הארגון למען המוסלמים בארצות הברית, Emgage Action, הודיע הלילה על תמיכתו במועמדת הדמוקרטית לנשיאות קמלה האריס למרות דאגותיו המתמשכות בנוגע למלחמה בעזה, כשהוא מציין שהנשיא לשעבר דונלד טראמפ מהווה סכנה גדולה יותר בעקבות הבטחתו להחזיר את המגבלות על נסיעות ממדינות עם רוב מוסלמי.
Emgage Action הודיע הלילה על תמיכתו במועמדת הדמוקרטית לנשיאות קמלה האריס למרות דאגותיו המתמשכות בנוגע למלחמה בעזה, כשהוא מציין שהנשיא לשעבר דונלד טראמפ מהווה סכנה גדולה יותר
התמיכה מגיעה כאשר המרוץ לנשיאות 2024 בין האריס לטראמפ נשאר צמוד מאוד לקראת הבחירות ב-5 בנובמבר. מצביעים אמריקנים ערבים ומוסלמים עשויים למלא תפקיד מכריע בתוצאות במישיגן, פנסילבניה, ג'ורג'יה ומדינות מפתח נוספות. מצביעים אלה סייעו לנשיא ג'ו ביידן לנצח את טראמפ בבחירות 2020 בהפרש של אלפי קולות.
ארגונים מוסלמיים רבים, כולל Emgage Action, ביקרו את ממשל ביידן, ובכלל זה סגנית הנשיא האריס, בשל תמיכתו במלחמת ישראל בעזה. האריס קראה להפסקת אש מיידית ולעסקה לשחרור בני הערובה בעזה, כשהיא מדגישה את תמיכתה בזכותה של ישראל להגן על עצמה, לצד זכות הפלסטינים להגדרה עצמית.
"אמנם איננו מסכימים עם כל המדיניות של האריס, במיוחד בנוגע למלחמה בעזה, אך אנו ניגשים לבחירות אלו מתוך פרגמטיות ונחישות", הצהיר מנכ"ל Emgage ואל אלזיאט והוסיף כי הארגון מבקש לספק "הכוונה כנה לבוחרינו בנוגע לבחירה הקשה שהם ניצבים מולה בקלפי".
Emgage Action, שתמך בביידן ב-2020, ציין כי הוא גייס מיליון בוחרים מוסלמים בבחירות ההן. התמיכה בהאריס, לדבריו, משקפת "אחריות להביס את טראמפ ולהגן על הקהילה מפני חזרה למדיניות אסלאמופובית ומזיקה אחרת".
הקמפיין של טראמפ טרם הגיב.
קמפיין טראמפ ערך עשרות אירועים עם אמריקנים ערבים ומוסלמים במדינות מפתח ומתכנן אירוע נוסף בסוף השבוע הקרוב במישיגן, כך אמר ריצ'רד גרנל, לשעבר ממלא מקום ראש המודיעין הלאומי של טראמפ, בשבוע שעבר.
טראמפ הצהיר כי יחזיר את ה"איסור על נסיעות" המגביל כניסה לארצות הברית מאנשים ממדינות בעלות רוב מוסלמי. ביידן ביטל את האיסור זמן קצר לאחר כניסתו לתפקיד ב-2021.
טראמפ הצהיר כי יחזיר את ה"איסור על נסיעות" המגביל כניסה לארצות הברית מאנשים ממדינות בעלות רוב מוסלמי. ביידן ביטל את האיסור זמן קצר לאחר כניסתו לתפקיד ב-2021
קמפיין האריס קיבל בברכה את התמיכה שבוע לאחר שגוף הצבעה גדול נוסף, הארגון הפרו-פלסטיני Uncommitted National Movement, הודיע כי לא יתמוך בהאריס, בטראמפ או במועמד שלישי.
האריס כבר קיבלה תמיכה מארגונים מוסלמיים קטנים יותר, כולל Black Muslim Leadership Council Fund ו-American Muslim Democratic Caucus.
ראש הממשלה בנימין נתניהו המריא הלילה (חמישי), סמוך לשעה ארבע, לניו יורק יחד עם רעייתו שרה. מחר, בשעה 16:30 (שעון ישראל), הוא ינאם בפני העצרת הכללית של האו"ם.
וידאו: עומר מירון / לע"מ, סאונד: יחזקאל קנדיל / לע"מ
ארצות הברית וצרפת פרסמו לפנות בוקר (חמישי) הצעה להפסקה מיידית של הלחימה בין ישראל וחזבאללה, שתימשך 21 ימים, שבמהלכם יתקיים משא ומתן דיפלומטי בניסיון למנוע הסלמה של המצב.
גרמניה, אוסטרליה, קנדה, איטליה, יפן, ערב הסעודית, איחוד האמירויות, קטאר והאיחוד האירופי הביעו תמיכה ביוזמה של נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ונשיא צרפת עמנואל מקרון.
צה"ל הודיע הלילה (חמישי) שכוחותיו זיהו תנועות חשודות באזור גבול לבנון וירו לעברן. לאחר מכן הכוחות ביצעו סריקות באזור.
ארצות הברית, צרפת וכמה מבעלות בריתן קראו להפסקת אש מיידית ל-21 ימים בגבול ישראל-לבנון, תוך תמיכה גם בהפסקת אש בעזה, כך נמסר בהצהרה משותפת של המדינות שפורסמה לפנות בוקר על ידי הבית הלבן.
"המצב בין לבנון לישראל מאז ה-8 באוקטובר 2023 בלתי נסבל ומהווה סיכון בלתי קביל להסלמה אזורית רחבה יותר", נכתב בהצהרה המשותפת. "על כן, אנו קוראים להפסקת אש מיידית ל-21 ימים בגבול לבנון-ישראל, כדי לאפשר מרחב לדיפלומטיה להשגת הסדר".
ההצהרה פורסמה על ידי ארה"ב, צרפת, האיחוד האירופי, גרמניה, ערב הסעודית, קטאר ואיחוד האמירויות, יחד עם מספר מדינות שותפות נוספות. ההצהרה קוראת לממשלות ישראל ולבנון לתמוך בהפסקת האש הזמנית באופן מיידי.
"ניהלנו את הדיונים הללו במשך זמן מה", אמר בכיר אמריקני לעיתונאים, כשהוא מוסיף שוושינגטון ובעלות בריתה שואפות להפוך את הדיונים הללו להסכם רחב יותר במהלך תקופת הפסקת האש של 21 הימים.
הבכיר האמריקני ציין כי פתיחת מרחב דיפלומטי בלבנון בתקופה זו עשויה גם לפתוח אפשרות להפסקת אש בעזה, שהייתה חמקמקה במשך חודשים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם