרה נגדינו! למה אנחנו משלמים מיסים לממשלה עם ערכים הפוכים לשלנו? למה שנלחם עבור מדינה כזאת? למה אנחנו מסכנים את חיי ילדינו בצבא הכיבוש? ולמה החרדים לא?! הממשלה הזאת יורקת לנו בפרצוף!!! הם שברו את ההסכם שהיה בין הממשלה לעם – הגיע הזמן להיפרד! מקווה שבקרוב נראה תנועה בדלנית בישראל.

עוד 582 מילים ו-2 תגובות
סגירה