JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום ראשון, 12 בינואר 2025 | זמן ישראל
היום ה־464 ללחימה ● 98 חטופים עדיין בעזה

סגנו של טראמפ: אם לא יושג הסכם – הממשל יאפשר לישראל לחסל את גדודי חמאס שנותרו

ג'יי־די ואנס אמר שכשהנשיא הנבחר איים ששערי הגיהינום ייפתחו, הוא התכוון שישראל תשמיד את שני הגדודים האחרונים של חמאס ושיוטלו עיצומים על תומכי הארגון ● מתה מפצעיה תושבת נהריה שנפגעה לפני כחודשיים מרקטה שהתרסקה על ביתה ● צה"ל: אזרחית נפצעה באורח קל מיידוי אבנים בשומרון ● דיווח: כ"ץ מסרב להציג לייעוץ המשפטי את תוכניתו לגיוס תלמידי הישיבות

ג'יי־די ואנס בהנטינגטון פלייס שבדטרויט, 16 ביוני 2024 (צילום: JEFF KOWALSKY / AFP)
JEFF KOWALSKY / AFP
ג'יי־די ואנס בהנטינגטון פלייס שבדטרויט, 16 ביוני 2024

הלילה מסר דובר צה"ל כי תצפיות זיהו שלושה חשודים במרחב הר דב שנעו בשטח לבנון, בקרבת שטח הארץ, וכלי טיס של חיל האוויר תקף את שלושת החשודים. צה"ל, כך נמסר, ממשיך להיות מחויב להבנות בין ישראל ולבנון, פרוס במרחב דרום לבנון ויפעל להסרת כל איום על מדינת ישראל ואזרחיה.

רויטרס
רויטרס, 07:00 עריכה

המנהיג בפועל של סוריה, אחמד א־שרע, התקשר לנשיא הנבחר של לבנון, ג'וזף עאון, ובירך אותו על כניסתו לתפקיד הנשיאות, כך דיווחה ביום ראשון המפקדה הכללית של השלטון בסוריה.

הנשיא הנבחר של לבנון, ג'וזף עאון יחד עם רעייתו, הגברת הראשונה נהמא נחמה, בארמון הנשיאות בבאבדה, מזרחית לביירות. 9 בינואר 2025 (צילום: Lebanese Presidency / AFP)
הנשיא הנבחר של לבנון, ג'וזף עאון יחד עם רעייתו, הגברת הראשונה נהמא נחמה, בארמון הנשיאות בבאבדה, מזרחית לביירות. 9 בינואר 2025 (צילום: Lebanese Presidency / AFP)

שבוע מכריע במו"מ לשחרור חטופים. בכיר ישראלי אמר אתמול לוואלה כי "יש סיכוי להגיע להסכם אבל זה אתגר רציני. ראשי צוות המו"מ לא היו יוצאים לקטאר אם לא היו חושבים שניתן להשיג הסכם. זה יהיה קשה אבל הצוות יעשה כמיטב יכולתו כדי להגיע לעסקה".

לואיס הר, שחולץ מעזה במבצע צבאי, יושב בכיכר החטופים בתל אביב, 6 בינואר 2025 (צילום: AP Photo/Ohad Zwigenberg)
לואיס הר, שחולץ מעזה במבצע צבאי, יושב בכיכר החטופים בתל אביב, 6 בינואר 2025 (צילום: AP Photo/Ohad Zwigenberg)

מקור בחמאס אמר לערוץ א-שרק הסעודי שהגמישות של חמאס הפתיעה את המשלחת הישראלית, והוסיף: "אנחנו מתקרבים להכרזה על הסכם ועסקה לחילופי שבויים. הדבר תלוי בתגובה הישראלית, ואם ישראל לא תמציא תנאים חדשים ההסכם יהיה מוכן להכרזה אצל המתווכות, מצרים, קטאר וארצות הברית".

שליחו של נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, חזר אתמול לקטאר כדי להשתתף בשיחות על עסקת השבויים, לאחר שפגש את ראש הממשלה בנימין נתניהו בירושלים. ויטקוף הצטרף למשלחת ישראלית בכירה ששלח נתניהו, שתצטרף לצוות המו"מ הישראלי בדרג ביניים שכבר נמצא בדוחה.

תמונותיהם של החטופים ושל החללים המוחזקים ברצועת עזה מוצגים באצטדיון בפתח תקווה במשחק בין כדורגלני עבר לבין קרובי החטופים, 7 בינואר 2025 (צילום: Jack GUEZ / AFP)
תמונותיהם של החטופים ושל החללים המוחזקים ברצועת עזה מוצגים באצטדיון בפתח תקווה במשחק בין כדורגלני עבר לבין קרובי החטופים, 7 בינואר 2025 (צילום: Jack GUEZ / AFP)

שמונה לוחמים מגדוד רותם של חטיבת גבעתי נפצעו בסוף השבוע האחרון בפעילות בג'באליה, ככל הנראה ממטען, כך פורסם ברשת ב'. שלושה מהחיילים נפצעו פצעים קשים ומצבם התייצב. צה"ל עדכן את משפחות הפצועים אך לא פרסם את דבר התקרית.

דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי, פרסם אזהרת פינוי לתושבי נוסייראת שבמרכז רצועת עזה, לפני תקיפה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
סגירה
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.