ישראל זקוקה ליום שאחרי בנימין נתניהו כמו אוויר לנשימה, כמו שקט שאחרי הסערה וכמו חולה הזקוק לשיקום הנפש הפצועה. ישראל זקוקה למנהיג הדומה לכירורג, המהלך בין הטיפות וברגישות רבה מוביל אותנו אל הפיוס והפשרה.
ישראל זקוקה למנהיג שנמנע מהצהרות וספינים, שהפכו חשובים מעשייה ונועדו להפגין שליטה, אך מעלים את מפלס הלחץ והחרדה. דרוש לנו מנהיג שמורה בנחישות להפסיק את המהפכה המשטרית, שחזרה לאיים עלינו כאש מאכלת, ומובלת על ידי טירוף וחוסר דעת. דרוש לנו מנהיג שצופה אל אופק התקווה ונע לעברו בשכל, בבטחה ובעין חדה.
ישראל זקוקה למנהיג שנמנע מהצהרות וספינים, שהפכו חשובים מעשייה ונועדו להפגין שליטה, אך מעלים את מפלס הלחץ והחרדה. דרוש לנו מנהיג שמורה בנחישות להפסיק את המהפכה המשטרית
ישראל לא צריכה עוד את נתניהו. היא זקוקה לקברניט שניתן לצעוד אתו אל האור הממתין בקצה שאחרי החושך. די לנו מסערת הרוחות שאינה נגמרת, מפרשיות על התנהלות עקומה ושקרים מאוסים. ממניפולציות והולכת שולל של משפחות החטופים, מאי אמירת אמת וספינים בלתי נלאים.
העם עייף. הוא תשוש. הוא זקוק לשיקום ההריסות, לבניית עתיד עם מנהיגות של אמת וחמלה ועם תחושה כל יום וכל שעה שהנבחרים עובדים למענו ומאמצים קוד אתי תובעני מעצמם, שמקרין על הציבור.
העם זקוק לכך ששריו יקומו בבוקר לא כדי לעבוד נגד מישהו אלא למען משהו. מאסנו בתרבות הפוליטית הקלוקלת שהרסה כל חלקה טובה, מוסר וערך. שהשחיתה מערכות ואנשים, שהזינה רעל לתקשורת ועיוותה את מוחותיהם של אזרחים. מאסנו בתרבות הפוליטית שמובילה לטירוף המוני ולא נותנת מנוח לעם הנושא על כתפיו את המגנים עלינו בשערי עזה והרי הצפון. עכשיו צריך מנהל טוב כדי לשקם את ההריסות, לחבק את הנפשות הפגועות, להחזיר את השמחה שנמוגה ואת הרוח הישראלית הזקוקה לתקווה ולצמיחה חדשה.
במשך דור שלם בנה נתניהו חומה בין חלקי העם, מתוך רצון להפריד ולשלוט. הוא שיסה ופילג את הכוחות הבונים את עוצמתה של המדינה. זו הייתה דרכו וזה הפך לגורלנו המר. בהשראתו חדרו למילון השימושי המונחים הרעילים: "שמאלנים בוגדים", " "השמאל שכח מה זה להיות יהודי", "אנטי ציונים", "אליטות", "צפונבונים", "פריווילגים", "מתנשאים", "חוטפי תינוקות", "אוהבי ערבים", "צאצאי הכוזרים", "נאצים" ועוד.
שיטת ההפרד ומשול הפכה לדרך חיים, למדיניות מוצהרת, לטקטיקת המונים ולאסטרטגיית פעולה. רוח המפקד של האיש שלא פסק להסית, ללבות שנאה ושיסוי ולהטיל פחד – מרחפת על שליחיו ועבדיו הנרצעים.
העם זקוק לכך ששריו יקומו בבוקר לעבוד למען משהו ולא נגד מישהו. מאסנו בתרבות הפוליטית הקלוקלת שהרסה כל חלקה טובה, מוסר וערך. שהשחיתה מערכות ואנשים והזינה רעל לתקשורת
קואליציית הרשע מגבה את כישלונותיו המדיניים והאישיים של נתניהו ועוד מלווה אותו כנאשם לדיוני משפטו. האיש שפועל כאדם העומד מעל החוק, שחבר לעבריינים קיצוניים וליצנים, נוכלים ומשתמטים והתיש את העם במשפטו, ממשיך לחסל את ישראל כמדינה ציונית וליברלית. עכשיו הוא מאפשר לשר המשפטים שלו בחסות המלחמה להמשיך במהפכה המשטרית כחלק ממאבקו נגד השופטים, נגד מערכת המשפט והעצמאות השיפוטית, נגד היועצת המשפטית לממשלה ונגד הפרקליטות, כדי לרסק את תדמיתם בעיני הציבור.
ראוי לרענן את זכרונו של הציבור. נתניהו, הנאחז בשלטון, נושא באחריות ישירה למחדל בעזה. הוא אפשר את חימושו ומימונו של ארגון הטרור וכשל בהערכת הדינמיקה שהובילה לטבח ה-7 באוקטובר. הוא החליש בכוונת מכוון את הרשות הפלסטינית במשך 14 שנים כדי למנוע כניסה לכל מו"מ, דבר שהתברר ככישלון קולוסלי של קונספציה שנועדה להרוג את הסוגיה הפלסטינית.
הוא גילה רפיסות מבהילה וקהות חושים מול התחמשות חזבאללה והתעצמותו בנשק מדויק. חולשת ההבלגה יצרה את התנאים למתקפת חזבאללה בצפון. נתניהו לא יזם כל פעולה של ממש לריסוק ארגוני הטרור, אלא נגרר לפעולה לאחר הטבח.
אסור להתבלבל, לנתניהו לא היה כל חלק בקריסת שלטון אסד. הוא לא יזם אותה ולא צפה אותה. היא נפלה כפרי בשל לידיו, אבל הוא מיחצן אותה לצרכיו הפוליטיים. הוא נגרר למאורעות ומעולם לא היה מצביא מוביל ויוזם. הריסת תשתיות הצבא הסורי לאחר נפילת המשטר נועדה להקטין את האיומים העתידיים, אבל היא משולה לדריכה על גווייה ואינה באמת מלחמה מול צבא לוחם.
וינסטון צ'רצ'יל, מושא ההערצה של נתניהו וגיבור מלחמת העולם השנייה, סיים את תפקידו עם שוך הקרבות. העם הבריטי ביקש סדר יום חדש ונהג בצ'רצ'יל לפי המונח: "הכושי עשה את שלו הכושי צריך ללכת". הוא פינה את מקומו בבחירות לסגנו ממפלגת הלייבור קלמנט אטלי. העם הבריטי הבהיר בבחירתו כי אין אדם שאין לו תחליף ואין עם יתום ממנהיגים. סדר היום הישראלי מחייב את הליכתו של נתניהו ויצירת מנהיגות שקטה שמטיבה עם האזרח, מספקת סעד למצוקותיו ואינה זקוקה לשלוט בשיח הציבורי כל הזמן וכל יום.
אסור להתבלבל, לנתניהו לא היה כל חלק בקריסת שלטון אסד. הוא לא יזם אותה ולא צפה אותה. היא נפלה כפרי בשל לידיו, אבל הוא מיחצן אותה לצרכיו הפוליטיים. הוא נגרר למאורעות ומעולם לא היה מצביא מוביל ויוזם
נתניהו הוכיח בדרכו לאורך השנים שהוא אדם חסר עקרונות וערכים, מוכשר שרוכב על סוס הפופולריות, מקפיד על ביקורי יחצנות מהגולן הסורי ועד בכלל, ו"הראשון לזהות" כל דבר. עכשיו, לאחר שכשל בשמירה על ביטחוננו, אנו זקוקים לשינוי הדרך והמנהיגות – נתניהו צריך ללכת. חידוש ההפיכה המשטרית מחייב יציאה מחודשת בכל העוצמה אל רחובות הערים כדי לסלק מחיינו את כנופיית נתניהו ולהחזיר את השפיות לחיינו.
משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
משה בן עטר חברי הטוב אומר לנו מה לא , הוא משכנע את המשוכנעים , המאמר הוא מסמך חסר , מאמר שמספר לנו את אשר כל אנשי מחנה אנטי ביבי אומרים וטוענים מבוקר עד ערב. מאמר ללא ערך , מאמר מחסר שאין בו צורך .
לשאול שאלות לא יוביל אותנו לשום מקום ,לא יוביל אותנו למקום טוב יותר !
צריך וחייבים למצוא פתרונות .
אנסה להשלים את החסר במאמר , לתת מענה ( חלקי ) למה כן , למה שישראל זקוקה ( לדעתי הצנועה ) , לתת מענה למה שישראל צריכה נואשות עתה לאחר ה 7.10 ;
1 . ישראל צריכה מנהיג שעוד לא נמצא , מנהיג מאחד עם ערכים ויכולות שיוביל את ישראל לעתיד טוב יותר .
2 . ישראל לא צריכה את ביבי והכבשים אשר סובבים אותו בזירה הפוליטית.
2 . החלפת נתניהו וממשלתו על ידי
בנט
לפיד
גנץ
ליברמן
( גולן
מאמר מליון וחמש בסדרה. יש למישהו עצה מוכחת שתעבוד במאת האחוזים איך מפילים את השטן ביבים שקרניהו בלי לעבור על החוק? כי הרי שמירת החוק היא היתרון שלנו על קואליצית השואה, הזדון וההפקרה של ארגוני המחבלים בראשות הדיקטטור הצורר ורוצח החטופים ביבים שקרניהו.