JavaScript is required for our website accessibility to work properly. עומר נחמני: מזל שבן גוריון לא שומע את עירית לינור | זמן ישראל

מזל שבן גוריון לא שומע את עירית לינור

עירית לינור (צילום: צילום מסך מתוך הפטריוטים)
צילום מסך מתוך הפטריוטים
עירית לינור

השבוע, בתוכנית 'המילה האחרונה' בגלי צה"ל, אמרה עירית לינור שצריך לחקור את נשיאת ביהמ"ש העליון, אסתר חיות, ושאם חיות היתה עומדת בפני ועדת החקירה שח"כ סמוטריץ' רצה להקים לבדיקת ניגודי עניינים של שופטים, היתה "נגמרת לה הקריירה" בגלל שהיא "שקרנית".

השבוע אמרה עירית לינור בגל"צ שצריך לחקור את נשיאת ביהמ"ש העליון, אסתר חיות, ושאם חיות היתה עומדת בפני ועדת החקירה שרצה סמוטריץ' לבדיקת ניגודי עניינים של שופטים, היתה "נגמרת לה הקריירה" כי היא "שקרנית"

כדי ששופט יפסול את עצמו מלדון בתיק, צריך להתקיים "חשש ממשי למשוא פנים". ניגוד עניינים או משוא פנים הוא מצב בו אדם ממלא תפקיד מסוים, שופט או פוליטיקאי, כאשר יש לו אינטרס נוסף וזר שאינו קשור למהות תפקידו.

לדוגמא, ב-2009 פסל עצמו שופט העליון יורם דנציגר מלדון בתיק של איש העסקים אלי רייפמן, מכיוון שהמשרד שייצג את איש העסקים הוא המשרד של דורי קלגסבלד, בו דנציגר היה שותף בעבר. מצב זה מעלה חשש שהקשר המקצועי, הישיר וארוך השנים בין עורכי הדין לבין השופט היה מעלה "חשש ממשי למשוא פנים", ולכן השופט לא דן בתיק.

לינור התבססה על תחקיריו של קלמן ליבסקינד, שלא הוכיח כי שופטי העליון חצו את הרף הנדרש. חיות סיפקה הסבר מפורט לגבי כל אחת מהטענות שהועלו נגדה ואף דרשה מיתר שופטי העליון לפרסם את כל רשימת המניעויות שלהם, כדי שלא תיווצר ולו מראית עין שיש להם אינטרס זר בעת קבלת החלטות. האם לינור אי פעם פרסמה רשימת ניגודי עניינים? האם היא בכלל כפופה לכללי אתיקה מסוימים?

לינור מגנה בחירוף נפש על ראש ממשלה הנתון בניגוד עניינים מהותי כנאשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים, בתפקידו החולש על רשויות אכיפת החוק, אבל תוקפת את נשיאת העליון, על אף שנתנה הסבר מפורט מדוע אינה מצויה בניגוד עניינים.

לינור התבססה על ליבסקינד, שלא הוכיח כי שופטי העליון חצו את הרף הנדרש. חיות סיפקה הסבר מפורט ודרשה מעמיתיה לפרסם את רשימת המניעויות שלהם, להסרת כל מראית עין של אינטרס זר

עושה רושם, שאת לינור לא מעניין טוהר המידות של משרתי ציבור, אלא רק להחליש את מערכת אכיפת החוק. אם היתה מודאגת מסוגיית ניגוד העניינים, היה עליה להקדיש פרקים שלמים בתוכניתה לכך שראש ממשלה הנאשם בפלילים מבקש למנות חוקרים ושופטים שיכולים להיטיב עימו במשפטו.

או שאולי היתה מפנה זרקור ציבורי לכך שאם נתניהו ייצא לנבצרות או יתפטר, הוא לא יוכל להשתמש בכוחו כדי לסדר לעצמו הכנסה של מיליון שקל בצורת הטבות מס פרסונליות ורטרואקטיביות.

לינור כלל לא מודאגת מכך שבכל הפרשות בהן נתניהו נאשם, עולה חשד לקבלת החלטות הנגועות באופן עמוק באינטרסים זרים. בעיניה, העובדה שחיות קיבלה להתמחות את בתו של עורך הדין גיורא ארדינסט, חמור יותר ממתן הטבות רגולטוריות בשווי מיליארד שקל על חשבון הציבור, בתמורה לסיקור חיובי.

לינור החלה את דרכה כסופרת שמאלנית, אבל את הצלחתה כעיתונאית ניתן לזקוף לעובדה שהפכה את עורה לימנית חביבת המשטר. היא משדרת את התוכנית "המילה האחרונה" ארבע פעמים בשבוע, שלוש פעמים בשבוע היא בתוכנית "הפטריוטים" בערוץ 20 ולאחרונה החלה לכתוב "בישראל היום". בשעה ששוק התקשורת מדמם, וכשמפטרים עיתונאים בכירים כמו ברק רביד, שהביאו סקופים אדירים ועשו עיתונאות איכותית, לינור מופיעה כמעט כל יום בכלי התקשורת. האם לינור עיתונאית טובה מרביד, או שאולי העובדה שהיא מתאימה את מסריה לצרכי ראש הממשלה – מביאה לה את ההצלחה לה היא זוכה?

נראה שאת לינור לא מעניין טוהר המידות של משרתי ציבור, אלא החלשת מערכת אכיפת החוק. אילו דאגה מניגוד העניינים, היתה מקדישה פרקים בתוכניתה לרה"מ הנאשם בפלילים ומבקש למנות חוקרים ושופטים

לינור נאמנה לדף המסרים הביביסטי. באמתחתה שלל פרובוקציות שתואמות בצורה כמעט מושלמת את האינטרסים של נתניהו. הנשיא רובי ריבלין הוא "חוצפן ופוליטיקאי כושל", המפגינים מחוץ לבית רה"מ הם "ספחת ופזוריאזיס", ההפגנות בשנת 2011 הן "המצאה של התקשורת", העיתונאי אביעד גליקמן מקבל הדלפות לתקשורת מאשתו שעובדת בפרקליטות – אמירה שעליה התנצלה בשידור לאחר שגליקמן שיגר לעברה התראה לפני תביעה, את איימן עודה צריך להחליף במתדלקים ערבים מרשת ילו, ואורטל בן דיין היא לא פחות "מזונה", כי טענה שהוטרדה מינית על ידי המרצה שלה. גלי צה"ל נאלצו לפצות את בן דיין ב-38 אלף שקל על ההשתלחות לה זכתה מלינור, כסף שלינור היתה צריכה להוציא מכיסה אילו היתה כותבת את הדברים בעמוד הפייסבוק שלה.

אילו בן גוריון היה יודע מה קרה עם התחנה הצבאית אותה הקים ב-1950 במטרה "להיות מכשיר לחינוך הנוער והעם, אמצעי לקליטת העולים, להנחלת הלשון וידיעת הארץ", הוא היה מתהפך בקברו מלשמוע תועמלנית בתחנה שמפיצה קונספירציות, בורות, מידע לא מבוסס ותכנים אלימים נגד הציבור, המשלם את שכרה מדי חודש.

שמאלני ציוני גאה, תל אביבי, לומד משפטים ומלמד עברית. הוביל מחאות למען קהילת להט״ב, שיויון לנשים והדמוקרטיה הישראלית וכעת דובר של ח"כ יאיר גולן. גר עם הכלבה שלו, ירדנה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 682 מילים
כל הזמן // יום שישי, 24 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: הפסקת האש בלבנון תוארך בשלושה שבועות, נתניהו ועאון יגיעו לבית הלבן

זמן קצר לפני תחילת השיחות: חזבאללה ירה טילים לעבר שתולה, צה"ל חיסל מחבלים בדרום לבנון ● טראמפ: "יש לי את כל הזמן בעולם, אבל לאיראן אין" ● דיווח: יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף פרש מהשיחות עם ארה"ב בעקבות מחלוקת פנימית ● נושאת מטוסים שלישית אמריקאית הגיעה למזרח התיכון ● דיווח: "מוג'תבא חמינאי פצוע קשה, סובל מכוויות בפניו שמגבילות את דיבורו"

לכל העדכונים עוד 65 עדכונים

כשהעבודה נעלמת - מה יגדיר אותנו בעידן הבינה המלאכותית?

בשבועות האחרונים נדמה כי החשש שהבינה המלאכותית תשבש יותר מדי, מהר מדי – עד כדי השלכות חברתיות עמוקות – חצה רף פסיכולוגי.

פחות ופחות נחשב מיושן לחשוד, שכאשר חלק כה גדול מהפעולות המקצועיות שלנו ניתן לאוטומציה, השוק החופשי לא בהכרח יצליח לייצר מקומות עבודה עבור כל מי שרוצה לעבוד או זקוק להכנסה – כפי שעשה במידה רבה מאז המהפכה התעשייתית.

דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 956 מילים
אמיר בן-דוד

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

מי ישיב את הרוח למסייעים - הכתובת על הקיר של החוסן הישראלי

מישהו עוד זוכר את ימי הסגרים של הקורונה? מישהו זוכר את הלילות המתוחים של מבצע "שומר חומות"? נדמה שבעשור האחרון, החברה הישראלית חיה בתוך רצף אינסופי של אירועים מטלטלים. עוד לפני שהספקנו לעבד את הבידוד החברתי של המגיפה או את האיום הרקטי של 2021, הגיע ה-7 באוקטובר והמלחמה בעקבותיו שניפצו את כל מה שחשבנו על ביטחון וחוסן.

בעוד מדינת ישראל מתמקדת בשיקום לוחמיה ונפגעי 7.10, ישנה קהילה שלמה של "מסייעים" – נשות מילואים, צוותים רפואיים, צוות חינוך, צוותי חירום והצלה ואנשי טיפול – המנסים שלא לקרוס, וחלקם אף כבר קרסו תחת עול "הטראומה המשותפת". הנתונים מבהירים: ללא מענה דחוף לאלו שמחזיקים את העורף והחזית, החוסן הלאומי שלנו בסכנה.

קרן מיפנו היא מנחת קבוצות בעמותת משיב הרוח - פסיכולוגית רפואית בכירה, בעלת ניסיון רב בליווי קהילות מסייעות ואנשי טיפול.

אל"ם איל קרביץ הוא מנכ"ל עמותת משיב הרוח - לאחר שנים רבות בשירות הצבאי, מצא את עצמו בשבעה באוקטובר לראשונה במלחמה שלא מתוך תפקיד צבאי, הקים יחד עם דניאל חרמון את עמותת משיב הרוח מתוך הבנה שציבור המסייעים יישחק תחת המשבר.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 953 מילים

למקרה שפיספסת

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

מחלוקה לפדרציה

במשך שנים, רוב הישראלים למדו לקבל שהפרדה מהפלסטינים לא רק רצויה, אלא בסופו של דבר אפשרית. זו הייתה ההנחה מאחורי אוסלו, ההיגיון מאחורי ההתנתקות, וההנחה השקטה מאחורי חלק ניכר מהחשיבה האסטרטגית שלנו.

ה-7 באוקטובר שם קץ לאשליה הזו.

עמנואל שחף הוא חבר מועצה ב"תנועה ישראלית". הוא מהנדס, מנהל, איש מוסד, פעיל פוליטי וחברתי, בעל ניסיון רב תרבותי יוצא דופן, מעוניין במיוחד בחלופות מדיניות ומקדם היום פדרציה בארץ ישראל. חי עם שוש באזור השרון, אבא לשנים וסבא ל-8

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 929 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים ו-1 תגובות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים

בין הרבנים ללוחמות

שורת מקרי חיכוך סביב שירות לוחמות חושפת מתחים בין הדרישות הדתיות לבין הצרכים המבצעיים ● משימות משתנות בניגוד לפקודות, וכללי הצניעות נאכפים רק על נשים, בעוד החרדים אינם מתגייסים ● בצה"ל כבר מודים שאין חלופה ללוחמות – אך ההגנה על זכויותיהן עדיין לא מגיעה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 560 מילים

קרבות השליטה בטהרן מקרבים את העימות עם טראמפ

ציטוטים שיוחסו ליו"ר הפרלמנט האיראני השמרני מעידים על מאבקי כוח בצמרת המדינה אחרי חיסול חמינאי האב ● ברקע המגעים עם ארצות הברית, המאבק הפנימי משליך ישירות על קבלת ההחלטות בטהרן ועל הסיכון להסלמה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 626 מילים

קומץ שחיינים מול ים של אדישות: כך נחשפה דליפת הביוב בפלמחים

במשך שבועות במערכה עם איראן היו למים בחוף פלמחים ריח ומרקם של ביוב, אבל שום גורם רשמי לא היה בתמונה ● כמה שחיינים וגולשי סאפ היו היחידים שדאגו לים ואף איתרו את הצינור שממנו דלף הזיהום – שתוקן בסוף השבוע האחרון ● "היו ימים שחזרתי הביתה כשבגד הים וחולצת השחייה שלי מסריחים מביוב. זה הלך והחמיר"

לכתבה המלאה עוד 1,342 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.