מדובר צה"ל נמסר כי כוחות אוגדה 162 ממשיכים לפעול באופן מדויק בעקבות מידע על יעדי טרור במרחב שכונת ברזיל ובמרחב שבורה ברפיח, תוך המנעות ככל הניתן מפגיעה באוכלוסייה אזרחית ולאחר שהאזרחים התפנו מהמרחב.
לוחמי צוות הקרב של חטיבה 401 איתרו משגר רקטות מוכן לשיגור. צוותי הקרב של חטיבת הנח"ל וגבעתי פועלים במרחב, הכוחות איתרו והשמידו מספר פירים במרחב, משגרים, וחיסלו מספר מחבלים בהתקלויות פנים אל פנים.
כלי טיס של חיל האוויר חיסלו שלושה מחבלים בחוליית מרגמות שירו פצמ"רים לעבר הכוחות במרחב רפיח.
כוחות אוגדה 98 ממשיכים בפעולה בלב ג'באליה. בשיתוף עם חיל האוויר תקפו וחיסלו מספר מחבלי חמאס בתקיפת מספר מבנים צבאים ששימשו לאחסון אמל"ח. צוותי הקרב של חטיבה 7 וצנחנים איתרו אמצעי לחימה רבים ובניהם, נשקים מסוג קלאצ'ניקוב, מטענים, רימונים, נשקי צלפים, מחסניות וציוד לחימה.
כוחות אוגדה 99 ממשיכים לפעול במרחב המסדרון במרכז רצועת עזה. ביממה האחרונה כוחות חיל האוויר, בשיתוף חטיבת האש של האוגדה ביצעו מספר תקיפות, בהן, ראש חוליה ששה בדירת מסתור, חיסול שני מחבלים שביצעו ירי וחיסול מחבל שחדר לישראל ב-7.10.
לוחמי צוות הקרב של חטיבה 679 ממשיכים בפעולה במרכז הרצועה ובמהלך היממה האחרונה זיהו מספר חוליות מחבלים, בינהם חוליה עם ציוד צבאי שנכנסה לתוך מבנה, הכווינו כלי טיס של חיל האוויר שחיסל את המחבלים.
הוועדה האזרחית (CCO7) לחקר פשעי חמאס נגד נשים וילדים פרסמה ב־12 במאי השנה את הדוח המקיף והמתועד היטב שלה, "לא עוד מושתקים: חשיפת הטרור המיני – הזוועות שלא סופרו של 7 באוקטובר והפגיעות בבני הערובה בשבי".
הדוח, המשתרע על פני כמעט 300 עמודים, כולל תיאורים מטרידים ביותר וקשים מאוד לקריאה של האלימות המינית והמגדרית השיטתית (SGBV) שבוצעה במהלך מתקפת חמאס על ישראל ב־7 באוקטובר 2023, וכן של הפשעים שבוצעו נגד בני הערובה בעזה.
ד"ר דוד לרר מחזיק בדוקטורט מהמחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותואר שני משותף במדעי הניהול מאוניברסיטת בוסטון ואוניברסיטת בן-גוריון. ד"ר לרר שימש כמנכ"ל מכון הערבה ללימודי הסביבה משנת 2001 ועד אוגוסט 2021, וכעת מכהן כמנהל המרכז לדיפלומטיה סביבתית יישומית. ד"ר לרר הוא חבר קיבוץ קטורה מאז 1981.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בתחילת החודש שעבר פרשה מדינת איחוד האמירויות מחברותה בקרטל יצרניות הנפט אופ"ק (OPEC). מדובר בהחלטה בעלת משמעויות כלכליות מרחיקות לכת עבור מדינת האמירויות עצמה, עבור שאר יצרניות הנפט במפרץ ובראשן סעודיה ועבור שוק האנרגיה העולמי כולו.
אולם יותר מההשלכות הכלכליות, המהלך הזה הוא בבחינת צעד נוסף בשינוי הגיאופוליטי-אסטרטגי ההיסטורי שהאזור כולו עובר ברקע ובצל של המלחמה באיראן.
אהרן פורת הוא עיתונאי וחוקר בתחומי כלכלה וטכנולוגיה, חבר בצוות המחקר של ארגון "בצלם" ומייעץ לפעילי זכויות אדם וארגונים בנושא מטבעות דיגיטליים. כותב בפורום לחשיבה אזורית מבית מכון ון ליר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוכאשר יחיאל לייטר, שגריר ישראל בוושינגטון וממנהיגי תנועת ההתנחלויות, כינה את ג'יי סטריט, השדולה הליברלית, "סרטן בתוך הקהילה היהודית האמריקאית", זו לא הייתה פליטת פה מכוערת.
היה זה ייצוא של שיטה פוליטית שראש הממשלה בנימין נתניהו שכלל במשך שנים: לחלק את החברה לנאמנים ולאויבים מבית, להציג ביקורת כבגידה, ולשלוט במה שנותר.
יהודה לוקץ׳ הוא פרופסור-חבר אמריטוס ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת ג׳ורג׳ מייסון, וירג׳יניה. פרסם חמישה ספרים. הוא מחבר הספר שיצא לאור לאחרונה: "Op-Ed: Musings on War & Peace in the Middle East and Beyond"






































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו