ראש שב"כ לשעבר יורם כהן נמצא עמוק בתוך קמפיין פוליטי, ולכולם ברור שהוא יתמודד בבחירות הבאות באחת ממפלגות הימין. ההערכה היא שכהן ישתלב ברשימה החדשה שמקים נפתלי בנט. כך גם סבורים גורמים המקורבים לבנט, אבל הם טוענים שאין מו"מ קונקרטי בין השניים.
שלשום (רביעי), באירוע של פורום ארגוני הימין הציוני במרכז בגין בירושלים, שמעתי את כהן מסביר מדוע פניו לכנסת.
"אם מישהו היה מדבר איתי פעם על כניסה לפוליטיקה הייתי אומר לא", אמר. "היום זה שונה בגלל המצב במדינת ישראל, האתגרים ובעיקר ההתנהלות של הממשלה בסוגיות שונות שקשורות לממלכתיות בכל הנושאים: הסדר הציבורי, בית המשפט העליון, ועדת חקירה כן או לא. זה לא רק השבעה באוקטובר. אני שואל איך אנחנו יוצאים מהמשבר".
"אם מישהו היה מדבר איתי פעם על כניסה לפוליטיקה הייתי אומר לא. היום זה שונה בגלל המצב במדינת ישראל, האתגרים ובעיקר ההתנהלות של הממשלה בסוגיות שונות שקשורות לממלכתיות בכל הנושאים"
בשבועות האחרונים כהן הופך לאחד הדוברים האופוזיציוניים החריפים והמושחזים בשטח. בניגוד לכמה מראשי שב"כ קודמים שנעלמו אחרי תום הכהונה, כהן החליט לדבר אחרי תקופה ארוכה של שתיקה יחסית. כהן מתבטא בזעם נגד הניסיון השיטתי לערער את המעמד של רשויות השלטון, החוק ואת מערכות הביטחון במדינה.
"אפילו את צה"ל תוקפים היום", אמר כהן בכנס בירושלים. "הדרג המדיני תוקף את צמרת הצבא בגלוי. לא ידענו דברים כאלה עד היום. אנשים שמובילים מלחמה, עובדים מסביב לשעון מעל שנה עם עומס נפשי ופיזי ואחריות עצומה. תוקפים אותם על קונספירציות, על כוונה של דרג מקצועי להפיל את הממשלה.
"ראש ממשלה מתבטא כאילו שיש לו חזית שמינית. איפה נתקלנו בדברים כאלה בהיסטוריה? אלה דברים חמורים. נצטרך לעשות משהו. שר בממשלה, במשרד המשפטים, אומר שבג"ץ זה כנופיית פשע. אפשר לבקר כל גוף, אבל כנופיית פשע?" התרתח כהן.
כהן היה ראש שב"כ בין השנים 2016-2011 . בנט היה בשנים הללו חבר כנסת ושר בממשלת ובקבינט. כהן, שגדל כמו בנט בחינוך הציוני-דתי, מציג היום עמדות נחרצות נגד בנימין נתניהו אבל גם חושף מהלכים שמכניסים את ראש הממשלה ללחץ וגוררים אותו לתגובות חריפות.
אתמול עורר כהן סערה כאשר סיפר בתוכנית "קובן את אסנהיים" ברשת ב' כי נתניהו דרש ממנו לצוטט לבכירים במערכת הביטחון באמצעות כלים שמשמשים את מערכות הביון כדי למנוע הדלפות
אתמול עורר כהן סערה כאשר סיפר בתוכנית "קובן את אסנהיים" ברשת ב' כי נתניהו דרש ממנו לצוטט לבכירים במערכת הביטחון באמצעות כלים שמשמשים את מערכות הביון כדי למנוע הדלפות.
נתניהו לא הכחיש את הדברים, כינה את כהן "מיתמם" וקשר את ההתבטאות החריגה של ראש שב"כ לשעבר בניסיון להפיכה שלטונית בידי גורמי החוק ורשויות האכיפה במדינה, "באמצעות חקירות פוליטיות חסרות רסן".
כהן הוא בדיוק מה שבנט מחפש, אומרים אנשים שעובדים עם ראש הממשלה לשעבר: אנשים חדשים ובעלי רקורד, שלא דבק בהם רבב.
אמש מסר בנט לזמן ישראל כי "כראש ממשלה לשעבר, אני משוחח עם אנשים רבים בדגש על ראשי מערכת הביטחון לשעבר. בין היתר, שוחחתי עם ראש השב"כ לשעבר יורם כהן על המצב הביטחוני".
אמש מסר בנט לזמן ישראל כי "כראש ממשלה לשעבר, אני משוחח עם אנשים רבים בדגש על ראשי מערכת הביטחון לשעבר. בין היתר, שוחחתי עם ראש השב"כ לשעבר יורם כהן על המצב הביטחוני"
כהן, חובש כיפה סרוגה, יכול להיות גם התאום הפוליטי והמדיני של בנט. כפי שמתגלה בשבועות הללו, כהן מייצג אנטי-ביביזם חזק, הוא איש ממלכתי בכל רמ"ח אבריו, מי שמזדעזע מכל אמירה נגד רשויות החוק. כמו בנט, כהן תומך בגיוס חרדים, גם אם הדבר ייעשה בכוח.
וכמו בנט, גם כהן הוא אידיאולוג ימני חסר פשרות.
ביום שני בכנס במרכז בגין, כהן טען שאסור בכלל להעלות בפומבי את הרעיון של מדינה פלסטינית, והיא גם לא תקום לעולם. "המקסימום שאני מוכן לתת לפלסטינים זו אוטונומיה, או אוטונומיה פלוס, אבל גם זה לא עכשיו אלא אחרי הרבה מאד זמן שבו הם ינהלו את חייהם", הצהיר.
"המקסימום שאני מוכן לתת לפלסטינים זו אוטונומיה, או אוטונומיה פלוס, אבל גם זה לא עכשיו אלא אחרי הרבה מאד זמן שבו הם ינהלו את חייהם", הצהיר כהן
בנט, שהיה מנכ"ל מועצת יש"ע, גם לא מוכן לשום פשרה בשטח. המכנה המשותף בין כהן ובנט חזק דיו כדי להניח כי השניים ימצאו את עצמם באותה מפלגה לקראת הבחירות.
עד אז, כהן עושה עבור בנט והאופוזיציה עבודה פוליטית לא רעה בכלל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ישר כח איש יקר מר כהן
אתה הכהן הגדול כיום ביושר ובצדק באומץ.ובהטחון. אישר האומר את האמת לעם ישראל. אנחנו איתכם מר כהן ובנט היקרים.!!!
עם ישראל חיי עם מנהיגי אמת הבאים לשרת ולעבוד בעבור עם ישראל כולו בחירות מהר ככל האפשר בחירות מיד להחליף את הרוע. והפליוג בעם. כולם ישרתו בצבא ובשרות לאומי לכולם אוהבים אותכם כהן ובנט מנהיגי על בחירות מיד בבקשה תעשו הכל להחליף את הרוע והפיתוג בעם!!!