לחזור להילחם? על מה?

חטיבת כפיר פועלת בבית חאנון ברצועת עזה, ינואר 2025 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל
חטיבת כפיר פועלת בבית חאנון ברצועת עזה, ינואר 2025

כולם דורשים "לחזור להילחם", וגם "לחדש את המלחמה" אחרי השלב הראשון בעסקה. כולם זה כמובן חבורת איתמר בן גביר, בצלאל סמוטריץ', עמיחי שיקלי, אורית סטרוק, שמחה רוטמן ושאר חברי עוצמה יהודית והציונות הדתית.

עוצמתם העיקרית היא להפקיר את אזרחי ישראל לידי "חמאס הוא נכס" ואחר כך להמשיך להפקיר את מי שנחטף וטרם נרצח, לידי "המשך המלחמה" לנצח. ובנימין נתניהו, כדרכו, מנסה לרצות את כולם. מספר להם שארה"ב, מצד שני הנשיאים, תיתן גב ל"חידוש המלחמה".

סיסמת המשך, חידוש, חזרה למלחמה, הפכה למעין דגל של הממשלה הזו. כאילו נפנוף בשוט "המשך המלחמה" משדר איזו שהיא עוצמה, כוח בלתי רגיל, איום "במכות שטרם נראו" בשפתו של ישראל כ"ץ שר הביטחון ומי שמעניק פטור מגיוס לשירות ביטחון לחרדים.

סיסמת המשך, חידוש, חזרה למלחמה, הפכה למעין דגל של הממשלה הזו. כאילו נפנוף בשוט "המשך המלחמה" משדר איזו שהיא עוצמה, כוח בלתי רגיל, איום "במכות שטרם נראו" בשפתו של ישראל כ"ץ

ובכן לא היה ראוי שהממשלה, שנמנעה ממלחמה במשך רוב שנותיה לפני המחדל, וראש ממשלה שנמנע מחיסול חמאס ונמנע שש פעמים מחיסול יחיא סנוואר עצמו – לפחות יסבירו על מה יתבסס "המשך המלחמה"? לשם מה להמשיך ולחזור ולחדש את המלחמה? מלחמה על מה?

עזה הרוסה עד היסוד. קוברת מעל 45 אלף מתים ועשרות אלפי פצועים ונכים. 80% מהמבנים נהרסו. בתי החולים מרוסקים. מעל מיליון עזתים הפכו לפליטים וחיים ללא חשמל וללא מים זורמים או ביוב. על מערכת חינוך אין מה לדבר. מזון נכנס רק בסיוע מבחוץ ונשלט בידי חמאס.

הפרק של נקמה על טבח 7 באוקטובר מיצה את עצמו. כל העולם ואשתו מכירים בכך.

הממשלה מסרבת לדבר על שלטון חלופי לחמאס ועל מה יהיה בעזה ביום שאחרי.
אם כך, מדוע להמשיך להילחם? יש למישהו כוונה להרוג שני מיליון פלסטינים? הרי חמאס מגייס עכשיו לוחמים חדשים מקרב צעירי עזה. נשק לא חסר. כסף לא חסר. מוטיבציה לא חסרה. במקום להתמקד בהגנה על הגבול, זו ההגנה שקרסה ב-7 באוקטובר, ממשלת המחדל מדברת על "המשך המלחמה" לנצח. כאילו זה הפתרון.

הסיסמה החלולה הזו הפכה לחזות הכל. כאילו אם רק תימשך המלחמה יושגו אותן מטרות בלתי אפשריות של השמדת היכולות השלטוניות והצבאיות של חמאס. כאילו החטופים יוחזרו אם תימשך המלחמה ותופר העסקה.

15 חודשים מאז החלה המלחמה, חמאס עדיין מחזיק בשלטון ברצועה. שולט בעשרות חטופים ישראלים. שולט במזון ובדלק ובסיוע ההומניטרי המוכנס לרצועה. חמאס הוא שמנהל מו"מ מול המתווכות ומול ישראל בסוגיית החטופים, שיקום עזה, החזרת התושבים לצפון הרצועה, שליטה במעבר רפיח ובציר פילדלפי. חמאס הוא שמכתיב את תנאי סיום המלחמה.

15 חודשים למלחמה, חמאס עדיין מחזיק בשלטון ברצועה. שולט בעשרות חטופים ישראלים, במזון, בדלק ובסיוע ההומניטרי המוכנס לרצועה. הוא זה שמנהל מו"מ מול המתווכות וישראל בכל הסוגיות

אז על מה רוצים הספינולוגים של ממשלת ישראל לנהל את המשך המלחמה?
את חמאס טול כרם וג'נין כבר ניצחתם? עד אחרון המחבלים והקלצ'ניקובים? הגעתם לכל המטענים בשכם? בקלקיליה? תפסתם את כל חוליות הטרור של חמאס בחברון ובכפרים סביב?

ממשלת המחדל, שנכשלה בהגנה על אזרחי ישראל, מנסה להימלט מאחריותה באמצעות "המשך המלחמה". לכאורה זו התכנית – מלחמה לנצח. כמו בשטחי יו"ש זה ימשך עוד 50 או 60 שנה, בלי פתרון מדיני, בלי הסכמים, בלי להפסיק לרגע את מחיר הדמים הנדרש כדי רק "להמשיך במלחמה".

והנה הגיע הרגע לעסקה. תחת לחץ הנשיא החדש בארה"ב.

‏1904 תמורת 33.

ממשלת הימין מלא מלא משחררת בעסקה 737 אסירים ביטחוניים – מחבלים כבדים, ועוד 1137 עזתים שלא השתתפו בטבח 7.10, כלומר נתפסו בעזה במהלך הלחימה או שהו בישראל באותו יום.

זה המחיר הנורא? על זה נהרגו מעל 30 חטופים, ומי יודע כמה עוד, ועשרות חיילי צה"ל, בחודשי הדחייה והטרפוד?

בעסקת שליט שוחררו 1027 מחבלים. חצי מהם מחמאס וחצי מהפתח. מחבלים עם דם על הידיים. לא פועלים ולא בבל"ת. התמורה הייתה חייל אחד.

ועכשיו ממשלת "עוצמה יהודית", ו"חזק מול חמאס", ו"ניצחון מוחלט", ו"לא נצא מפילדלפי תשכחו מזה", ממשלת הסיסמאות, הספינים והשקרים, משאירה בשבי לעוד חודשים ארוכים בשם הסיסמאות החלולות רקובות שלה עוד 65 ישראלים.

מפקירה אותם בפעם ה-470, 471, 472, 473 – תספרו עד מועד הבחירות (אם ההפיכה המשטרית תאפשר בחירות).

ממשלת המחדל, שנכשלה בהגנה עלינו, נמלטת מאחריותה ב"המשך המלחמה". לכאורה זו התכנית – מלחמה לנצח. כמו בשטחי יו"ש זה ימשך עוד 50 או 60 שנה, בלי פתרון מדיני, בלי הסכמים, בלי לעצור את מחיר הדמים

פשע שלטוני.
הפקרה מתועבת, בזויה, שפלה, אכזרית, פושעת.
אין מילים לתאר את המוסר והמצפון של ממשלת המחדל וההפקרה.
והעיקר מבחינת השרים המופקרים הוא "להמשיך במלחמה".

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 666 מילים
סגירה