דובר חמאס, חאזם קאסם, בירך אמש על נסיגתו לכאורה של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מהצעתו לעקירה קבועה של פלסטינים מרצועת עזה וקרא לו להימנע מיישור קו עם חזונו של "הימין הציוני הקיצוני".
הצהרתו של בכיר חמאס באה לאחר שטראמפ אמר אתמול כי "אף אחד לא מגרש אף פלסטיני מעזה", בתשובה לשאלה במהלך פגישה בבית הלבן עם ראש ממשלת אירלנד, מיהאל מרטין.
"אם הצהרותיו של נשיא ארצות הברית טראמפ משקפות נסיגה מכל רעיון של עקירת תושבי רצועת עזה, הן מבורכות", אמר קאסם.
"אנחנו (חמאס) קוראים לחזק עמדה זו באמצעות חיוב הכיבוש הישראלי ליישם את כל התנאים של הסכמי הפסקת האש".
צה"ל יציג היום את התחקיר על הטבח שהתחולל ב-7 באוקטובר 2023 בקיבוץ ניר עוז.
עשרות מתושבי ניר עוז נרצחו במתקפה של חמאס ורבים נחטפו לרצועת עזה. המפגעים שלקחו חלק במתקפה עזבו את הקיבוץ לפני שכוחות הביטחון הגיעו ליישוב.
הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי צפוי לקחת היום חלק בהצגת התחקיר לתושבי הקיבוץ.
הרמטכ"ל אייל זמיר אישר להעביר למבקר המדינה מתניהו אנגלמן חומרים שקודמו בתפקיד, הרצי הלוי, נמנע מלהעבירם – כך דיווח הבוקר מיכאל האוזר טוב ב"הארץ".
לפי הפרסום, הלוי אמר בשיחות סגורות שהנושאים שאנגלמן מעוניין לבחון אמורים להיבדק בוועדת חקירה ממלכתית.
מצה"ל לא נמסרה תגובה.
נמשך המצוד אחר המפגע שירה אמש בצעיר כבן 18 באזור אריאל. הצעיר, שנפצע באורח בינוני, פונה לקבלת טיפול בבית חולים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם