טרם נקבע סדר יום לישיבת הממשלה שתיערך מחרתיים – זאת על רקע חילוקי דעות חריפים בין הליכוד לכחול לבן. לפי ההסכם הקואליציוני בין שתי הסיעות, הן ראש הממשלה בנימין נתניהו והן ראש הממשלה החליפי בני גנץ צריכים להסכים על סדר היום.
בעוד נתניהו מעוניין להעביר בממשלה החלטה על תקציב לשנת 2020, גנץ מעוניין להעביר החלטה בעניין תקנון לעבודת הממשלה. כרגע שורר נתק בין הצדדים – כך דיווח הבוקר זאב קם בתאגיד השידור כאן.
אחרי שישראל תקפה אמש בעזה – בעקבות הפרחתם של בלוני נפץ – אמר שר הביטחון בני גנץ שישראל לא תקבל פגיעה בריבונותה.
מדינת ישראל לא תקבל שום הפרת ריבונות ופגיעה בתושבי הדרום. בעזה צריכים להבין שאין פתרון אחר- רק החזרת הבנים הביתה ושקט יביאו לצמיחה כלכלית ברצועה. אם ארגוני הטרור עוד לא הבינו: מי שיעמיד את ישראל במבחן- יפגע קשות.
— בני גנץ – Benny Gantz (@gantzbe) August 6, 2020
לפי סקר, שפורסם הבוקר בתחנת הרדיו 103fm, בלוק המפלגות – שהורכב מהליכוד, ימינה, ש"ס וכחול לבן – היה מקבל 62 מנדטים, לו הבחירות היו נערכות כעת.
הסקר נערך אתמול בקרב 501 נשאלים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל.
נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, פרסמה את רשימת ניגודי העניינים, שבעטייתם על שופטים ורשמים לפסול עצמם. הרשימה מבוססת בעיקרה על הוראות חוק בתי המשפט וכללי האתיקה לשופטים, וכן על הניסיון שנצבר בתחום. הפרסום נעשה לאחר שורת תחקירים, שבהם פורסם ששופטים דנו בנושאים שבהם ראוי היה שיפסלו עצמם.
בין היתר, על שופט לפסול עצמו כשיש חשש ממשי למשוא פנים וכשישנה קרבה ממשית לאחד המתדיינים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו פועל להקים מפלגת ימין בראשות חיים ביבס שתתמודד בבחירות – כך אומרים גורמים בליכוד, לפי דיווח של יובל קרני ב"ידיעות אחרונות". ביבס – המקורב לנתניהו – עומד בראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות ומכהן כיושב ראש מרכז השלטון המקומי.
לפי הערכות, נתניהו מאמין שהמפלגה תוכל לקבל קולות של מצביעים שלא יהיו מעוניינים לבחור בליכוד, בשל אכזבתם ממנו. לאחר הבחירות – על פי התוכנית של נתניהו – תחבור המפלגה לממשלה בראשותו.
בליכוד הכחישו באופן רשמי את המהלך. ביבס מסר ש"אלו ספקולציות של פוליטיקאים לנוכח התעצמות השלטון המקומי".
במערכת הציבורית והפוליטית סופדים הבוקר לרב עדין שטיינזלץ, שהלך לעולמו בגיל 83.
דאב ליבי על פטירתו של הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ) זכר צדיק לברכה.
הרב היה איש אשר רוח בו, בעל אומץ לב רוחני, עומק הדעת ועומק המחשבה שהנגיש בעברית בהירה את התלמוד לעם ישראל כמו היה רש"י בן ימינו.
הרב פילס את דרכו הייחודית, מתוך מסירות לתורת ישראל ולעם ישראל. יהי זכרו ברוך. pic.twitter.com/9yYtDmdKfM— ראובן (רובי) ריבלין (@ruvirivlin) August 7, 2020
הרב שטיינזלץ היה רב גדול וגדול בהבנה ובתרומה לנפש האדם. מעולם לא הבחין בין אדם דתי ושאינו דתי והותיר אחריו תרגומים של הגמרא שישארו בידי העם היהודי דורות רבים. קירוב הלבבות שלו, הוא סמל למה שאנו צריכים יותר מכל בתקופה הזו. מורשתו הפיסית והרוחנית היא נכס שעליו נשמור. יהי זכרו ברוך.
— בני גנץ – Benny Gantz (@gantzbe) August 7, 2020
חתן פרס ישראל – הרב שטיינזלץ הלך הבוקר לעולמו.
הרב שטיינזלץ המשיך את מסורת חז"ל בהנגשת התלמוד הבבלי לציבור הלומדים הרחב ובעשרות ספרים נוספים שהעשירו את ארון הספרים היהודי. במפעלו התורני והחינוכי האדיר ננוחם.— איילת שקד ayelet shaked (@Ayelet__Shaked) August 7, 2020
אבד צדיק מן הארץ.
בצער רב שמעתי על פטירת הגאון הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ.
הרב שנמנה על חסידות חב"ד והיה מתלמידיו של הרבי, זכה להקים ישיבות ובתי מדרש ולהפיץ תורה וחסידות ליהודים בארץ וברחבי העולם.
חבל על דאבדין! pic.twitter.com/GmrQeRrbsv— אריה מכלוף דרעי (@ariyederi) August 7, 2020
כואב יחד עם כל עם ישראל ושולח תנחומים למשפחתו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ ז"ל. הרב היה חתן פרס ישראל ואחד מגדולי הפרשנים שבדורנו, שהשאיר חותם עצום על עולם התלמוד והיהדות.
לפני מספר שנים זכיתי להעניק לו בביתו את אות יקיר ירושלים, על פועלו שהאיר את העולם כולו.
מן השמיים תנוחמו. pic.twitter.com/mSsrhFjTkO— ניר ברקת (@NirBarkat) August 7, 2020
עם ישראל מרכין ראש ואבל על פטירתו של הגאון הרב עדין אבן שטיינזלץ מגדולי הדור ומבאר התלמוד הבבלי. תורתו של הרב וספריו הרבים ימשיכו להאיר לעד בשמי עמנו. תנחומיי העמוקים לכל המשפחה. יהי זכרו ברוך.
— מירי רגב (@regev_miri) August 7, 2020
כואב את לכתו של הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ), מעיין נובע של חכמת ישראל.
תורתו והגותו נלמדו על ידי המוני בית ישראל.
השאיר אחריו מורשת עצומה של אהבת ישראל, אהבת התורה ומידות טובות.יהי זכרו ברוך.
— Naftali Bennett בנט (@naftalibennett) August 7, 2020
הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ) היה יחיד בדורו.
תלמיד חכם גדול ופורץ דרך, מהפרויקט ההיסטורי והעצום של פירוש התלמוד ועד הביאור לחסידות. איש אציל ועניו שבעזרת מפעל חייו קירב רבים ליהדות, צדיק אמיתי.
הרב שטיינזלץ איתי ועם עוד רבים בכל יום בדף היומי.
חבל על דאבדין. יהי זכרו ברוך.— רפי פרץ (@realrafiperets) August 7, 2020
המנוע לפעילותו, היה אהבת ישראל ודאגה לעתיד העם היהודי. מאות האלפים שלומדים מספריו בארץ ובתפוצות, הם הערובה לזכרו שלא ימוש.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים
— עומר ינקלביץ' omer yankelevitch (@omeryankelevitc) August 7, 2020
— Merav Michaeli מרב מיכאלי (@MeravMichaeli) August 7, 2020
הרב שטיינזלץ היה הראשון שהקים ישיבה בברית המועצות כבר בסוף שנות ה 80, אליה גייס גם את האקדמיה למדעים הסובייטית, ושם זכו ללמוד רבים. רק מי שחי שם מבין כמה אין זה דבר מובן מאליו. לכתו היא אבדה גדולה לעם ישראל. יהי זכרו ברוך.
— Yuli Edelstein ???????? יולי אדלשטיין (@YuliEdelstein) August 7, 2020
מנכ"ל משרד הביטחון אמיר אשל נכנס היום לבידוד, לאחר שהתברר כי לפני מספר ימים נחשף לחולה קורונה מאומת. אשל חש בטוב ואינו מפגין תסמינים.
פקחים של עיריית ירושלים ואנשי משטרה פירקו הבוקר מאהל מחאה בגן העצמאות בעיר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו. הוחרמו אוהלים וציוד של המוחים.
מהעירייה נמסר שחל איסור להקים אוהלים במקום ושלפנים משורת הדין התאפשר למוחים ללון במקום. לדברי העירייה, המפגינים ניסו להקים "מאחז" נוסף בשטח הגן, מחוץ לשטח שהוקצה להם.
ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הודעת אבל על מותו של הרב עדין שטיינזלץ.
אני דואב מעומק לבי על פטירתו של הרב עדין שטיינזלץ זצ"ל – ידען עצום, גאון בתורה ואיש רוח מופלא.
גדלתי בסמיכות לרב שטיינזלץ בירושלים של ילדותי, אבל זכיתי להכירו אישית רק שנים לאחר מכן. נפגשתי איתו כמה פעמים בביתו, ושמעתי את שיעוריו המרתקים שתמיד החכימו אותי. אלה לא היו שיעורים במובן השגרתי, אלא שיחות מרוממות נפש שחבקו עולם ומלואו – תנ"ך, משנת חז"ל, היסטוריה, פילוסופיה, תרבות, בלשנות, ועוד. קראתי גם בספריו שספוגים חוכמה ודעת, הגות ואמונה.
הרב שטיינזלץ ייצג במובהק את דמותו של 'המתמיד' היהודי. הוא השקיע עמל בלתי-פוסק במפעלי הפרשנות שלו, ובראשם הפירוש לתלמוד שמנגיש את לימוד הגמרא לציבורים רחבים בשפה בהירה ומובנת. חיבוריו החשובים יעמדו לדורות – כאבני-יסוד של מורשת ישראל, וכנר תמיד לזכרו.
אהבת ישראל של הרב שטיינזלץ הושפעה רבות מקרבתו לרבי מלובביץ' ומחסידות חב"ד. אישיותו יוצאת הדופן של הרבי הטביעה בו חותם עז, כפי שארע גם לי במפגשיי עימו. בעיני שניהם – הרבי מלובביץ', ותלמידו הרב שטיינזלץ – ראיתי אותו אור כביר של אהבת האדם ואהבת עם ישראל.
אני שולח את תנחומיי העמוקים למשפחת שטיינזלץ ולרבבות תלמידיו של הרב בארץ ובעולם.
יהי זכרו ברוך.
פייסבוק הסירה שלושה פרופילים, שבהם פורסמו איומים כלפי ראש הממשלה בנימין נתניהו. ככל הנראה מדובר בפרופילים פיקטיביים, שבהם פורסמו דברי ההסתה.
במערכת הפוליטית מוסיפים לספוד לרב עדין שטיינזלץ, שהלך הבוקר לעולמו.
העם היהודי ומדינת ישראל איבדו הבוקר נכס צאן ברזל של אומץ וכשרון רוחני. יהי זכרו ברוך. https://t.co/tP2MlJ1546
— יאיר לפיד – Yair Lapid (@yairlapid) August 7, 2020
הצטערתי מאוד לשמוע על פטירתו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ, חתן פרס ישראל למדעי היהדות ואחד מהרבנים הדגולים שידענו.
הרב שטיינזלץ היה מחוייב לעליה ולעולים מחבר המדינות ופעל רבות למען גיור ידידותי ומחבק. אני שולח את תנחומיי למשפחתו. מי יתן ולא תדעו עוד צער. יהי זכרו ברוך.— אביגדור ליברמן (@AvigdorLiberman) August 7, 2020
ברוך דיין האמת.
כואבים את פטירתו של הרב עדין שטיינזלץ, שהקדיש את חייו להנגשת ארון הספרים היהודי לעם ישראל, ולקירוב לבבות בין כל חלקי העם.
זוהי אבידה גדולה.
משתתף בצערה של המשפחה היקרה ובצערם של תלמידיו הרבים.
זכר צדיק וקדוש לברכה. pic.twitter.com/XgNgErv7qe— אלי כהן, שר המודיעין (@elicoh1) August 7, 2020
אני כואב את לכתו של גדול התורה, חתן פרס ישראל, הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל,
שהביא למהפכה אמיתית בלימוד תורה ותלמוד שמשפיעה על דורות שלמים של יהודים.
אני שולח תנחומים מעומק הלב למשפחתו ולרבבות תלמידיו בארץ ובעולם. אבדה גדולה. יהי זכרו ברוך. pic.twitter.com/2WJkX6AO6i— ישראל כ"ץ Israel Katz (@Israel_katz) August 7, 2020
צר לי על לכתו של הרב עדין שטייזנלץ, האיש שבזכותו כילד הצלחתי להבין משהו בשיעורי גמרא.
דורות של ילדים ומבוגרים חייבים לו את החיבור לארמית ולתלמוד. מורשת מפוארת.— Yoaz Hendel יועז (@YoazHendel1) August 7, 2020
יחד עם תלמידיו הרבים וכל בית ישראל כואב את לכתו של חתן פרס ישראל הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ ז"ל.
הרב היווה בחייו גשר עבור רבים לאוצרות הרוח של חכמי ישראל וסמל לאהבת ישראל צרופה.
יהי זכרו ברוך.— גדעון סער (@gidonsaar) August 7, 2020
אבידה לעולם הרוח היהודי עם פטירתו של הרב עדין שטיינזלץ זצ"ל. הרב, שהיה חתן פרס ישראל למדעי היהדות, הנגיש את התלמוד הבבלי לכל בית בעברית בת ימינו וחיבר ספרי הגות יהודית וביאורים. יהי זכרו ברוך https://t.co/A2NA0DkZzn
— Keti Shitrit קטי שטרית (@shitrit_keti) August 7, 2020
הרב שטיינזלץ נפטר.
האיש שפתח את שערי התלמוד לרווחה ואפשר גם למי שלא למד מילדות, ללמוד תלמוד.
האיש שהעמיד מפעל הגות פרשנות ויצירה אדיר מימדים.
הרב שטיינזלץ נפטר.
תוהה אם ככה הרגישו כשנפטר רש"י— תהלה פרידמן (@TehilaFriedman) August 7, 2020
מורי וידידי הרב עדין שטיינזלץ הלך לעולמו.
אבידה כבדה לעולם היהודי ולי.
לא אשכח כיצד בערב ירושלמי החלטנו להחליף תפקידים – אתה תדבר על ביטחון ואני על חינוך יהודי. לעולם לא אשכח את השיעור שקיבלתי, וגם את הביאור הנפלא לתלמוד, ולעולם לא אשכח אותך!
יהי זכרך ברוך! pic.twitter.com/UAdYaiiSvc— עוזי דיין – Uzi Dayan (@DayanUzi) August 7, 2020
ניצחו אראלים את המצוקים.
מבכה יחד עם כל בית ישראל את לכתו של הרב עדין שטיינזלץ זצ"ל, תלמיד חכם עצום, מבאר התורה והגמרא, איש חסידות ארצישראלית שהעשיר את ארון הספרים היהודי והשאיר חותם עמוק על מאות אלפי תלמידיו.
איש אשר רוח בו.
תנצב"ה.
— בצלאל סמוטריץ' (@bezalelsm) August 7, 2020
מותו של הרב עדין שטיינזלץ זצ"ל, הוא אבדה גדולה לעולם היהודי בכלל, ולרוח היהודית בפרט. פרושיו וספריו האירו רבים, שהכירו את עולם התלמוד והתורה בזכותו. קירוב הלבבות ואהבת החינם שהפיץ, יחסרו לנו רבות. יהי זכרו ברוך.
— משה 'בּוֹגִי' יעלון (@bogie_yaalon) August 7, 2020
כואב את לכתו של חתן פרס ישראל הרב עדין שטיינזלץ ז"ל. מנהיג רוחני בדורנו, שבזכות מפעל הביאור שלו, פתח צוהר ללימוד התלמוד למאות אלפי יהודים. הרב גם היה חלוץ בפעילות יהודית בברית המועצות, ובישיבה שהקים במוסקבה בתקופת "הפרסטרוייקה" זכיתי ללמוד וגם ללמד, ולהתקרב לעולם היהדות וישראל.
— Zeev Elkin (@zeev_elkin) August 7, 2020
שר החוץ ומס' 2 בכחול לבן, גבי אשכנזי: "אסור לקחת מיליון מובטלים להרפתקה מסוכנת של בחירות".
יש שתי אפשרויות:
אישור תקציב 2021
או
הליכה לבחירות ואז אישור תקציב 2021די עם השטיקים והטריקים!
אסור לקחת מיליון מובטלים להרפתקה מסוכנת של בחירות. pic.twitter.com/5c7tqNyLCH— גבי אשכנזי – Gabi Ashkenazi (@Gabi_Ashkenazi) August 7, 2020
גורם בכיר בליכוד: "מבחינתנו שלא תהיה ישיבת ממשלה. לא חייבים לקיים אותה. די ברור שאנחנו בדרך לבחירות נוספות". דבריו פורסמו על ידי מוריה אסרף וולברג בגלי צה"ל.
בראיון לניסים משעל ב-103fm אישר יושב ראש הקואליציה מיקי זוהר שאכן נראה כרגע שישראל בדרך לבחירות, אך אמר שהליכוד שואף להימנע מכך.
בג"ץ אישר אתמול לפרקליטות לדחות את מועד מסירת תגובתה לדרישה לפתוח בחקירה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בפרשת הצוללות ובפרשת מניות הפלדה. הפרקליטות ביקשה ארכה כי, לדבריה, היקף החומר מצריך התייחסות של שורה של גורמים. שופט בית המשפט העליון נעם סולברג קבע שתשובת המדינה תימסר עד 15 באוקטובר.
התנועה לאיכות השלטון, שהגישה את העתירה, ביקשה שלא לאשר את בקשת הדחייה, אך בקשת הארגון נדחתה.
השר יועז הנדל מדרך ארץ: "אני מתנגד לשבירת הסכמים שנחתמו, לא אתן יד לממשלה צרה כפי שלא נתתי בעבר. לא משנה מה יציעו לי (והציעו לי כבר הכל). מדינת ישראל זקוקה לממשלה יציבה שמכבדים בה הסכמים קואליציוניים ותקציב לטווח ארוך יותר מחודשיים. כל היתר חוסר אחריות. בזמן משבר כלכלי עם מיליון מובטלים משימת הממשלה היא לדאוג לאינטרס שלהם לא לאינטרס הפוליטי". הנדל כתב את הדברים בחשבון הפייסבוק שלו.
סיכום שבוע של בשורות בעולם התקשורת.אם זה היה עובד בדיוק כמו שאני רוצה, הסיכום עכשיו היה מקצועי לחלוטין. השבוע הכי…
פורסם על ידי יועז הנדל Yoaz Hendel ב- יום שישי, 7 באוגוסט 2020
מתה הפלסטינית בת ה-24 שנפצעה מירי של צה"ל באזור ג'נין. מוקדם יותר היום דיווח משרד הבריאות הפלסטיני שהיא נפצעה באורח אנוש בחזה.
שר האוצר מבטיח להניח על שולחן הממשלה בתחילת השבוע את תכניתו לקידום תשתיות תחבורה, תקשורת, תיירות ועוד. התכנית הזו ודאי תצטרך גם תקציב מאושר.
ביום ראשון אביא לממשלה תוכנית נרחבת לההאצה וקידום מהיר של תשתיות בתחומים שונים כמו תחבורה, תקשורת, תיירות, תעשייה, דיגיטציה, הייטק, הגנת הסביבה ועוד, שיבוצעו ע"י משרדי הממשלה השונים. בכך נוודא שלצד הסיוע הכספי לשכירים לעצמאים ולבעלי העסקים נפתח גם את תשתיות המדינה. pic.twitter.com/8tag64Jxnz
— ישראל כ"ץ Israel Katz (@Israel_katz) August 7, 2020
יאיר לפיד עוקץ את אנשי כחול-לבן שמתעקשים על תקציב דו-שנתי בהתאם להסכם הקואליציוני, לאחר שהפרו הבטחה לבוחריהם להימנע מכניסה לממשלת נתניהו. "עכשיו נזכרתם? עליכם נכתב הפתגם הגונב מגנב פטור".
ביממה האחרונה חוזרים אנשי כחול לבן על המסר: "צריך לכבד הסכמים". יותר ממיליון בוחרים בתגובה: ברצינות? עכשיו נזכרתם? כי עליכם נכתב הפתגם הגונב מגנב פטור.
— יאיר לפיד – Yair Lapid (@yairlapid) August 7, 2020
יועץ תקשורת ימני חזר בו מכוונתו להפגין נגד נתניהו ובעד החלפתו במנהיג ימין אחר, בעקבות התקפות ואיומים שספג בעידודו של יאיר נתניהו.
יועץ תקשורת ימני רוצה לארגן הפגנות נגד נתניהו, לא עם מפגיני בלפור, אלא בנפרד. אבל ציוצי ביקורת של יאיר נתניהו, המובילים למתקפות/איומים ברשתות משנים לו את התוכניות…. pic.twitter.com/cA5FvhfVkZ
— Tal Schneider טל שניידר تال شنايدر (@talschneider) August 7, 2020
אורית פרקש (כחול-לבן) מתריעה בפני אנשי הליכוד שאם לא יסכימו להעביר תקציב ליותר מחודשיים אזי כחול-לבן יצטרכו "לחשב מסלול מחדש".
כשתמכתי באחדות,ראיתי לנגד עיניי את ממשלת האחדות של 84.שני צדדים עם חוסר אמון שמו את הפוליטיקה בצד, באינפלציה מסחררת ומלחמה.אנשי מקצוע בנו "תכנית הייצוב" ולא לחודשיים.
על השותפים שלנו לשים את הציבור במקום ה-1 כמו שהתחייבו. אם לא,צריך לחשב מסלול מחדשלפוסט:https://t.co/0vk30sKoVz
— Orit Farkash Hacohen אורית פרקש הכהן (@FarkashOrit) August 7, 2020
מאות מפגינים הגיעו לקבלת השבת בבלפור והיום היא כללה מיצג של מחול ופסל של צוללת. המפגינים הגיעו גם לבית הפרטי של נתניהו בקיסריה.
הצוללות הגיעו!
פורסם על ידי Crime Minister ב- יום שישי, 7 באוגוסט 2020
מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה דיבר לראשונה מאז הפיצוץ בביירות והכחיש שלארגונו היה מחסן נשק בנמל. :אין לנו נשק או טילים במחסן שהתפוצץ … כל ההאשמות האלה שקריות".
גלעד ארדן דיבר באופן דיפלומטי ומרוכך יחסית כמתחייב מהיותו בדרך למילוי תפקיד שגריר ישראל באו"ם. בהתייחס לעימות בין השר שהחליף אותו במשרד לבטחון פנים, לבין המפגינים משמאל, ארדן אמר את המובן מאליו כמעט:
"חובה לאפשר להפגין בזמן שיש מגפה מסכנת חיים, וגם למפגינים אין זכות לסכן חיים ולא להסית לאלימות. יש איזון עדין שהשר והמשטרה צריכים למצוא אותו".
בתשובה לשאלה האם הוא בזמן שממשלת האחדות מתפרקת הוא שמח להיות מחוץ לתמונה, אמר כך:
"כשגריר יש לי חובות אחרות, לייצג את כל חלקי ממשלת ישראל … אני הולך לפרק אחר של מאבק בזירה הבינלאומית למען כל אזרחי ישראל ומתכוון משם לחזור ולהיות חלק … אני שואף גבוה אבל כמו בעבר, איפה שישימו אותי זה יהיה לפי העשייה".
משרד הבריאות מעדכן שאתמול אומתו 1,673 נדבקים חדשים בקורונה מתוך כ-29 אלף בדיקות. כרגע יש 369 חולים במצב קשה מהם 109 מונשמים.
ח"כ ניר ברקת (ליכוד) תוקף את שר האוצר ישראל כ"ץ ומותח ביקורת מרומזת גם על ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלא מינה אותו לשר האוצר. בראיון לאופירה וברקו בערוץ 12 אמר ברקת ששר האוצר שבוי בתפיסות של פקידי משרדו ושראש הממשלה ככל הנראה מבין שהוא טעה במינויו.
שאלה: האם אתה שר האוצר האמיתי של מדינת ישראל מאחורי הקלעים?
תשובה: אני מכין תכניות עבודה, מציג ומגבש אותם, אחרי שאני יורד לשטח ומבין את המצוקה ויודע לתת פתרונות ומענים, לקורונה צריך לחשוב מחוץ לקופסה, השיטות הקיימות לא נותנות פתרון. הפקידות באוצר מאוד דומיננטית ולא מבינה את גודל האירוע, לצערי לשר כץ אין קשב, הוא שבוי של אנשי משרדו, תפיסה שיודעים הכל … להקשיב זה יתרון ענק ולהחליט שהוא קובע זה כשל.
"השבוע ישבתי עם ראש הממשלה והצגתי לו מתווה איך מסבים 100 אלף עובדים למקצועות נדרשים, אני חושב שהמעסיקים יודעים להסב יותר טוב מהמדינה.
"כשאני מציג לראש הממשלה תכניות הוא קולט ומבין … אני לא חוסך ביקורת מראש הממשלה, את התכניות שלי אני מציג לו, הוא מאמץ חלק מהתכניות וחלק אחר אני בתקווה שהוא יאמץ.
שאלה: ישראל כ"ץ לא מבין את זה?
תשובה: כנראה שלא, שהאגו שלו קצת גדול מדי ומפריע לו להקשיב לדעות של חברים עם דעות אחרות.
שאלה: אתה לא נפגע מזה שנתניהו מתייעץ גם עם כחלון?
תשובה: זה שהוא מחפש פתרונות מראה שהוא מבין שיש בעיה. יש מיליון תסריטים, העובדה שראש הממשלה בוחן אופציה מראה שהוא הבין שיש בעיה וזה מראה ביני לבינך שהוא מבין שהוא טעה. המצב לא טוב, אני לא חושב (שהוא מכוון לבחירות).
שאלה: תהיה שר האוצר בקרוב?
תשובה: אין לי מושג. כרגע אני עושה את תפקידי כחבר ועדת כספים ומתרוצץ בכל הארץ.
יו"ר הקואליציה ח"כ מיקי זוהר אמר לחדשות 12 ש"בנט מתחזק (בסקרים) הודות למצביעי מרכז שלא רוצים את נתניהו, אם אתם חושבים שבנט יהיה המושיע של הקורונה אני אומר דבר אחד: המשבר מסובך מאוד".
בהקשר לוויכוח על התקציב שעלול להוביל לבחירות הוא אמר כך:
"תשאל את החבר'ה של כחול-לבן את אותה שאלה, למה כחול-לבן הצביעו נגד עמדת הקואליציה? למה רצו להביא חוק נורווגי? למה תוקפים אותנו כל בוקר? זה נקרא לשמור על הסכם? יכול מאוד שההתנהלות שלהם תוביל לבחירות אבל אם יסכימו לתקציב חד שנתי לא יהיו בחירות, הליכוד לא רוצה בחירות.
"צריך לשאול את בני גנץ למה הוא לא רוצה להישאר בממשלה ואולי אין לו כוח ללכת לבית ספר … כרגע מנסים לשכנע את כחול-לבן להעביר תקציב חד שנתי, אבל יש סיכוי מסויים שאנשים מסויימים שלא משתייכים לגוש הימין לא ירצו בחירות (וייכנסו לממשלה).
סקר חדשות 12 מראה שנתניהו ממשיך להוביל בפער גדול בהתאמה לראשות הממשלה, 0פי שניים מגנץ ולפיד) אם כי בנט הכי קרוב אליו כרגע. חלוקת המנדטים לפי הסקר מראה על המשך היתרון לגוש הימין חרדים:
ליכוד 31, יש עתיד-תלם 18, ימינה 16, משותפת 15, כחול-לבן 11, ש"ס 8, יהדות התורה 8, ישראל ביתנו 7, מרצ 6. העבודה, הנדל-האוזר והבית היהודי בחוץ.
עמית סגל מעריך שגם נתניהו וגם גנץ לא יכולים להרשות לעצמם להיכנע בויכוח על התקציב.
אמנון אברמוביץ': "נתניהו רוצה לקחת את ישראל לבחירות בנובמבר, כשהתחלואה פה מהגבוהות בעולם, אבל יש לו מטרה אחת – לברוח ממשפט. גנץ היה יכול להעביר חוק שמונע ראש ממשלה לכהן עם אישום פלילי, היה לו רוב, הוא לא עשה את זה והלך להסכם כניעה עם אנשים שלא ראו הסכם קואליציוני מעולם … גנץ אדם ישר והגון ובן נאמן למולדת, הוא פשוט לא מהענף, השבוע הוא דפק על השולחן ואמר אני נשאר. היו צריכים להגיד לו 'היתה לך קריירה פוליטית מפוארת עם הישג גדול בזמן קצר, תחתוך הפסדים חזור הביתה, יימצא לך תפקיד ראוי.
דנה וייס: "ההחלטה של בית המשפט על דיון בדצמבר והוכחות בינואר מביאה אותנו לבחירות מספר 4. נתניהו לא הולך ולא מוכן לנהל את ההליך הזה, באו אליו חלק מעורכי דינו ואמרו אני חושבים שיש סיכוי לזיכוי בתיק 4,000, זה הגיע עם דרישת תשלום נתניהו לא היו מוכן לשלם הם כבר לא שם ואנחנו בדרך לבחירות
רינה מצליח: ראש הממשלה שכר את שירותיו של משה קלוגהפט שידוע בניהול קמפיינים מהנבזיים ביותר שהיו כאן. אם הוא יצליח הוא יצליח ואם לא יקח עורכי דין וילך לעסקת טיעון.
יונה אברושמי התראיין לחדשות 12 ונראה שלא שינה את דעתו על הפגנות מהצד השמאלי. ח"ר זנדברג אומרת שזו "כתבהמבהילה שמתחקה בדיוק מצמרר אחר מסלול ההסתה … נתניהו מאשים את את המ פגינים בהפצת מחלות ועשיית צרכים ומיד אחריו יונה אברושמי מכנה אותם חיידקים …".
יונה אברושמי פשוט אמר:" הצעירים יודעים מה לעשות"
מפחיד— Mossi Raz | מוסי רז (@mossi_raz) August 7, 2020
כתבה מבהילה באולפן שישי מתחקה בדיוק מצמרר אחר המסלול הסתה —>> אלימות. נתניהו מאשים את המפגינים בהפצת מחלות ועשיית צרכים ומיד אחריו יונה אברושמי (שרצח את אמיל גרינצוויג בפשע שנאה שלא השתנתה עד היום) מכנה אותם "חייקים" ומסביר שהוא כבר לא אבל הצעירים "יידעו מה לעשות". תתעוררו
— תמר זנדברג (@tamarzandberg) August 7, 2020
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם