צבא ארה"ב הודיע הלילה כי בפעילות בים האדום יורטו טיל בליסטי ושלושה כטב"מים מתאבדים ששיגרו החות'ים אל עבר משחתת. עוד נמסר כי בתגובה לתקיפה יורטו שלושה טילים נגד ספינות ושלושה כלי שיט לא מאוישים באזור, מול חופי תימן.
Red Sea Update
On March 5, between the hours of 3 p.m. and 5 p.m. (Sanaa time), U.S. Central Command (CENTCOM) forces shot down one anti-ship ballistic missile and three one-way attack unmanned aerial systems launched from Iranian-backed Houthi controlled areas of Yemen toward… pic.twitter.com/MtzCKu9YlA
— U.S. Central Command (@CENTCOM) March 5, 2024
הדרך לבחירות לנשיאות ארה"ב: הנשיא לשעבר דונלד טראמפ הביס את ניקי היילי בסופר טיוזדיי בכל המדינות בהן הסתיימה ספירת הקולות חוץ מוורמונט. הנשיא המכהן ג'ו ביידן ניצח בכולן. כפע הנראה ב-5 בנובמבר 2024 נראה שחזור של הקרב מ-2020.
ארגון הטרור חמאס פרסם הודעה שבה נטען כי נציגיו לשיחות המשא ומתן בקהיר הפגינו גמישות וכי הארגון יוסיף להיות בקשר עם המדינות המתווכות בין הצדדים, במטרה להגיע להסכם. על פי ההודעה, ישראל עדיין עדיין לא מסכימה לתת את הזכויות הנדרשות שיביאו להפסקת אש קבועה: החזרת העקורים, נסיגה מרצועת עזה ומתן צרכי העם הפלסטיני.
מיו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ נמסר הלילה כי הוא סיים את ביקורו המדיני בארה"ב, לאחר שנפגש עם מזכיר המדינה אנתוני בלינקן, מזכיר ההגנה לויד אוסטין, מנהיג הרוב בסנאט, הסנאטור צ'אק שומר, ומנהיג המיעוט הדמוקרטי בבית הנבחרים, האקים ג'פריס. עוד הופיע גנץ בפני ועדת החוץ של הסנאט. גנץ יצא לבריטניה לביקור מדיני בן יום אחד ויחזור לישראל הלילה.
המסר של יאיר לפיד על רקע החרמת הביקור על ידי גורמים רשמיים ישראלים.
שגרירות ישראל בבריטניה היתה צריכה לסרב מיד להוראת נתניהו לא לטפל בסידורי האבטחה של השר גנץ. זוהי הוראה בלתי חוקית בעליל של ראש ממשלה חסר אחריות. ההוראה הזו מסכנת שר בקבינט ורמטכ"ל לשעבר, שלא לדבר על המבוכה מול הבריטים
— יאיר לפיד – Yair Lapid (@yairlapid) March 6, 2024
היום ב-12 בצהריים יפורסמו מסקנות ועדת החקירה הממלכתית לאסון מירון. על פי האזהרות שפורסמו, עשויים להיפגע בין השאר ראש הממשלה בנימין נתניהו, השר לשעבר אריה דרעי והשר לביטחון הפנים דאז אמיר אוחנה.
היום בשעה 12 יפורסמו מסקנות ועדת החקירה הממלכתית לחקר אסון הר מירון.
אך מעבר למסקנות הוועדה שאנחנו נשמע בצהריים, חייבים לזכור כי היא הוקמה אך ורק בזכות החלפת ממשלת נתניהו.
האסון התרחש ב-30 באפריל 2021.
הוועדה הוקמה ב-20 ביוני 2021, בישיבתה השנייה של ממשלת לפיד-בנט.
האם ממשלת…— MK Vladimir Beliak ולדימיר בליאק????️ (@VladimirBeliak) March 6, 2024
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם