הדנקל, הרכבת הקלה של גוש דן, יצאה הבוקר (שישי) לדרך. בשעה 05:40 יצאו לדרכן שתי רכבות, האחת מתחנת הקוממיות בבת ים והשנייה מהתחנה המרכזית בפתח תקווה. הרכבת נוסעת בחמש ערים – בת ים, תל-אביב-יפו, רמת גן, בני ברק ופתח תקווה. לאורך 24 קילומטרים ישנן 34 תחנות נוסעים – עשרה מהן מתחת לפני הקרקע ו-24 במפלס הרחוב.
היום, יום השקת הדנקל, הנסיעה בו היא בחינם. ממחר נסיעה בטווח של עד 15 קילומטרים תעלה חמישה שקלים וחצי, ונסיעה ארוכה יותר תעלה 12 שקלים. הרכבת הקלה לא תפעל בשבתות – דבר שעורר ביקורת מצד רבים בציבור המצדדים בהפעלת תחבורה ציבורית בסופי שבוע. מתנגדים לסגירת הרכבת בסופי שבוע הודיעו שימחו נגד מדיניות זו.
הנסיעה המסחרית הראשונה של הרכבת הקלה, התחנה השניה.
שנזכה שכל מה שהתמהמה, בוא יבוא. חודש טוב! pic.twitter.com/WwRsrShCm2— Shlomo Hecht (@shlomo_hecht) August 18, 2023
הרכבת הקלה של מטרופולין תל-אביב החלה את פעילותה אחרי עשרות שנים שבהן דובר על כך שיש להקימה. עבודות הבנייה החלו ב-2009. הקו שהפעלתו החלה היום הוא הקו האדום. בשונה מהאוטובוסים, שבהם נוסעים יכולים לתקף את נסיעתם לאחר עלייתם לאוטובוס, ברכבת הקלה הציבור נדרש לתקף את נסיעתו עוד בתחנה, לפני תחילת הנסיעה.
החסימה הנרחבת של צירי תנועה אתמול (חמישי), שנעשתה לרגל ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ברכבת הקלה, לא בוצעה לבקשת שירות הביטחון הכללי – כך דיווח עמוס הראל ב"הארץ". על רקע הביקורת שנמתחה על חסימתן של דרכים רבות, שלפי הפרסומים המוקדמים, אמורות היו להימשך שעות ארוכות, צומצמו היקף החסימות ומשכן.
ככל הנראה הכוונה מאחורי החסימות הנרחבות הייתה להרחיק מנתניהו את המפגינים, שביקשו למחות נגדו.
לוּ הבחירות לכנסת היו נערכות כעת, המפלגות המרכיבות את הקואליציה, הליכוד, ש"ס, יהדות התורה, הציונות הדתית ועוצמה יהודית, היו משיגות 55 מנדטים – כך נמצא בסקר שפורסם הבוקר (שישי) ב"מעריב". יתר המפלגות משיגות 65 מנדטים.
העבודה השיגה 1.7% מקולות הבוחרים, ובל"ד – 1.4%. שתיהן נותרו מתחת לאחוז החסימה.
הסקר נערך אתמול ושלשום בקרב 511 נשאלים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל.
גורמים בבית הלבן מעדכנים בשבועות האחרונים קבוצה קטנה אך משפיעה של סנאטורים דמוקרטיים לגבי המשא ומתן המתקיים עם סעודיה ועם ישראל – כך דווח ב"ניו יורק טיימס". הדבר נעשה במסגרת המאמצים להבטיח תמיכה של 67 סנאטורים – שני שלישים מהסנאט – אם הסוגיה תובא להצבעה.
נציגים של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושל יושב ראש אגודת ישראל, יצחק גולדקנופף, עודכנו ביוזמה בעניין גיוס הציבור החרדי לצה"ל, שלפיה, כשבעים אלף תלמידי ישיבות מצטיינים יקבלו פטור משירות, ויתר תלמידי הישיבות, כמאה אלף, ישתלבו בהדרגה בצבא או ישרתו בשירות הלאומי – כך דיווח אריאל כהנא ב"ישראל היום".
את היוזמה מקדמים איש העסקים מוטי סנדר ויועצים ארגוניים בין-לאומיים. לפי ההצעה, תלמידי ישיבה מצטיינים שלא יתמידו במשך שנתיים בלימודים, יידרשו להשלים את פרק הזמן החסר בשירות צבאי או לאומי. מי שיתמידו בלימודי הקודש יזכו, לפי התוכנית, בהטבות שוות ערך לאלה שבהן זוכים חיילים, המשרתים פרק זמן זהה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם