מטה משפחות החטופים והנעדרים קיים הערב מסיבת עיתונאים שבה התייצבו נציגי המשפחות ודרשו מהעולם להתערב למען העברה מיידית של תרופות מצילות חיים לחטופים.
פרופ' חגי לוין, שמלווה את המשפחות במגעים מול הצלב האדום, אמר: "כל התרופות שאתם רואים כאן על השולחן הן תרופות מצילות חיים שהחטופים זקוקים להן באופן מיידי, לא רק כדי למנוע את מותם אלא כדי למנוע מהם סבל לא אנושי. נפגשנו אמש עם נציגי הצלב האדום וגם הם הודו שלא זוכרים אירוע בסדר גודל כזה ואכזריות כזו. מבקש ממנהיגי העולם, ממנהיגי סעודיה, קטאר ויתר מנהיגי העולם להתערב ולהשמיע קול – פעלו עכשיו כדי לעצור את העינוי הזה"
לי דן, שארבעה מבני משפחתה חטופים, אמרה בדמעות: "דודה שלי בת שמונים, סובלת מירידה קוגניטיבית ובלי מכשירי השמיעה. נויה הנכדה שלה, ילדה עם אוטיזים ומאוד רגישה לרעש וצפיפות. בבקשה תכניסו תרופות עוד היום."
אושרת הרשקוביץ, שדודה נעדר יחד עם אשתו ואמה: "האזרחים לא צריכים להיות חלק מהלחמה הזאת. ילדים וחולים בשבי זה פשע כנגד האנושות. אני קוראת לכם לפעול באופן מידי לספק להם תרופות ולהחזיר אותם הביתה כמה שיותר מהר."
יפעת זילר, ששירי בת דודתה נחטפה מהבית שלה עם שני ילדיה, כפיר ואריאל, אמרה: "כולכם ראיתם את התמונות של שירי מחזיקה את ילדיה. כפיר הוא בן תשעה חודשים, אני לא יודעת אם הוא מקבל את המטרנה שלו. יש לי תינוק בן שבעה חודשים, אני מרדימה אותו בכל לילה במחשבה עליו."
תום לוק אמרה: "אני בת הדודה של שני לוק, היא נחטפה מהמסיבה לעזה. היא תועדה בסרטון נוראי שבו היא מובלת עירומה במשאית של חמאס. יש לנו תיעוד שהיא חיה וסובלת ממכה חמורה בראש."
בשבוע האחרון אי אפשר לברוח מזה. החברה הישראלית חולה. בפתח תקווה קבוצה של נערים התנפלה על בחור בן 21 ורצחה אותו כי ביקש מהם לא להתיז ספריי שלג בפיצרייה שעבד בה. בבאר שבע נעצרו נערים בחשד למעורבות ברצח, במושב אביאל אב רצח את בנו והתאבד, זאת לצד האלימות הקשה בחברה הערבית שאינה פוסקת לרגע.
האלימות הזו לא עוצרת ברחוב, היא רודפת אחרינו למסך. סרטון הרצח שודר בכל מהדורות החדשות בשעה שילדים יושבים בסלון, כאילו מדובר בעוד מוצר צריכה.
אורי ארליך הוא עיתונאי לשעבר, פעיל שמאל ודובר ארגון הארכיאולוגים \"עמק שווה\".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
העמק הכי מאוים בארץ - ולא מטילים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנויש משהו כמעט טרגי, ואולי אפילו צפוי, באופן שבו אירופה ממוצבת בסכסוך הישראלי־פלסטיני: היא יודעת היטב מה נכון, יודעת גם לנסח זאת בשפה מוסרית, משפטית ותהליכית מדויקת, אך שוב ושוב נכשלת בהפיכת העמדה הזו למדיניות אפקטיבית.
בחינת אירופה במסגרת קבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה ברבעון הראשון של 2026 מעלה תמונה חדה של הפער בין בהירות נורמטיבית לבין חולשה אסטרטגית, לצד שלוש מגמות.
ד"ר מאיה שיאון צדקיהו היא מנהלת תכנית יחסי ישראל-אירופה במכון מתווים, מרצה בפורום אירופה באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת ת"א וחוקרת אירופה בפרויקט תמרור-פוליטוגרפיה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולאחרונה התחלתי לשיר.
עבור מי שהכיר אותי בילדות, בבית הספר היסודי, בבית הספר התיכון ובתנועת הצופים, זוהי בשורה איומה.
"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.













































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו