היום ה־463 ללחימה ● 98 חטופים עדיין בעזה

ארבעה חיילי צה״ל נהרגו ממטען בבית חאנון, שניים נפצעו קשה

שמות החללים: סמל יהב מעיין, סמ"ר דנילה דיאקוב, רס"ם אלכסנדר פדורנקו וסמל אליאב אסטיוקאר ● לאחר הפגישה עם נתניהו, שליח טרמאפ סטיב ויטקוף חוזר לקטאר להשתתף בשיחות על עסקת חטופים עם המשלחת הישראלית בהובלת ראש המוסד; עינב צנגאוקר: מי שלא מוכנים לסיים את המלחמה ינסו לסכל את העסקה ● לוין: המתווה שהצעתי ביום חמישי הוא שינוי גדול

מימין: סמל יהב מעיין, סמ"ר דנילה דיאקוב, רס"ם (מיל') אלכסנדר פדורנקו וסמל אליאב אסטיוקאר, שנפלו בצפון הרצועה ב-11 בינואר 2025 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל
מימין: סמל יהב מעיין, סמ"ר דנילה דיאקוב, רס"ם (מיל') אלכסנדר פדורנקו וסמל אליאב אסטיוקאר, שנפלו בצפון הרצועה ב-11 בינואר 2025

מדובר צה"ל נמסר בצוהריים כי כלי טיס של חיל האוויר תקפו מחבלים בארגון הטרור חמאס שפעלו במתחם פיקוד ושליטה במרחב ששימש בעבר כבית ספר "חלאווה" שבג'באליה.

שירותי החירום האזרחיים הפלסטיניים כי שמונה בני אדם נהרגו, בהם שתי נשים ושני ילדים.

הבוקר יורט שיגור אחד שחצה מדרום רצועת עזה לכרם שלום.

רויטרס
רויטרס, 16:20 עריכה

שליחו למזרח התיכון של נשיא ארצות הברית הנבחר, דונלד טראמפ, סטיב ויטקוף, ייפגש עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ביום שבת, כך מסר גורם ישראלי, על רקע המאמצים להגיע לעסקת חטופים והפסקת אש בעזה.

גורם ישראלי נוסף אמר כי חלה התקדמות מסוימת בשיחות העקיפות בין ישראל לבין חמאס, בתיווך מצרים, קטאר וארצות הברית, במטרה להגיע להסכם בעזה.

כיכר החטופים בתל אביב. 5 בינואר 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)
כיכר החטופים בתל אביב. 5 בינואר 2024 (צילום: מרים אלסטר/פלאש90)

המתווכים עושים מאמצים מחודשים להשיג הסכם להפסקת הלחימה ברצועה ולשחרור יתר השבויים הישראלים המוחזקים שם, לפני שטראמפ ייכנס לתפקידו ב-20 בינואר.

על פי דיווח בוואלה בכיר ישראלי אמר כי ויטקוף מסר לראש ממשלת קטאר בפגישתם בדוחה ביום שישי כי טראמפ רוצה לראות הסכם בתוך ימים. ויטקוף צפוי להעביר את אותו מסר לראש הממשלה נתניהו כשיפגשו מאוחר יותר היום, אמר הבכיר הישראלי.

ב-ynet מדווחים מגורמים המעורים בפרטים כי 90% מהעסקה כבר סגורה ויש מחלוקת לגבי המעבר בין שלב א' של העסקה – שתכלול שחרור "הומניטרי" – לשלב ב'. הצדדים מתווכחים ביניהם על ניסוחים משפטיים וכל צד מתעקש על דרגת חופש הפעולה שלו.

העיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" דיווח כי בהסכם המוצע בין ישראל וחמאס, תהיה "נסיגה מוחלטת מציר פילדלפי ביום האחרון של שלבי ההסכם".

בהארץ מדווחים מפי גורם ישראלי כי נשקלת יציאת ראש המוסד דדי ברנע למגעים בדוחה.

צבא לבנון הודיע כי הוא משלים את פריסת כוחותיו בגזרה המערבית של דרום המדינה, בעקבות נסיגת כוחות צה"ל.

בפוסט ברשת X, נמסר על ידי צבא לבנון (LAF) כי הכוחות נפרסים בערי ובכפרי הגבול נקורה, עלמה א-שאעב, דיירה, עיתארון, בינת ג'בייל, תיר חרפה, מגדל זון, סלחאני וקוזה.

הצבא הלבנוני ציין כי הוא פועל לחיזוק עמדותיו באזור, בתיאום עם יוניפי"ל ועם ועדה בת חמישה חברים המפקחת על הפסקת האש בין ישראל ללבנון.

בנוסף, צבא לבנון הזהיר את התושבים המקומיים שלא להתקרב לאזור עד שיחידות הנדסה יסרקו את הערים והכפרים וינקו אותם מתחמושת שלא התפוצצה ופסולת אחרת.

צה"ל עדיין פרוס באזורים מסוימים בדרום לבנון, והוא מחויב לסגת עד סוף החודש במסגרת הסכם הפסקת האש.

רויטרס
רויטרס, 17:08 עריכה

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, הודיע ביום שבת כי אוקראינה תפסה שני חיילים מצפון קוריאה באזור קורסק שברוסיה, זוהי הפעם הראשונה שבה אוקראינה מכריזה על תפיסת חיילים צפון קוריאנים חיים מאז הצטרפותם למלחמה בסתיו שעבר.

על פי קייב ובעלות בריתה במערב, חיילים סדירים מצפון קוריאה הצטרפו ללחימה לצד רוסיה באוקטובר, וההערכה הראשונית הייתה שמספרם עולה על 10,000.

בפוסט ברשת X, מסר זלנסקי כי החיילים הובאו לקייב והם מתוחקרים על ידי שירות הביטחון האוקראיני (SBU), סוכנות המודיעין הפנימית של המדינה.

"כמו כל שבויי המלחמה, גם שני החיילים הצפון קוריאנים הללו מקבלים את הסיוע הרפואי הדרוש," אמר זלנסקי, והוסיף כי עיתונאים יקבלו גישה לראיונות עמם.

קייב טוענת כי חיילים צפון קוריאנים נלחמים באזור קורסק, שבו פתחה אוקראינה בפשיטה באוגוסט, וכי היא עדיין שולטת בכמה מאות קמ"ר של שטח באזור זה. לפי קייב ובעלות בריתה במערב, צפון קוריאה גם מספקת לרוסיה כמויות גדולות של פגזי ארטילריה.

רוסיה לא אישרה ולא הכחישה את נוכחותם של חיילים צפון קוריאנים בקורסק, ולא התקבלה תגובה מיידית ממוסקבה או פיונגיאנג לדיווח זה. בעבר מסרה אוקראינה כי תפסה חיילים צפון קוריאנים בקרב, אך הם נפצעו קשה ונפטרו זמן קצר לאחר מכן.

על פי ה-SBU, שני החיילים נולדו ב-2005 וב-1999, ושירתו בצבא צפון קוריאה מאז 2021 ו-2016, בהתאמה.

סגירה