המאבק שמנהל שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי להדחתה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, איננו המאבק הראשון שלו נגד היועצים המשפטיים לממשלה ונגד שופטי ביהמ"ש העליון.
מיום שקרעי נבחר לכנסת ב-2019 זו שאיפתו הגדולה ביותר. ביולי 2020, כשהיה עדיין ח"כ ירוק שטרם חלם להיות שר בממשלה, קיימתי אתו ראיון מקיף ל"ישראל היום". במהלך הריאיון שאלתי אותו על בסיס מה הוא טען שהיועץ המשפטי לממשלה באותה עת, אביחי מנדלבליט (שכיהן בתפקיד מ-2016-2022), שם לו למטרה להדיח את ראש הממשלה בנימין נתניהו מתפקידו. וזאת לנוכח העובדה שנתניהו הוא זה שמינה את מנדלבליט להיות מזכיר הממשלה שלו ולאחר מכן ליועמ"ש.
בראיון ב-2019 שאלתי את קרעי על בסיס מה הוא טען שהיועמ"ש באותה עת, מנדלבליט, שם לו למטרה להדיח את נתניהו מתפקידו. וזאת לנוכח זה שנתניהו הוא זה שמינה אותו למזכיר הממשלה ובהמשך ליועמ"ש
קרעי, שהוא מהיר תגובה, לא היסס לשנייה והשיב לי:
"נתניהו עשה טעות כשמינה אותו. כשאנשי הפרקליטות הביאו בפני היועמ"ש את החומרים נגד נתניהו הוא אמר שמדובר ברכילות ובזוטי דברים, אבל אח"כ הוא שינה את דעתו והפך את החומר לכתב אישום חמור. דוגמה נוספת לכך שמנדלבליט רדף את נתניהו היא שלפני שנתיים וחצי הוא כתב חוות דעת שראש הממשלה יכול לקבל מימון מבן דודו ואין איסור על כך בחוק המתנות ובאחרונה הוציא חוות דעת הפוכה לחלוטין מעמדתו הקודמת".
כששאלתי את קרעי מדוע לדעתו מנדלבליט שינה את דעתו, הוא השיב לי:
"את זה הבנתי רק באחרונה. היועמ"ש שבוי בידי הכפופים לו. יש תיק נגדו שלא נסגר מחוסר אשמה. ועדת האיתור לבחירת היועמ"ש לא ידעה על כך ועכשיו יש יד נעלמה בתוך הפרקליטות שמאיימת עליו. לא אנוח ולא אשקוט עד שהאמת נגד מנדלבליט תצא לאור. לי אין שום אמון בו".
את היועמ"שית הנוכחית בהרב-מיארה רודף קרעי מיום בחירתה. באחרונה הוא אמר עליה "הקם להורגך השכם לפטרו". הוא גם החתים 13 שרים על היוזמה שלו להדיח אותה מתפקידה.
בראיון לשירית אביטן כהן, שפורסם לאחרונה ב"ישראל היום", אמר קרעי:
"היועמ"שית הופכת עצמה לשחקנית פוליטית. היא חוסמת אותי בכל תהליך בתקשורת. חוק השידורים נמצא אצלם כבר שלושה חודשים והם משתמשים בכל הנוסחות כדי למנוע ממני להביא את זה לוועדת השרים לחקיקה".
את היועמ"שית הנוכחית בהרב-מיארה רודף קרעי מיום בחירתה. באחרונה הוא אמר עליה "הקם להורגך השכם לפטרו". הוא גם החתים 13 שרים על היוזמה שלו להדיח אותה מתפקידה
אולם הביקורת החריפה של השר קרעי איננה רק נגד היועצים המשפטיים לממשלה, אלא יש לו גם טענות ותלונות למכביר לשופטי ביהמ"ש העליון. הוא סבור שניתנו להם סמכויות רבות מדי. כמו למשל הסמכות לפסול חוקים שהכנסת אישרה.
בראיון שקיימתי אתו ב-2020 הוא אמר:
"אני מאמין שבדמוקרטיה, כדי לאפשר לקבוצה מסוימת של אנשים סמכות לפסול חוקים, היא צריכה לקבל את הסמכות הזו מהעם וזאת ניתן לעשות ע"י הקמת בימ"ש לחוקה. הגשתי הצעת חוק לפיה בימ"ש לחוקה יכלול 13 איש ששלושה מהם יבחרו ע"י הוועדה לבחירת שופטים. חמישה יהיו נציגי ציבור שיבחרו ע"י הממשלה, שני נציגים יבחרו ע"י הכנסת, אחד ע"י מועצת הרבנות ושניים ע"י הוועדה למינוי קאדים".
כשהוא נשאל אם הביקורת שלו נובעת מכך שהשופטים אינם מספיק מקצועיים או משום שבהחלטותיהם הם מושפעים מעמדותיהם הפוליטיות, הוא השיב לי:
"גם וגם. בוודאי יש שופטים שאינם ראויים לתפקידם. העובדה שהמערכת המשפטית מגינה כל הזמן על עצמה, זו בעיה בפני עצמה".
אבל השר קרעי איננו מסתפק במאבק נגד היועמ"שית ושופטי ביהמ"ש העליון. יש לו גם תכנית לפרק את תאגיד השידור הציבורי ולסגור את חטיבת החדשות שלו, משום שהיא מעזה למתוח ביקורת על נתניהו. יש לו גם כוונה לבטל את שידורי האקטואליה בגלי צה"ל. בראיון לאביטן-כהן אמר:
"אני לא חושב שצריכה להיות תחנת אקטואליה צבאית. שישדרו מוסיקה, כנסים וקולות מהבית. למה להכניס אותם לקונפליקט בדיווחי חדשות? זה בידיים של שר הביטחון וייתכן שאפנה אליו בהמשך".
העובדה שפוליטיקאי כמו שלמה קרעי, שרק שיקולים פוליטיים מנחים אותו, מכהן כשר התקשורת – היא ביזיון. המטרה והשאיפה הגדולה ביותר שלו היא לרצות את ראש הממשלה בנימין נתניהו ולשאת חן בעיניו, ולאחר מכן לעשות כל מאמץ כדי למנוע כל ביקורת על הממשלה ותפקודה.
העובדה שפוליטיקאי כמו קרעי, שרק שיקולים פוליטיים מנחים אותו, מכהן כשר התקשורת – היא ביזיון. שאיפתו הגדולה ביותר היא לרצות את נתניהו, ולעשות כל מאמץ כדי למנוע ביקורת על הממשלה ותפקודה
הוא מאמין לתומו שאם תיסגר חטיבת החדשות האקטואליה בערוץ הראשון ויוטל איסור על גלי צה"ל לשדר חדשות, הביקורת נגד נתניהו וממשלתו הכושלת תפחת בצורה משמעותית.
גדעון אלון הוא עיתונאי. הוא עבד 35 שנים כעתונאי ב״הארץ״, מתוכן 17 שנים ככתב פרלמנטרי של הארץ, ולאחר מכן 14 שנים ב״ישראל היום״. הוא הגיש תכניות בערוץ הכנסת, הפיק סרט תיעודי על תפקוד ועדת חוץ ובטחון ופירסם שלושה ספרים. האחרון שבהם הוא: ״מתחככים״, ובו סיכום 40 שנות עבודתו העיתונאית. בסוף אפריל 2021 יצא לגימלאות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
מקומו של השר הזה הוא בפח האשפה של ההיסטוריה אבל, צחוק הגורל, מי שנמצא בזבל זה אנחנו, הציבור הדמוקרט-ליברלי, ההולך ומתמעט.
בנקודה אחת אני מסכים איתו ועם עוד אחרים (הוא לא המציא את זה): אין מקום לתחנת רדיו צבאית. חיילים צריכים לשרת בצבא ולא ללמוד תקשורת על חשבוננן. אמנם פעם זו היתה שמורת טבע תקשורתית, אבל מאז זרמו הרבה מי שופכין בירקון ומי שמאזין לתחנה זו ולבתה גלגל"צ יודע שאפשר לוותר בקלות על העונג. התחנות של כאן בהחלט מספקות.