JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום רביעי, 28 באוגוסט 2024 | זמן ישראל
היום ה־327 ללחימה ● 107 חטופים עדיין בעזה

צה"ל ושב"כ חילצו מהרצועה גופת חייל שנהרג ב־7 באוקטובר

לבקשת משפחת החלל, שמו לא התפרסם ● רב־סמל ראשון במילואים יוחאי חי גלאם, תושב נתניה בן 32, ששירת כלוחם בחטיבת ירושלים, נהרג בקרב במרכז הרצועה ● תחקיר צה"ל על התקיפה בג'ית: כוחות הצבא שפעלו ביישוב לא היו נחושים דיים ● חנוך דאום, מנחה הטקס העצמאי לציון הטבח, קרא לשדר את הטקס המדינתי בשעה שונה מזו שבה ייערך הטקס שיזמו קרובי חללים וחטופים

אנשי כוחות הביטחון במבצע לחילוץ גופות החטופים יגב בוכשטב, אלכס דנציג, אברהם מונדר, יורם מצגר, נדב פופלוול וחיים פרי באזור חאן יונס, אוגוסט 2024 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל
אנשי כוחות הביטחון במבצע לחילוץ גופות החטופים יגב בוכשטב, אלכס דנציג, אברהם מונדר, יורם מצגר, נדב פופלוול וחיים פרי באזור חאן יונס, אוגוסט 2024

ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את מערכת הביטחון לעשות את כל הדרוש, ובכלל זה הפוגות בלחימה, כדי לאפשר מתן חיסוני פוליו לאוכלוסיית רצועת עזה – כך דיווחה הערב (רביעי) מוריה אסרף בחדשות 13. הדבר נעשה בהתאם לבקשת ארצות הברית וללא קשר למשא ומתן עם חמאס בעניין שחרור החטופים.

מלשכת נתניהו נמסר כי "הדיווח לא נכון. לא מדובר בהפוגה, אלא רק בהקצאת מקומות מסוימים ברצועה. כמו כן, הנושא הוצג בקבינט וקיבל את תמיכת השרים".

בפגישה של נספחים צבאיים ממדינות ערב, שנערכה היום (רביעי) בפנטגון, נאמר לנוכחים שתגובת איראן להתנקשות בחייו של אסמאעיל הנייה תתרחש תוך יומיים או שלושה – כך דווח בערוץ הלבנוני MTV. לפי הפרסום, התגובה של טהרן תהיה מוגבלת ולא תביא למלחמה אזורית.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר, בהתייחס להתנהלותה של השרה מירי רגב בעניין הטקס הממלכתי לציון שנה לטבח, שהוא חושב שהיא עושה טעות, אבל אין לו עם מי לדבר, היא עושה מה שהיא רוצה – כך דיווח הערב (רביעי) מיכאל שמש בתאגיד השידור כאן. עוד אמר נתניהו – לפי הפרסום – בשיחה שקיים, שאין לו שליטה עליה. עוד דווח שראש הממשלה ניסה לשוחח עם רגב, אך ללא הועיל.

נתניהו נמנע עד כה מלהתייחס באופן פומבי לטקס ולמחלוקת הכרוכה בו ונמנע גם מלהשיב לפנייתו של הנשיא יצחק הרצוג בנושא.

מלשכת ראש הממשלה לא נמסרה תגובה.

היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים הודיעה ש-216 משאיות שנשאו סיוע ההומניטרי נכנסו היום (רביעי) לרצועת עזה, 165 מהן דרך מעבר כרם שלום ו-51 דרך מעבר ארז. המשאיות נשאו מזון, ציוד רפואי ואספקה המיועדת לתפעול לוגיסטי של המבצע לחיסון נגד נגיף הפוליו. עוד נמסר ש-136 משאיות נאספו במעבר כרם שלום – 124 על ידי גורמים פרטיים ורק 12 על האו"ם. הועברו גם שש מכליות גז בישול, המיועדות להפעלה של תשתיות חיוניות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו פנה לראש שירות הביטחון הכללי רונן בר כדי לבחון את האפשרות לקיים ישיבה של הקבינט המדיני-ביטחוני בציר פילדלפי – כך דיווח הערב (רביעי) ירון אברהם בחדשות 12 על סמך דבריהם של כמה גורמים בסביבת נתניהו. הכוונה הייתה שחברי הוועדה יגיעו למקום בנגמ"שים. אולם ראש השירות פסל משיקולי אבטחה את האפשרות לקיים במקום ישיבת קבינט. כדי לממש את היוזמה הייתה נדרשת אבטחה חסרת תקדים.

מלשכת ראש הממשלה לא נמסרה תגובה ומשירות הביטחון הכללי נמסר שאינם מתייחסים לשיחות שבין ראש השירות לבין הדרג המדיני ושאינם מתייחסים לסידורי אבטחה.

סגירה