יו"ר ההסתדרות ארנון בר־דוד, 31 במרץ 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90

השביתה למען החטופים עוררה סערה פנימית בהסתדרות

השביתה במשק אושרה בהחלטה אישית של יו"ר ההסתדרות בלי התייעצות ואישור המוסדות כנדרש בחוקתה ● חברי ועדים טוענים שכ־40% סירבו לשבות ● גם עובדים התומכים בעסקת החטופים זעמו על ההתנהלות ● ההסתדרות: "נמשיך לדאוג לחברה בישראל"

יו"ר ההסתדרות ארנון בר־דוד הודיע ביום ראשון שעבר על שביתה כללית ביום למוחרת במחאה על הפקרת החטופים. הוא זכה לתשואות מצד פעילי המחאה ולתגובות ארסיות מצד שרים, ח"כים ופעילי ימין. השביתה, שהופסקה בהוראת בית הדין לעבודה, הייתה חלקית והשפעתה הכלכלית והציבורית הייתה שולית. אבל חברי ועדים וגורמים בהסתדרות טוענים שהיא עוררה סערה פנימית בארגון.

המחלוקת הפנימית בארגון הענק נגעה גם לעצם קיומה של השביתה בעניין שאינו קשור לתעסוקה – וגם לדרך שבה התקבלה ההחלטה אודותיה. לפי חוקת ההסתדרות:

"הסמכות להכריז על שביתת מחאה ארצית, או שביתת עובדים אחרת המקיפה את כל המשק, שמורה להנהגת ההסתדרות, כפוף לאישור בית נבחרי ההסתדרות".

אבל ראשי וחברי ועדי עובדים, כמו גם גורמים נוספים בארגון שאיתם שוחחנו, טוענים כי בר־דוד החליט על השביתה בעצמו, בלי להתייעץ עם ועדים ובלי לכנס ולאשר עם ההנהגה ובית נבחרי ההסתדרות.

שביתה בנתב"ג בקריאה להשבת החטופים, 2 בספטמבר 2024 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
שביתה בנתב"ג בקריאה להשבת החטופים, 2 בספטמבר 2024 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

בהסתדרות לא הכחישו את הטענה, אלא מסרו בתגובה: "השביתה עליה הכריזה ההסתדרות היא שביתת סולידריות והזדהות עם משפחות החטופים והמפונים כתגובה לאירועים האחרונים. ככזו, חלה עליה מערכת דינים שונה מזו המוכרת בחוק יישוב סכסוכי עבודה". בהסתדרות לא הסכימו לפרט מה הדינים הללו, ובית הדין לעבודה ממילא פסל את השביתה ועצר אותה.

בוועדים אומרים כי בר־דוד הודיע על השביתה אחר־הצוהריים ביום לפני שהחלה, וכי לחלק מהעובדים נודע על קיומה בתקשורת עוד לפני שקיבלו הודעה מהארגון.

"חלק מהעובדים התנגדו לשביתה מעצם היותה פוליטית. השביתה עוררה ויכוחים קשים בקבוצות ווטסאפ ובמשרדים. חלק מחברי הוועד לא הסכימו לשבות"

"חלק מהעובדים התנגדו לשביתה מעצם היותה פוליטית", מספר חבר בוועד עובדים בענף הפיננסים, "השביתה עוררה ויכוחים. לא דיונים נינוחים, אלא ויכוחים קשים, לא נעימים, בקבוצות ווטסאפ של עובדים ובמשרדים.

"חלק מחברי הוועד שלנו לא הסכימו לשבות. בשורה התחתונה, כל עובד הגיע או נעדר לפי ראות עיניו. אני מעריך שבערך 60% מהעובדים שבתו ו־40% לא. וזה אצלנו, בגוף שלא הוחרג מהשביתה אלא היה אמור לשבות, ובענף שבו נראה לי יש תמיכה די רחבה יחסית במטרות השביתה.

הודעה במתחם הקניות ביג ביהוד על סגירתו, לרגל השביתה הכללית במשק, 2 בספטמבר 2024 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
הודעה במתחם הקניות ביג ביהוד ביום השביתה הכללית במשק, 2 בספטמבר 2024 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

"אני, אישית שבַתי כי אני מכבד החלטות והוראות של ההסתדרות, אבל בחוסר רצון – ואני לגמרי בעד מטרות השביתה, בעד עסקה לקידום חטופים, אבל לא מסכים עם הדרך שבה השביתה הוכרזה ונוהלה. אני מעריך שאם היו מתנהלים אחרת הייתה פחות התנגדות והשביתה הייתה יותר מצליחה".

מה בהתנהלות ההנהגה היה שגוי, ואיך היה צריך לפעול לדעתך?
"קודם כל היה צריך להתייעץ עם הוועדים ולכנס את בית נבחרי ההסתדרות כמו בכל שביתה כללית; להודיע בצורה מסודרת ולא מעכשיו לעכשיו; לצאת לתקשורת ולמפגינים אחרי שמעדכנים את העובדים – ולא לפני.

"אני שבַתי כי אני מכבד החלטות והוראות, אבל בחוסר רצון – ואני לגמרי בעד עסקה לקידום חטופים, אבל לא מסכים עם הדרך שבה השביתה הוכרזה ונוהלה"

"בנוסף, היה צריך להבהיר יותר טוב מה בעצם הדרישה בשביתה. כולנו בעד לשחרר את החטופים, הוויכוח הוא באיזה תנאים. האם השביתה הייתה הבעת תמיכה במתווה מסוים ומחאה נגד הממשלה שמסרבת למתווה? אז תגיד איזה מתווה. עושים שביתה פוליטית? תסבירו מה בדיוק הדרישה הפוליטית שלנו".

הרבה מחברי הוועדים הם אנשי ליכוד. אם היו מכנסים את בית נבחרי ההסתדרות ומתייעצים עם הוועדים הגדולים הם היו מאשרים לשבות?
"אני מאמין שכן. אני לא חושב שהליכודניקים הם הרוב. בכל מקרה נושא שחרור החטופים נמצא בקונצנזוס, גם הליכודניקים רוצים שישתחררו, ולחלק מהם יש ביקורת על הממשלה בעניין".

מפגינים ליד ביתו של יו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד, קוראים לו להשבית את המשק, 2 ביולי 2024 (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
מפגינים ליד ביתו של יו"ר ההסתדרות ארנון בר־דוד הדורשים שביתה, 2 ביולי 2024 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

לדברי גורם בהסתדרות ששוחח איתנו ללא תיאום עם בר־דוד: "בשטח היה משבר של ממש – מרמת העובדים ועד רמת ראשי ועדים. בר־דוד ידע שהשביתה תעורר ביקורת פנימית חריפה. הרבה מחברי הוועדים הם אנשי ליכוד נאמנים.

"השביתה התקיימה באופן שאפשר לעובדים המתנגדים לה לא להשתתף. את קיני ההתנגדות הפוטנציאליים החריגו מראש והחליטו שלא ישבתו, או שישבתו שביתה קצרה ולא משמעותית, כמו בנתב"ג. במקומות אחרים העובדים החליטו בעצמם אם לעבוד. ובכל זאת, הייתה מחאה פנימית חריפה".

"השביתה התקיימה באופן שאפשר לעובדים המתנגדים לה לא להשתתף. קיני ההתנגדות הפוטנציאליים הוחרגו מראש. ובכל זאת, הייתה מחאה פנימית חריפה"

ההסתדרות הודיעה כי נמלי הים לא יופעלו בשביתה. אבל ממידע שהגיע לידי זמן ישראל עולה כי בפועל התקיימה בנמלים שביתה חלקית בלבד. לפי הודעות ששלחו הנהלות הנמלים ללקוחות, בנמל אשדוד התקיימה פריקה וטעינה של כל המטענים מלבד מלט; "נמל הדרום" באשדוד פעל; נמל חיפה הודיע מראש כי ישבות עד 17:00 ואז יחזור לפעול.

רשות האוכלוסין הייתה אמורה לשבות, אך מדיווחים של אזרחים עולה כי לפחות חלק מלשכות הרשות פעלו כרגיל; מוקדי שירות טלפוניים של גופים ממשלתיים וחברות תקשורת הוחרגו מהשביתה. הבנקים, לעומת זאת, שבתו.

יושב ראש ההסתדרות ארנון בר-דוד במטה הארגון בתל אביב, 27 במרץ 2023 (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
יושב ראש ההסתדרות ארנון בר־דוד במטה הארגון בתל אביב, 27 במרץ 2023 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)

לפי הוראות והצהרות ההסתדרות, הרשויות המקומיות היו אמורות לשבות. אבל ברוב הרשויות העובדים פעלו לפי הוראות ראש הרשות, שנקבעו, לרוב, לפי הנטייה הפוליטית של רוב התושבים: בירושלים, למשל, לא שבתו; בתל אביב כן.

"לא הייתה לבר־דוד ברירה אחרת"

לדברי חבר בוועד עובדים בענף האלקטרוניקה: "אני, אישית, תמכתי בשביתה. אני הולך בעצמי להפגנות למען החטופים. אבל יש חברי ועדים כהניסטים, מצביעי בן גביר–סמוטריץ'. תאר לך איך הם הגיבו כשהודיעו על השביתה.

"אני תמכתי, אני הולך בעצמי להפגנות למען החטופים. אבל יש חברי ועדים מצביעי בן גביר–סמוטריץ'. תאר לך איך הגיבו כשהודיעו על השביתה. בר־דוד לא בדיוק קיבל רוח גבית"

"היו ראשי ועדים שהודיעו: 'זאת שביתה פוליטית, אצלי לא ישבתו', ואצלם לא שבתו. אז בר־דוד לא בדיוק קיבל רוח גבית לשביתה".

במקומות שבהם הוועד היה נגד השביתה, היו כאלה ששבתו בהתאם להוראות ההסתדרות אבל בניגוד לרצון הוועד שלהם?
"כן, היו גם כאלה. כעסו עליהם, אבל ממילא הרבה אנשים כעסו אחד על השני".

מוחים בירושלים לשחרור החטופים מחזיקים שלט "שביתה עכשיו". 1 בספטמבר 2024 (צילום: Ahmad GHARABLI / AFP)
מוחים בירושלים לשחרור החטופים מחזיקים שלט "שביתה עכשיו". 1 בספטמבר 2024 (צילום: Ahmad GHARABLI / AFP)

גורמים בהסתדרות מספרים כי גם בשביתה הכללית שהוכרזה במרץ שעבר במחאה על פיטורי שר הביטחון יואב גלנט היו עימותים פנימיים בארגון ועובדים שסירבו לשבות.

עם זאת, נראה כי מספר שוברי השביתה אשתקד היה נמוך בהרבה. זאת כיוון שהשביתה במרץ 2023 הייתה קצרה ונמשכה שעות ספורות בלבד – וחלק מהגופים המרכזיים במשק הוחרגו ממנה, וגם כיוון שחלק מהעובדים, שתמכו בשביתה אשתקד, התנגדו לה הפעם בשל המלחמה.

"שביתות מהסוג הזה מחלישות את ההסתדרות. הכלי היחיד שיש לנו מול הנהלות זה סכסוכי עבודה ושביתות. כשמעסיקים רואים שביתה שחלק מהעובדים לא משתתפים בה, הם ייקחו את הבאה פחות ברצינות"

לדברי חבר בוועד עובדים בענף התחבורה: "שביתות מהסוג הזה מחלישות את ההסתדרות בתפקיד האמיתי שלה – להגן על הזכויות שלנו. הכלי היחיד שיש לנו מול הנהלות זה סכסוכי עבודה ושביתות. כשמעסיקים רואים שביתה שחלק ניכר מהעובדים לא משתתפים בה, הם ייקחו את השביתה הבאה פחות ברצינות.

"בר־דוד ממעיט מאוד בסכסוכי עבודה, שביתות ועיצומים. הוא אומר שזאת התנהלות אחראית, שחשוב לו לשמור על יחסי עבודה טובים, שהכלכלה תתפקד, שכולם ייכנסו מתחת לאלונקה וכו' וכו'.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ויו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד בפגישה על תקציב 2024, 4 בינואר 2024
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ויו"ר ההסתדרות ארנון בר־דוד בפגישה על תקציב 2024, 4 בינואר 2024

"מצד שני, הוא יצא תוך שנה וחצי לשתי שביתות פוליטיות. אז אולי הוא לא מגן עלינו אלא משתמש בנו לצרכים שלו. ואולי ההסתדרות לא נאבקת בשבילנו, אבל יוצאת למאבקים פוליטיים חסרי תועלת".

קרו הרבה אירועים לאומיים דרמטיים בשנה וחצי האלה, הם לא מצדיקים את ההתגייסות למחאות לאומיות?
"נכון, קרה הרבה. כולל מלחמה קשה, שיש עובדים שחושבים שהיא הזמן הכי פחות מתאים לשביתות פוליטיות".

עו"ד אריאל שמר ממשרד שמר, גוטרמן, גלמן ושות' – משפטן מוביל בתחום דיני העבודה – מסכים עם הטענה כי האופן שבו אושרה השביתה חרג מחוקת ההסתדרות, אבל מצדיק את המהלך.

"השביתה למען החטופים לא עמדה בנהלים של ההסתדרות. אבל מדובר במהלך מינורי, שבטל בשישים בהשוואה למהלכים בלתי חוקיים שחברי הקואליציה מבצעים בלי הרף"

לדברי שמר: "לפי קנה מידה פורמלי, בוודאי שהשביתה למען החטופים לא עמדה בתבניות המקובלות, גם בנוגע לנהלים הפנימיים של ההסתדרות. אבל מדובר במהלך מאוד מינורי, שבטל בשישים בהשוואה למהלכים הפרועים והבלתי חוקיים שחברי הקואליציה ותומכיהם מבצעים בלי הרף".

עורך הדין אריאל שמר (צילום: באדיבות המצולם)
עורך הדין אריאל שמר (צילום: באדיבות המצולם)

הבעיה של חלק מוועדי העובדים היא לא עם העובדה שהשביתה לא הייתה חוקית, אלא עם הדרך הכוחנית שבה אושרה, שהתעלמה מהם.
"לא הייתה דרך אחרת. אתה לא יכול להיכנס לבית נבחרי ההסתדרות ולהוביל שם הצבעה והחלטה רשמית שתאשר שביתה פוליטית.

"אני גם לא מתרגש מהטענות על 'כוחניות'. השביתה הייתה, למעשה, אופציונלית. ועדים שלא תמכו בה לא שבתו – וממילא היא נמשכה רק כמה שעות. זה היה המעט שבמעט שההסתדרות יכלה לעשות כדי להשמיע קול עם הרוב הגועש והזועם".

יש עובדים שאומרים על בר־דוד: "הוא לא עושה הרבה למען הזכויות שלנו כעובדים, אבל לוקח אותנו לשביתות פוליטיות".
"אלה טענות שיש בהן משהו. אני מכיר את הביקורת על התנהלותו ומתלבט אם היא מוצדקת.

"במצב נורמלי, הסתדרות שנמנעת מסכסוכי עבודה, כמדיניות, הייתה מאבדת את זכות קיומה. אבל במציאות של מגפה עולמית ומלחמה קיומית ניתן לראות זאת כהתנהלות אחראית. המשק גם ככה מתקשה לעמוד בצרכי המלחמה".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בישיבת סיעת הציונות הדתית בכנסת, 15 ביולי 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בישיבת סיעת הציונות הדתית בכנסת, 15 ביולי 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

במציאות כזאת נכון להכניס את ההסתדרות למאבק פוליטי?
"אני חושש שכן. כי זאת גם מציאות של מהפכה חוקתית ורמיסה טוטלית של זכויות האזרח של כולנו, שחייבים להגיב לה".

ההסתדרות הלאומית נגד השביתה: "אלפים עברו אלינו"

העימות הפנימי בהסתדרות הכללית משחק לידי הארגון המתחרה – הסתדרות העובדים הלאומית. בתגובה להכרזה של בר־דוד על השביתה הודיעה ההסתדרות הלאומית – שיש המזהים אותה עם הימין – כי חבריה לא ישתתפו בה, בטענה שמדובר ב"פגיעה בכלכלה בזמן מלחמה".

"אני לא מתרגש מהטענות על 'כוחניות'. השביתה הייתה, למעשה, אופציונלית. ועדים שלא תמכו בה לא שבתו. זה היה המעט שבמעט שההסתדרות יכלה לעשות כדי להשמיע קול עם הרוב הגועש והזועם"

בהודעה שפרסמה ההסתדרות הלאומית לאחר מכן צוין: "בעקבות ההודעה על השביתה נרשם ביקוש חסר תקדים להצטרפות להסתדרות הלאומית ולהתנתקות מההסתדרות הכללית. היקף הפניות עולה על כל התחזיות והביא לקריסת אתר הארגון. נראה כי המהלך של בר־דוד, שהביע לפגיעה בפרנסת עשרות אלפי עובדים, עורר ביקורת נרחבת בקרב העובדים וגרם לרבים מהם לחפש חלופה".

בכמה עובדים מדובר? גורם בהסתדרות הלאומית מסר לזמן ישראל כי כ־3,000 עובדים ביקשו לעבור אליה. גורם בהנהגת ההסתדרות הכללית הודה כי היו עובדים שביקשו לעזוב אותה, אך מסר כי מדובר ב"מאה בקושי – וגם הם רק התעניינו ולא באמת החליפו ארגון עובדים".

יו"ר הסתדרות העובדים הלאומית, יואב שמחי (צילום: ההסתדרות הלאומית)
יו"ר הסתדרות העובדים הלאומית יואב שמחי (צילום: ההסתדרות הלאומית)

גורמים בהסתדרות הכללית ובוועדי העובדים שלה שאיתם דיברנו (שכאמור, מתחו ביקורת חריפה על בר־דוד) פקפקו בהודעות ההסתדרות הלאומית והעריכו כי מדובר ב"מאות בודדות".

לדברי אחד הגורמים הללו: "עובד יכול להיות חבר בארגון עובדים מסוים אף שוועד העובדים במקום עבודתו שייך לארגון אחר – ויש עובדים כאלה, אבל מעטים. גם בשביתה הכללית הקודמת, אחרי 'ליל גלנט', היו כמה מאות שביקשו לעבור מהכללית ללאומית".

"ההסתדרות הלאומית תמשיך לחזק את המשק הישראלי והעובדים ולהשאיר את הפוליטיקה מחוץ למקומות העבודה"

מההסתדרות הלאומית נמסר בתגובה: "כארגון עובדים שבחר לא לעשות פוליטיקה על גב החברים ולהתמקד אך ורק ביחסי עבודה, לא ניגרר לספינים החלשים של בר־דוד וחבריו. אלפי החברים החדשים שהצטרפו בימים האחרונים יעידו כי ההסתדרות הלאומית תמשיך לחזק את המשק הישראלי והעובדים ולהשאיר את הפוליטיקה מחוץ למקומות העבודה".

ארגון העובדים הסוציאליסטי "כוח לעובדים" אפשר לוועדי העובדים המיוצגים בו לבחור אם להצטרף לשביתה למען החטופים. רובם בחרו שלא לשבות. על אלה נמנים העובדים בכל חברות התחבורה, המוסדות הפיננסיים והמפעלים המיוצגים בארגון וחלק ממוסדות הרווחה, החינוך והתרבות המיוצגים בו.

אביגיל שחם, מזכ"לית משותפת של ארגון "כוח לעובדים" (צילום: טוהר לייב ג'קובסון)
אביגיל שחם, מזכ"לית משותפת של ארגון "כוח לעובדים" (צילום: טוהר לב ג'קובסון)

חלק מהעובדים ב"כוח לעובדים" שייכים לארגונים שההנהלה שלהם ממילא תמכה בשביתה. על אלה נמנים רוב עובדי המכללות המיוצגים בו. רק שניים מוועדי העובדים בארגון החליטו לשבות בניגוד לעמדת המעסיקים שלהם: בסינמטק ירושלים ובפעוטונים הציבוריים בסחנין.

במקומות העבודה המאוגדים ב"כוח לעובדים" השביתה נמשכה למשך כל יום שני ולא נפסקה בצוהריים. זאת, כיוון ששביתות "כוח לעובדים" לא היו חלק מהשביתה של ההסתדרות, הצו שהורה להסתדרות להפסיק לשבות לא חל עליה – ולא הוגשו עתירות לבתי הדין לעבודה בבקשה להפסיקן.

לדברי אביגיל שחם, מזכ"לית משותפת של "כוח לעובדים": "הארגון שלנו שייך לעובדים. אנחנו מאוד מקפידים לתת להם לבחור באיזה צעדים לנקוט ולא להטות את משקלינו ולהחליט במקומם.

"אנחנו מאוד מקפידים לתת לעובדים לבחור באיזה צעדים לנקוט. החלטנו יחד שלוועדים תהיה אוטונומיה מלאה להחליט אם להצטרף. היו מי שרצו לצאת בקריאה גורפת להצטרף לשביתה, אבל לא התקבלה החלטה כזאת"

"ביום ראשון בבוקר, כשהארץ געשה ורעשה, עלו קולות רבים שקראו לשביתה, גם מעובדים וגם מהחברה הישראלית כולה. ההנהגה שלנו התכנסה, ואחר כך כינסנו כ־100 נציגים של כל הוועדים לדבר על האפשרויות שבפנינו. החלטנו יחד שלוועדים תהיה אוטונומיה מלאה להחליט אם להצטרף".

איזה אפשרויות אחרות שקלתם?
"היו מי שרצו לצאת בקריאה גורפת להצטרף לשביתה, אבל לא התקבלה החלטה כזאת".

27 ארונות קבורה מדומים המייצגים 27 חטופים שנהרגו בעזה, בכיכר הבימה בתל אביב, 5 בספטמבר 2024 (צילום: נועם להמן)
27 ארונות קבורה מדומים המייצגים 27 חטופים שנהרגו בעזה, כיכר הבימה בתל אביב, 5 בספטמבר 2024 (צילום: נועם להמן)

מה הייתה עמדתך האישית?
"דעתי היא שהעובדים צריכים להחליט בעצמם – וזה מה שאמרתי. דעתי האישית, כאזרחית, בסוגיה שעל הפרק, לא רלוונטית ולא הבעתי אותה".

אני מתקשה להאמין שאין לך עמדה אישית שבוערת בך בסוגיית החטופים.
"כיוון שאני מזכ"לית בארגון עובדים, אני לא מביעה את דעתי בנושא בפומבי, בשום מקום. פחות מעניין אותי להביע עמדות בעלמא, ויותר מעניין אותי לעשות דברים עם השפעה אמיתית".

בהסתדרות הכללית היו מי שמתחו ביקורת על בר־דוד שהחליט על השביתה בלי לשאול את הוועדים ונבחרי ההסתדרות. מה דעתכם על כך?
"מעדיפים לא להתייחס לעניינים פנימיים בארגונים אחרים".

"היו עובדים שפנו אלינו בבקשה לעבור מההסתדרות הכללית ל'כוח לעובדים'. אמרנו להם שאנחנו לא נעודד התנגדות לשביתה. העובדה ש'הלאומית' מנסה לפגוע בשביתות מוכיחה שהם לא ארגון עובדים אותנטי"

בהסתדרות הלאומית מספרים שהרבה עובדים מההסתדרות הכללית ביקשו לעבור אליהם במחאה על השביתה. פנו גם אליכם?
"היו עובדים ספורים שפנו בבקשה כזאת. אמרנו להם שאנחנו בשום פנים לא נעודד מעבר בין ארגונים על רקע התנגדות לשביתה והמלצנו להם לא להגיש בקשות כאלה.

"אנחנו מאמינים בזכות השביתה ולא ניתן יד למהלך שיפגע בה. העובדה שהלאומית לא תומכת בשביתות בארגונים אחרים ומנסה לפגוע בהן מוכיחה שהם לא ארגון עובדים אותנטי".

מפגינים מוחים בתל אביב בקריאה לשחרור החטופים המוחזקים ברצועת עזה, 2 בספטמבר 2024 (צילום: AP Photo/Ariel Schalit)
מפגינים מוחים בתל אביב בקריאה לשחרור החטופים המוחזקים ברצועת עזה, 2 בספטמבר 2024 (צילום: AP Photo/Ariel Schalit)

מההסתדרות הכללית נמסר בתגובה: "אנחנו לא מתייחסים לדברים שנאמרו בעילום שם. ההסתדרות תמשיך לעשות את שלה ותדאג לחברה בישראל ולחבריה על הצד הטוב ביותר".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
4
עוד 1,987 מילים ו-4 תגובות
סגירה