נפתלי בנט הוא ראש הממשלה שלנו. נפתלי בנט רצה להיות ראש ממשלה לאורך כל חייו בפוליטיקה הישראלית. נפתלי בנט הוא גם אבא ובעל של גילת. איש משפחה לכל דבר ועניין.
גילת בנט היא אמא, מדריכת הורים ואשת ראש הממשלה, בסדר הזה.
גילת בנט לא קיבלה, לא משנה כמה מנדטים, מאף אזרח ישראלי. לא הצביעו לה ולא הצביעו בקלפי לילדיי ראש הממשלה.
גילת בנט היא אמא, מדריכת הורים ואשת ראש הממשלה, בסדר הזה. גילת בנט לא קיבלה, לא משנה כמה מנדטים, מאף אזרח ישראלי. לא הצביעו לה ולא הצביעו בקלפי לילדיי ראש הממשלה
ואחרי שכתבתי את כל זה, חשוב להגיד: זכותה של אשת ראש הממשלה לא לקחת חלק בסאגה של ראשות הממשלה ותמיד לשים את סדר העדיפויות של המשפחה שלה לפני הסטטוס שלה כאשת ראש הממשלה. לעומתה, ראש הממשלה שאוהב את משפחתו לא פחות, לא יכול להרשות לעצמו לעשות זאת. לכן לאחר שהמליץ בפני אזרחי המדינה לא לנסוע, מצופה היה ממנו לעשות כל שביכולתו למנוע את הנסיעה של האנשים הכי קרובים אליו.
הסיפור פה הוא לא ההשוואה לשרה נתניהו וגם לא סוגיית הפמיניזם וזכותה של האישה לא לסור למרותו של בעלה. שרה נתניהו החזיקה בסטטוס של אשת ראש הממשלה מעל עשור ואישיותה נטחנה עד דק.
ב-2021 ברור שלנשים, ובטח לאשתו של ראש הממשלה, מותר לבחור לא להיות תלוייה בחייה האישיים בבעלה. אבל ההשוואה הנכונה היא דווקא לסוניה פרס. לסטטוס, "אשת ראש הממשלה" או "אשת הנשיא" מתלווים חובות וזכויות. סוניה פרס בחרה לא לעמוד לצד בעלה בחייו הציבורים וספגה ביקורת על כך. אבל היא הרוויחה ביושר את החיים הפרטים שלה, לעשות מה שנכון לה ולמשפחתה והתקשורת והציבור כיבדו את זה.
סוניה פרס לא הגיעה לנאום בכנסת ולא השתתפה בקבלות פנים. לעומתה גילת בנט, ימים ספורים לפני נסיעתה עם הילדים, בניגוד להמלצות בעלה ראש הממשלה, דיברה בכנסת לציון יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות במשפחה. גברת בנט אמרה שם שהיא רוצה לדבר כאמא ולא כאשת ראש הממשלה. זה יפה. אבל את הבמה לדבר בכנסת קיבלה גילת בנט רק בגלל היותה אשת ראש הממשלה. וזו הנקודה.
סוניה פרס לא הגיעה לנאום בכנסת ולא השתתפה בקבלות פנים. לעומתה גילת בנט דיברה בכנסת וציינה שהיא רוצה לדבר כאמא ולא כאשת רה"מ. זה יפה. אבל היא קיבלה את הבמה רק בגלל היותה אשת רה"מ
נפתלי בנט, לקח את בנו לחיסון ראשון כשאזרחי מדינת ישראל רואים את המהלך כדוגמה אישית, וזה יפה. לצערי, בפעם הבאה שראש הממשלה ייקח את אחד מילדיו לשמש דוגמה ומופת לאחרים, תמיד תעלה בדמיון תמונת ילדיו שיצאו לנופש במלדיביים כשאבא אמר לאזרחי המדינה שהוא ממליץ לא לנסוע לחו"ל.
"בורגן" (הממשלה), הסדרה הדנית הנהדרת, מספרת את סיפורה של בירגיטה ניבורג, האישה הראשונה המכהנת כראש ממשלה בדנמרק. פיליפ, בעלה בסדרה, הוא דוגמה מצוינת לבן זוג שבחר להיות מאחורי הקלעים, חף מגינונים. הוא לא נואם באירועים, הוא כמעט לא מגיע אליהם וחי את חייו הרחק מאור הזרקורים שחווה אשתו.
באחד הראיונות שנתן השחקן מיקאל בירקייר, שגילם את פיליפ, בעלה של בירגיטה אמר:
"שאלו אותי מה אני מעדיף לגלם, פוליטיקאי, או מישהו מהחיים הפרטיים של הגיבורה. עניתי שאני לא רוצה להיות פוליטיקאי. מה שמעניין אותי הוא מה עושה הכוח לחיים של האנשים. חיי המשפחה זה הדבר הבסיסי בחיים שלנו".
חיי הנישואים של ראשת הממשלה בירגיטה ובעלה בסדרה עלו על שרטון כאשר חייו הפרטיים של פיליפ התנגשו באינטרס של ראשת הממשלה, ובעצם של המדינה. נקווה מאד שזה לא יהיה כך אצל הזוג בנט, אני מאמינה שלא.
חיי הנישואים של רה"מ בירגיטה ובעלה בסדרה עלו על שרטון כאשר חייו הפרטיים של פיליפ התנגשו באינטרס של ראשת הממשלה, ובעצם של המדינה. נקווה מאד שזה לא יהיה כך אצל הזוג בנט. אני מאמינה שלא
מאידך, גילת בנט ומשפחתה, צריכים להבין שלתפקיד, לסטטוס ולמעמד של אבא יש גם חובות, לא רק זכויות או גינונים כאלו ואחרים. ואם כאישה ומשפחה בחרתם להתנתק, מדינה שלמה תכבד את זה, אם זה יהיה ניתוק מוחלט. כמו שבחרה סוניה פרס. זה לא בהכרח המצב הרצוי, אבל לא כל הרצוי מצוי.
חגית קלימן היא מנהלת רשתות חברתיות. לשעבר כתבת ווינט בלונדון. צורכת חדשות ואקטואליה על בסיס יומי. מוזמנים לעקוב אחריה בטוויטר @klaiman14
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם