JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אריה אגוזי: יחידת טילי קרקע-קרקע בצה"ל? | זמן ישראל

יחידת טילי קרקע-קרקע בצה"ל?

ניסוי בשיגור הטיל הבליסטי "לורה" (צילום: אלביט)
אלביט
ניסוי בשיגור הטיל הבליסטי "לורה"

הרעיון של הקמת יחידה ייעודית לטילי קרקע-קרקע בצה"ל אינו רעיון חדש, אבל הוא לא הגיע עד כה ליישום. בחודשים האחרונים עלה הרעיון שוב.

לפני מספר שנים הרעיון הועלה על ידי שר הביטחון דאז אביגדור ליברמן אך, כאמור, לא יצא לפועל. השר לשעבר פרסם אז את העובדה שהוא נחוש לנסות להשיג את הכספים הדרושים ליחידה המיוחדת. כצפוי, הידיעה יצרה התנגדות חריפה של חיל האוויר הישראלי. התנגדות זו מתבססת על כך שהקמת יחידה כזו עלולה להשפיע על תקציב הרכש של חיל האוויר.

כצפוי, הודעת שר הביטחון דאז ליברמן על נחישותו להקים יחידת טילי קרקע-קרקע בצה"ל, עוררה התנגדות חריפה בחיל האוויר, זאת משום שהקמת יחידה כזו עלולה להשפיע על תקציב הרכש של חיל האוויר

לדעת חלק מהמומחים, כאשר לחזבאללה בלבנון ולחמאס בעזה יש מספר עצום של רקטות קרקע-קרקע, צה"ל צריך לפרוס גרסאות נוספות של טילי קרקע-קרקע. זאת כדי לפגוע במשגרי רקטות, אם חלק מבסיסי חיל האוויר הישראלי ייפגעו בשעות הראשונות של עימות עתידי. בשבועות האחרונים בסיסים של חיל האוויר בצפון הפכו למטרה יומיומית של החזבאללה.

לפי הערכות מעודכנות, חזבאללה מחזיק כיום בין 140,000-160,000 רקטות מסוגים שונים, רובן מתוצרת איראנית, שיכולות לפגוע כמעט בכל נקודה בישראל. לפי הערכות מעודכנות גם לחמאס נותרו עדיין רקטות ארוכות טווח.

בשנים האחרונות פיתחה חטיבת הקרקע של אלביט סוגים שונים של טילי קרקע-קרקע. דוגמה אחת היא ה-Predator Hawk, המתואר על ידי אלביט כטיל קרקע-קרקע שנועד להשמיד מטרות בעדיפות גבוהה בטווחים של עד 300 ק"מ. לפי החברה, הטיל נושא ראש נפץ של 140 ק"ג והוא יכול להשיג פגיעה בדיוק של עשרה מטר.

ELBIT PREDATOR HAWK (צילום: אלביט)
ELBIT PREDATOR HAWK (צילום: אלביט)

גם התעשייה האווירית מייצרת טילי קרקע-קרקע. אחד מהם הוא ה-LORA שיכול לפגוע במטרות בטווחים של עד 400 ק"מ. לפי פרסומים זרים, טיל זה נמכר בין היתר לאזרבייג'אן.

כאשר לקחי המלחמה הנוכחית יסוכמו בצורה יסודית, אין ספק שהרעיון להקים יחידה ייעודית שתפעיל סוגים שונים של טילי קרקע-קרקע ייבחן שוב ברצינות.

לפי מומחים, על צה"ל לפרוס טילי קרקע-קרקע שיפגעו במשגרי רקטות, אם חלק מבסיסי חיל האוויר הישראלי ייפגעו בשעות ראשונות של עימות עתידי. לאחרונה בסיסים כאלה בצפון הפכו מטרות לחזבאללה

אגב, בניסיון לפתור את הקונפליקט בנושא הזה בין חיל התותחנים וחיל האוויר – הועלה רעיון לפיו חיל האוויר הוא שיקים את היחידה. הנימוק – החיל מפעיל מערך רב שכבתי של הגנה אווירית (כיפת ברזל, קלע דוד וחץ) וככזה יש לו את כל מערכת הסנסורים שיכולה לסייע בהפעלת טילי קרקע-קרקע. בנוסף, לטענת התומכים ברעיון – חיל האוויר אוחז בבנק המטרות המעודכן ביותר.

אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 372 מילים ו-1 תגובות
סגירה
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.