על פי פרסום בכאן הממשלה צפויה היום לאשר העברה תקציבית של 164 מיליון למוסדות תורניים. 145 מיליון ילכו לתוספת תקציב למוסדות התורניים לבקשת המפלגות החרדיותף ועוד כ-20 מיליון יועברו לבקשת סמוטריץ' והציונות הדתית לטובת מדרשות לבנות, ישיבות בעוטף עזה וישיבות המעודדות שירות צבאי.
הביזה נמשכת.
היום (יום ראשון) הממשלה האנטי ציונית תאשר את הגדלת תקציב הישיבות (הגדלה נוספת!) ב-164 מיליון ש"ח.
אני עוד אלמד את ההחלטה לעומק, אך ברור לחלוטין כי גם ההגדלה הזאת תבוא על חשבון הקטנת תקציבי הבריאות, הרווחה, החינוך, התרבות והספורט ועוד.
כן, זו חוצפה וזו ביזה.
ההעברה…— MK Vladimir Beliak ולדימיר בליאק🇮🇱🟠 (@VladimirBeliak) July 29, 2023
מזכיר הממשלה יוסי פוקס כתב אתמול: "שבוע טוב. בניגוד לפרסומים שונים בתקשורת, אין החלטה מחר על תוספת של 164 מיליון שקלים לאברכים מעבר למה שסוכם בתקציב וגם אין החלטה חדשה על קיצוץ רוחבי מתקציבי המשרדים, מדובר על החלטה לעשות שימוש ביתרות של קיצוץ רוחבי שכבר בוצע בפברואר כמקור תקציבי לתשלום מה שסוכם".
אביגדור ליברמן כתב הבוקר: "סחטנות שאין לה סוף. באישון לילה, כמו גנבים, ממשלת הביזה של נתניהו ממשיכה לשדוד את הקופה הציבורית, ומוסיפה עוד 164 מיליון שקלים למוסדות תורניים. זה סדר העדיפויות של הממשלה הזו, משתמטים ראשונים, ומשרתים ומשלמי מסים אחרונים".
הודעת המשטרה על החקירה שהיא פותחת בה נגד מפיצי תמונות שוטרים שלכאורה תקפו אזרחים וצולמו מעוררת הדים. ח"כ קריב יפנה היום ליועץ המשפטי למשטרה וליועצת המשפטית לממשלה.
ההודעה הזו היא חרפה למשטרה וניסיון להלך אימים על המפגינים בכלל ועל המפגינים שנפגעו באלימות משטרתית בפרט.
מה השלה הבא? חקירות נגד מי שיפרסם תיעוד של אלימות שוטרים ברשתות החברתיות.
מחר תשלח פניה ליועצת המשפטית לממשלה וליועץ המשפטי של המשטרה בנושא. https://t.co/mVqf7NZQ3r— גלעד קריב (@KarivGilad) July 29, 2023
בניו יורק טיימס דווח התקדמות במגעים בין ארה"ב וערב הסעודית בנוגע לאפשרות של עסקה ביניהן, שתכלול גם נורמליזציה עם ישראל.
על פי הכתבה, ארצות הברית בדקה עם לפיד וגנץ אם ייאותו להיכנס לקואליציה עם נתניהו במסגרת הסכם עם סעודיה שיכלול צעדים מוחשיים לטובת הפלסטינים.
שר המשפטים יריב לוין מעוניין למנות לתפקיד ראש בית הדין המנהלי של צה"ל מועמד פוליטי המקורב לו, כך מדווחים בכאן, ומוסיפים כי בשבועות האחרונים פנה שר הביטחון גלנט אל לוין והמליץ לו על מינוי לתפקיד, אך לוין סרב. בינתיים, התפקיד נותר ללא איוש.
מחאה להט"בית מול ישיבת הר המור בירושלים. לדברי המפגינים מדובר בישיבה השייכת ל"זרם הכי קיצוני בציונות הדתית המשיחית
ששמה לה למטרה להפוך את מדינת ישראל למדינת הלכה שמושתת על משיחיות, גזענות, עליונות יהודית, הדרת נשים, הומופוביה וערכים אנטי ליברלים מוצהרים".
ההפגנה, מול כנס חינוך לגברים בלבד.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו