JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אונר"א אישרה כי מפקד חמאס לבנון שחוסל הלילה היה מועסק בסוכנות | זמן ישראל

אונר"א אישרה כי מפקד חמאס לבנון שחוסל הלילה היה מועסק בסוכנות

פתאח שריף נואם בהפגנה בביירות, 27 במרץ 2024 (צילום: Collin Mayfield/Sipa USA)
Collin Mayfield/Sipa USA
פתאח שריף נואם בהפגנה בביירות, 27 במרץ 2024

סוכנות האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א) אישרה היום כי פתאח שריף, שמזוהה על ידי חמאס כמנהיג הארגון בלבנון, הועסק בסוכנות, אך ציינה כי הוא היה תחת חקירה בנוגע לפעילותו הפוליטית.

שריף נהרג הלילה בתקיפה אווירית על מחנה הפליטים אל-בס שבדרום לבנון, יחד עם אשתו וילדיו. דיווחים מצביעים על כך שהיה מנהל בית הספר התיכון "דיר יאסין" שמופעל על ידי אונר"א באל-בס.

"פתאח אל-שריף היה עובד אונר"א שהוצא לחופשה מנהלית ללא תשלום בחודש מרץ, והיה נתון לחקירה בעקבות טענות שקיבלה אונר"א בנוגע לפעילותו הפוליטית," מסרה הסוכנות בתגובה לפניית זמן ישראל.

במרץ, אונר"א מסרה לרויטרס כי שריף הושעה לשלושה חודשים בעקבות טענות על מעורבות בפעילויות "הנוגדות את מסגרת הכללים של הסוכנות בנוגע להתנהגות צוותים". באותה תקופה, ההשעיה עוררה מחאות ושביתות נרחבות מצד מורים בלבנון.

סגירה