JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מנדלבליט דחה את השימוע לנתניהו בשלושה חודשים | זמן ישראל

מנדלבליט דחה את השימוע לנתניהו בשלושה חודשים

היועץ המשפטי לממשלה השיב רשמית לבקשת עורכי דינו של נתניהו לדחות את השימוע לראש הממשלה, ודחה את בקשתם לדחות את השימוע בשנה ● מנדלבליט: "האינטרס הציבורי מחייב לקבל הכרעה בתיק בהקדם האפשרי"

אביחי מנדלבליט ובנימין נתניהו ב-2015 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90
אביחי מנדלבליט ובנימין נתניהו ב-2015

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, דחה את השימוע לראש הממשלה בנימין נתניהו לקראת העמדתו לדין על העבירות שהוא חשוד בהן ל-3.10. כך כתב מנדלבליט לעמית חדד, המשמש כאחד מעורכי דינו של נתניהו. מנדלבליט דחה את בקשתו של נתניהו לדחות את השימוע בשנה עד יוני 2020.

מדובר בדחייה שנייה של השימוע בשלושה חודשים נוספים, מעבר לדחייה שכבר נעשתה בשלושה חודשים לתאריך ה-7 ביולי.

"ביקשת לתאם מועד לשימוע החל מתאריך 14.5.2020", כתב מנדלבליט לחדד, "לטענתך, מדובר בפרק זמן סביר ומקובל לנוכח פרקי הזמן שניתנו לצורך הכנה לשימוע בתיקי חקירה אחרים בעבר".

"לאחר שקילת הדברים… לא שוכנענו כי סד הזמנים עלול לפגוע ביכולתו של נתניהו למימוש אפקטיבי של זכותו לשימוע… במקרה הזה די היה במתן הודעה בדבר הכוונה להגיש כתב אישום ובמתן גישה לחומרי החקירה העיקריים", כתב מנדלבליט.

"נהגנו בהגינות המצופה מאתנו ולנתניהו ניתנה יכולת אפקטיבית להגיב לחשדות נגדו… אין כל הצדקה לכך שהשימוע ייקבע לעוד שנה, דבר שיפגע באינטרס הציבורי החיוני של קבלת החלטה בתיק בהקדם האפשרי".

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 151 מילים
סגירה
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.